• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlıkta Şiddete Caydırıcı Ceza Gelsin

Sağlıkta Şiddete Caydırıcı Ceza Gelsin
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ambulanslarda görevli sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin adeta rutinleştiğini ileri sürerek, "Son dönemlerde Bursa, İstanbul, ....

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ambulanslarda görevli sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin adeta rutinleştiğini ileri sürerek, "Son dönemlerde Bursa, İstanbul, Samsun'da yaşanan şiddet olaylarına son olarak geçtiğimiz günlerde"...
 

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ambulanslarda görevli sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin adeta rutinleştiğini ileri sürerek, "Son dönemlerde Bursa, İstanbul, Samsun'da yaşanan şiddet olaylarına son olarak geçtiğimiz günlerde Kocaeli Gebze'de 3 ambulans görevlisi hasta yakınları tarafından darp edildi Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ambulanslarda görevli sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin adeta rutinleştiğini ileri sürerek, "Son dönemlerde Bursa, İstanbul, Samsun'da yaşanan şiddet olaylarına son olarak geçtiğimiz günlerde Kocaeli Gebze'de 3 ambulans görevlisi hasta yakınları tarafından darp edildi. Artık yaşanan bu şiddet olaylarının bir an önce önüne geçilmeli, gerekli tedbirler alınmalıdır" dedi.

Kahveci yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkta şiddete acil servislerden sonra en fazla ambulanslarda görevli sağlık çalışanlarının maruz kaldığını ifade ederek, son dönemlerde şiddet olaylarının giderek arttığına dikkat çekti. Kahveci, "Artık yaşanan bu şiddet olaylarının bir an önce önüne geçilmeli, gerekli tedbirler alınmalıdır" diye konuştu.

Hayat kurtarmaya giden ambulansta görevli her çalışanının artık kendi hayatından endişe duyarak görev yaptığı tuhaf bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Kahveci, "Ambulansa acil bir hastaya giden her sağlık çalışanı "şiddete uğrar mıyım' kaygısı taşıyor. Can kurtarmaya giden, hayata tutunmak isteyen bir insana yardım elini uzatmak için hizmet üretenlerin artık kendi canlarının güvenliğinden endişe eder hale geldiği tuhaf bir dönemi yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlıkta şiddetin sağlık çalışanının hizmet sunmasını engellediğini kaydeden Kahveci böylelikle hastaların da sağlıklarının riske atıldığına dikkat çekti.

-"SAĞLIKTA ŞİDDET BASİT BİR DARP OLARAK GÖRÜLMEMELİ"-

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin normal bir darp olayı olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Kahveci "Sağlık çalışanına uygulanan şiddet vatandaşın sağlık hizmeti almasını engelliyor. Bu yüzden insanların hayatı riske giriyor. Şiddet nedeniyle yapılamayan veya geciken bir müdahale nedeniyle hastalar hayatını bile kaybedebilir. Bu nedenle sağlıkta şiddet basit bir darp olarak değerlendirilmemeli, insan hayatına kast edilen bir saldırı olarak görülmelidir. Hukuksal açıdan yapılacak böyle bir değerlendirme eminiz ki sağlıkta şiddetin önüne geçmede caydırıcı olur" dedi.

Sağlıkta şiddete yönelik cezaların arttırılması için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunmasını istedik. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı'na başvurumuzu da yaptık. Bakanlık şiddetin önüne geçmek üzere cezaların daha yaptırıcı hale gelmesi için mutlaka çalışma yapmalıdır. Ayrıca şiddetin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak çalışmalar yapmalı, kampanyalar düzenlemelidir. Umarız sağlıkta rutinleşen şiddetin önüne geçmek için gerekli adımlar atılır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim