• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Selülite meydan okuyun

Selülite meydan okuyun
Yaz yaklaşırken, herkesi zayıflama telaşı sarmış durumda. Ortalık, başına mucize kelimesi eklenmiş formül, bitki ve diyetlerden geçilmiyor...

Yaz yaklaşırken, herkesi zayıflama telaşı sarmış durumda. Ortalık, başına mucize kelimesi eklenmiş formül, bitki ve diyetlerden geçilmiyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Tutar, sayılanların tümünün zayıflatıcı etkisi olduğunu ancak bu yolla sağlığı korumanın mümkün olmadığını söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) haftalık kilo kaybının 500 gramla 1 kilo arasında olmasını öneriyor. Yapılan son bilimsel çalışmalar ve bilimsel toplantılardaysa, kilo kaybının haftalık maksimum 1.5 kiloyu aşmaması gerektiğine dikkat çekiliyor.

SABRETMEK ŞART!
Ancak Türk insanı bu konuda ne bilinçli ne de sabırlı... Gizem Tutar, "Toplum olarak rahatımıza çok düşkünüz. Sonbahar ve kış boyunca yavaş yavaş aldığımız kiloları, ilkbahar gelince hemen vermek istiyoruz. Zayıflama söz konusu olduğunda, sağlığımızın en ucuza harcadığımız en değerli yatırımımız olduğunu fark etmiyoruz" diyor.
20'li yaşlarda; büyüme dönemi tamamlandığı için diyet yapılmasında bir sakınca olmadığını belirten Tutar, vücudun kas yapısının en güçlü olduğu ve metabolizmanın en hızlı çalıştığı bu yaşlarda kilo vermenin oldukça kolay olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Metabolizma hızında yaşa bağlı meydana gelen yavaşlık, bu süreçte kilo vermenin yavaşlamasına yol açar. Vücut suyunun ve kas miktarının azalması; metabolizmanın yavaşlamasındaki en büyük etkendir. Ayrıca, kadınlarda bu yaşlarda menopozun ortaya çıkışı, hormonal değişiklikler ve dengesizlik de kilo vermenin zorlaşma nedenleri arasındadır."

GÜNDE 2 KUPA YEŞİL ÇAY İÇİN
Fazla kilolar kadar selülitler de özellikle kadınlar için problem yaratıyor. Tutar, selülitlerle mücadele yolunda atılması gereken adımları şöyle sıralıyor:
* Ananas, içerdiği bromalin pigmenti sayesinde, düzenli tüketildiğinde selülitlerin azalmasına ve yağ yakımına yardımcı olur.
* Bazı çalışmalar greyfurdun yağ yakımı üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.
* Günde 2 kupa yeşil çay içmenin metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olması nedeniyle, kilo vermeyi olumlu etkilediği düşünülmektedir.

TÜRK İNSANININ BESLENİRKEN YAPTIĞI 5 YANLIŞ
* Zayıflama sürecinde ekmek tüketiminin tamamen kesilmesi
* Günde 3 saatten daha uzun süreli aç kalınması.
* Kahvaltı alışkanlığının yeteri kadar kazanılmamış olması.
* Yetersiz su tüketimi.
* Akşam geç saatte ve fazla miktarda meyve tüketimi.

DİYET YAPARKEN ENERJİNİZİN TAMAMEN DÜŞMEMESİ İÇİN BUNLARI TÜKETİN
* Probiyotik yoğurt
* Kefir
* Ayran
* Taze meyve,
* Kuru meyve
* Fındık, badem, ceviz
* Yumurta
* Çavdar ekmeği

DİYETTE ALKOL TÜKETİLİR Mİ?
Gizem Tutar, alkol tüketiminin erkeklerde günde 2 birimi, kadınlardaysa 1 birimi aşmaması gerektiğini söylüyor. 1 birim alkol; 1 kadeh şarap veya 1 bardak bira veya 1 tek rakı olarak kabul ediliyor. En düşük kalorili alkollü içeceğin şarap olduğuna dikkat çeken Tutar, "Kilo verme sürecinde şeker içeren kokteyllerden kaçınılmalıdır. Votka gibi içeceklerinse soda, elma suyu veya light içeceklerle karıştırılarak tüketilmesi gerekir. Enerji içecekleri ve diğer meyve sularından da uzak durulmalıdır" diyor. İşte bazı alkollü içecekler ve içerdikleri kalori miktarları:

33 cc bira: 170 kalori
1 duble rakı: 250 kalori
1 duble votka: 270 kal ori
1 duble viski: 138 kalori

CEYDA ERENOĞLU
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2987 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim