• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlıktaki ara eleman ihtiyacını Bursa karşılayacak

Sağlıktaki ara eleman ihtiyacını Bursa karşılayacak
Bursa Sağlık Turizmi Derneği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 26. Komitesi'nin organizasyonunda bir araya gelen dernek ve komite üyeleri, sağlık turizmi sektörüne yönelik ara eleman yetiştirilmesi konusunda bir çalıştay düzenleme kararı aldı.

Sağlık turizmi alanında eğitimle ilgili mevcut imkânların tespit edilerek izlenecek yol haritasının belirleneceği çalıştay sonrası, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) işbirliğiyle, BUSAT, BTSO, Uludağ Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi katkıları ile hazırlanacak eğitim programları belirlenecek.

ARA ELAMAN BURSA’DAN YETİŞTİRİLECEK
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 26. Komite Başkanı Dr. Mustafa Esgin başkanlığında BTSO’da yapılan ön toplantıda, sağlık turizmi alanında fırsatlar ve avantajlar tartışıldı.

Toplantıya sektör temsilcilerinin yanı sıra Uludağ Üniversitesinden Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ayberk Kurt, Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Özakın ve BTSO Yönetim Kurulu üyesi Erol Kılıç da katıldı. Toplantıda büyük bir ekonomik pazara sahip sağlık turizminin geliştirilmesinin, Bursa ekonomisi ve turizm yönünden önemli bir fırsat olduğu çok yönlü ortaya konuldu.

Üye kurum ve kuruluş yetkilileriyle, akademisyenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen beyin fırtınasında, önümüzdeki aylarda eğitim sertifikasyon programlarına başlanması kararlaştırıldı. Sağlık turizmi alanında otoritelerinden oluşan sürekli çalışma grubunun bu alandaki çalışmalara ivme kazandırması özellikle eğitime yönelik girişimler ilk olarak geliştirilecek alanlar olarak tespit edildi.

Üniversite ve meslek eğitimi veren kuruluşların sağlık turizmi eğitimi vermesinin Bursa açısından çok büyük avantaj olacağı tartışılırken, tüm Türkiye’ye sağlık turizmi ara elemanları yetiştirilmesi ve akademik kaynak görev yapılabileceği ifade edildi.

"SAĞLIK TURİZMİ ALANINDA ÖNCÜ OLACAĞIZ"
Dr. Mustafa Esgin, eğitimle ilgili bakanlıklar düzeyinde yakın bir diyalog gerçekleştireceklerini belirterek, “Sağlık turizmi alanında yapılacak yeni ve ek yatırımlar kapsamında mevcut ara eleman ihtiyacı daha da artacaktır. BUSAT olarak şimdiden bu eksikliği öngörüp, sektörde hizmet verecek kuruluşlara yönelik kalifiye ara eleman yetiştirilmesi için mesleki sertifikasyon programları düzenlemenin yanı sıra, ilgili meslek yüksek okullarında yer alacak ders seçimleri ve ayrıca Bursa’ya sağlık turizmi alanında bir meslek yüksek okulu kazandırmak adına öncü olmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim