• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Şalgam Suyu İlaç Gibi

Şalgam Suyu İlaç Gibi
Şalgam suyu vücut için doğal ilaç görevi görüyor. Asitli içeceklere göre daha sağlıklı olduğu ifade edilen şalgam suyunun ana malzemesi olan mor havuç, A vitamini deposu.

Şalgam suyu vücut için doğal ilaç görevi görüyor.

Asitli içeceklere göre daha sağlıklı olduğu ifade edilen şalgam suyunun ana malzemesi olan mor havuç, A vitamini deposu.

Bu özelliğiyle göz sağlığına faydası bilimsel olarak kanıtlandı. Mor havuç, mide ve karaciğere de faydalı. Sindirimi kolaylaştıran şalgam suyu, B grubu vitaminleri de içeriyor.

Kalsiyum, potasyum ve demir yönünden zengin olan şalgam suyu, fazla kiloların atılmasına yardımcı oluyor, insanları rahatlatarak stres attırıyor.

Yaz-kış içilebilen şalgam suyu, hücre yenileyici özelliği ile de biliniyor. Özellikle kış mevsiminde grip hastalığına karşı da doğal bir ilaç olduğu vurgulanıyor.

Şalgam suyunun ham maddesi olan mor havuçta bol miktarda şeker bulunuyor. Ancak mayalanma yoluyla bu şeker sıfırlanıyor. Bu nedenle şalgam, şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir içecek.

Nasıl Yapılıyor?

Şalgam suyunun ana malzemelerini mor havuç, acı süs biberi, limon tuzu, su, tuz ve maya için gerekli kepekli bulgur oluşturuyor.

Bir kilo mor havuç için bir su bardağı köftelik bulgur, 8 litre su, tuz ve limon tuzu kullanılıyor.

Havuçlar iyice yıkandıktan sonra uzunlamasına bir parmak kalınlığında doğranıyor. Sonra, ağzı kapanabilen içinde 8 litre su bulunan bir kaba konuluyor.

İçerisine tuz atılan su içindeki havuca, ayrıca bir miktar limon tuzu da eritilerek ilave ediliyor. Temiz bir tülbent parçasının içine bir su bardağı köftelik bulgur bohça gibi sarılarak karışımın içine konuyor. Bu işleme ’’mayalama’’ adı veriliyor.

Ancak, maya için konulan bulgur su içinde şişeceğinden konulan tülbent ya da seyrek dokumalı bez parçasını biraz gevşek bağlamak gerekiyor.

Mayalanmaya bırakılan şalgam, yaklaşık 10 ya da 15 gün içinde şalgam suyuna dönüşerek tüketime hazır hale geliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7944 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim