• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

'Sağlık'ta devrim gibi değişiklik

'Sağlık'ta devrim gibi değişiklik
Hükümetin 12 Haziran seçimleri öncesinde aldığı kanun hükmünde kararname yapma yetkisinin bittiği gün birçok bakanlıkla birlikte Sağlık Bakanlığı da teşkilat ...

Hükümetin 12 Haziran seçimleri öncesinde aldığı kanun hükmünde kararname yapma yetkisinin bittiği gün birçok bakanlıkla birlikte Sağlık Bakanlığı da teşkilat kanununu baştan aşağı değiştirdi.

Bakanlığının teşkilatındaki yeni sistem hakkında SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ve muhabirlerine bilgi veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kamu Hastaneleri Birliği Kurumu kurduklarını, 81 ildeki hastanelerin yönetimleriyle ilgili kararların bu illerde oluşacak 90'a yakın birlik tarafından alınacağını bildirdi. Akdağ, yeni sistemde yapılan değişiklikleri şöyle açıkladı:

ÖNCE EL-SIKIŞMA
Yanlış tedavi gibi durumlarda maddi manevi tazminat başvurularında uzun mahkeme süreçlerini ortadan kaldırmak için hasta, sağlık görevlisi ve meslek sigortacısını bir araya getireceğiz. Bakanlık burada uzlaşmayı kolaylaştırıcı rol oynayacak.
Hastanelerde hasta veya hasta yakınından şiddet gören doktorlara bakanlık avukatlık hizmeti verecek.

Hastaneler yine kamunun elinde olacak ama yöneticileri süreli sözleşmeli gelecek. Başarıyı, mali başarı, personele ödenen ek ödeme miktarları, hastane kalitesi gibi bileşenlerin ortak değerlendirmesiyle hesaplayacaklar. İstanbul'da 6, Ankara'da 2 birlik olacak. Türkiye'de yaklaşık 90 birlik olacak. Atamaları bakanlığa bağlı Kamu Hastaneleri Birlikleri Kurumu yapacak.
Geçici süreli belli projelerde çalışmak üzere yerli ve yapancı sözleşmeli personel istihdam edilecek. Bunu 150 kişi ile sınırlı tuttuk. İngiltere Sağlık sistemini reforme eden Dr. Mahmud Adil'a teklif götürdük.

'Vicdanım kabul etmiyor'
SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Turkuvaz Medya Grubu'nu ziyareti sırasında konuk olduğu A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'e gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yargıtay'ın N.Ç davası kararıyla ilgili "Kararı vicdanım kabul etmiyor" diyen Akdağ, şöyle devam etti: "N.Ç. ve benzeri olaylarda çocukların deşifre olmaması için örnek bir proje yürütüyoruz. Çocuk, karakolda, mahkemede örselenmeden o merkeze getirilecek. Aynalı odada, psikolog eşliğinde ifadesi alınacak. Çocuk mahkemeye de gitmeyecek. Önümüzdeki bir iki yıl içinde bu uygulamayı tüm Türkiye'de yaygınlaştıracağız."

SAFURE CANTURK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4447 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim