• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Self servis üniversite hastanesi!

Self servis üniversite hastanesi!
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine eşini otobüs ve taksi yardımı ile getiren bir vatandaş, teşhis için pankreasından parça alınmasından sonra koridorda kendi haline terk edildi.

Eşinin fakülte içerisindeki servisler arasında nakilde her defasında sedye bulması istenen yaşlı kadın, mesai bitiminde, halsiz düşen sedyedeki eşini evine götürecek özel ambulans parası kalmayınca basın mensuplarından yardım istedi.

Bursa'ya 100 kilometre uzaktan, halsiz düşen eşini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne otobüs ve taksi tutarak getiren Fatma Kandır (55), akşama kadar servisler arasında uzun bir koşuşturmaca yaşadı. Gastroentroloji Servisinde endoskopi ile pankreasından parça alınan Kemal Kandır'a (59) kanser teşhisi konuldu. Doktorlar eşinin 6 aylık ömrü kaldığını ve hastanede yapacak bir tedavi kalmadığını söyleyince dünyası yıkılan eşi Fatma Kandır, hastasını evine nasıl götüreceğini düşünmeye başladı.

Gündüz, farklı servisler arasında hastayı götürürken, her serviste sedye değiştirdiğini ve ilerleyen yaşına rağmen güçlükle sedyeleri koridorlarda dolaştırdığını anlatan Fatma Kandır, akşam sedyedeki eşini evine götürmek için özel ambulans kiralaması söylendi. Cebinden 10 lira kaldığı için özel ambulans kiralayamayan Fatma Kandır fakültede mesai bitip, görevliler evine gitmeye başlayınca basın mensuplarından yardım istemek zorunda kaldı.

ZATEN YIKILDIM, BİR DE KORİDORLARDA BIRAKILINCA ÇARESİZ KALDIM

Eşinin tedavisi için 2 yıldır mücadele verdiğini anlatan Fatma Kandır, son olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine gitmesinin gerektiğinin belirtilmesi üzerine sabah ilçeden yola çıkıp Bursa'ya geldiğini anlattı. Mustakemalpaşa'dan otobüste halsiz kalan eşini güçlükle getirdiğini ve taksi kiralayarak fakültedeki randevusuna yetiştiklerini belirten Fatma Kandır, "Ancak eşimden parça alınınca taksiye binebilen eşim, sedyelik oldu. Servistekilere söyledim, ambülansla gönderemeyiz kurallar bu şekilde denildi. Sabahtan beri hastane koridorunda tekerlekli sedye arayıp, sürmekten yoruldum. Gündüz saatlerce soğuktada bekledik. Hasta eşimle, parasızlıktan hastanenin koridorunda kaldım. Sedyede sabaha kadar bekleyecek gücüm yoktu. Sağlık Müdürlüğü devreye girip ambülans vermeseydi, çok zorda kalacaktık. Basın mensuplarının durumu Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildirmesi ile ambulans temin edildi" dedi. Çaresiz kalan hasta yakınlarını evine gönderme konusunda hiçbir girişimde bulunmayan hastane yetkilileri, İHA muhabirinin hastanın Sağlık Müdürlüğü ambulansı ile nakli sırasında görüntü alınmasını engellemeye çalıştılar. Güvenlik güçleri hastane önünde çaresiz ailenin görüntülenmesini, hasta yakınları istemesine rağmen müsaade etmediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim