• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlıkçının ek ödeme mağduriyeti bitiyor

Sağlıkçının ek ödeme mağduriyeti bitiyor
Döner sermaye aldığı için ek ödeme zammından yararlanamayan sağlık çalışanlarına yeni düzenleme geliyor. Maliye Bakanlığı konuya ilişkin bir genelge hazırlayacak. Buna göre ek ödeme miktarından daha düşük döner sermaye alan sağlık çalışanlarının maaşların

Döner sermaye aldığı için ek ödeme zammından yararlanamayan sağlık çalışanlarına yeni düzenleme geliyor. Maliye Bakanlığı konuya ilişkin bir genelge hazırlayacak. Buna göre ek ödeme miktarından daha düşük döner sermaye alan sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirme yapılacak. Uygulamanın sağlık ocaklarında çalıştığı için düşük döner sermaye alan hemşire ve doktorların maaşlarında artış sağlayacağı belirtiliyor.


Sağlıkçılar, ek ödemelerde yaşanan sorunu toplu görüşme masasına getirdi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ek ödemelerin Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda görev yapan personele yansıtılmadığını söyledi. Bu durumun yeni eşitsizlik ve adaletsizliklere yol açtığını belirten Kahveci, 1. basamak sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarının da diğerlerine göre daha az döner sermaye aldığını ifade etti. Türk Sağlık-Sen'in yaptığı hesaplara göre bazı illerde çalışan sağlık personeli, son 3 yılda 283 YTL'lik zamdan mahrum kaldı. Toplu görüşmelerde Sağlık Bakanlığı'ndan alınacak rapor doğrultusunda hazırlanacak ek ödeme genelgesiyle söz konusu sıkıntının giderilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Türk Sağlık-Sen yıllık izin ve diğer sebeplerle döner sermaye alamayanlar için de düzeltme yapılmasını talep etti. Ek ödeme alanlarda böyle bir kesintinin yapılmadığına dikkat çeken Önder Kahveci, "Bu izin sürelerindeki döner sermaye kayıpları ek ödeme ile karşılanmalıdır." dedi.

'Tavan oran yüzde 250 olsun'

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ise döner sermaye ek ödemesinde tabip dışı personel için tavan oranlarının yüzde 250'ye çıkarılmasını ve tüm personelin ek ödemeden faydalandırılmasını istedi. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Kaçar, 'Ek Ödeme Kararnamesi'nde diğer kurumlarda görev yapan memurlar için açıklanan rakamlara bakıldığında, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde görev yapan tabip dışı personelin önemli bir kısmının başka kurumlarda görev yapan emsallerinden daha düşük ücret aldığını dile getirdi. Kaçar, "Tabip dışı sağlık çalışanları ek ödemeye muhtaç hale geldi. Bu ayıp bir an önce düzeltilmelidir." açıklamasını yaptı.

Hasan Bozkurt /

Bu haber toplam 1527 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim