• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Sezeryanla doğumda obezite riski

Sezeryanla doğumda obezite riski
Fin bilim adamları, sezeryan yöntemiyle dünyaya gelen bebeklerin ilerleyen yaşlarda obeziteyle karşı karşıya kalma olasılığının daha yüksek olduğunu açıkladı.

Finlandiya’daki Turku Üniversitesi’nde görevli Profesör Erika Isolauri, “Kadının vajinasında bulunan bir bakteri, çocukları etkiliyor ve doğal yöntemlerle yapılan doğumlarla dünyaya gelen bebeklerin obezite riski azalıyor” açıklamasını yaptı. Sezeryanla yapılan doğumlarda çocukların bakteriyle temas etmediğine dikkat çeken Isolauri doğumdan sonra anne sütüyle beslenen çocukların prebiyotik aldığını ve daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Tabağın rengi iştahı etkiliyor

Yemeğin tüketildiği tabakların beyni yönlendirdiğini ortaya çıktı. ABD’de yayınlanan tüketici hakları dergisi Journal of Consumer Research’de yeralan bir makalede “Kırmızı bir tabakta salçalı bir yemek yerseniz daha çabuk doyarsınız. Benzer biçimde, sade makarna tüketirken beyaz tabak kullanılması beyni etkileyerek, daha az yemenizi sağlar” açıklaması yapıldı.

20 yıl boyunca günde 7 saat ceple konuştu kanser oldu

“Cep telefonu kanseri tetikler mi” tartışması, dün İtalya’da açılan bir soruşturma ile yeni bir boyut kazandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün “Cep telefonu kansere neden olabilir” açıklamasından sonra, İtalyan savcı Raffaele Guariniello, bir soruşturma açtı. Soruşturma nedeni ise 45 yaşındaki Torinolu bir kamyon şoförünün, işi gereği çok fazla telefon kullanması. 20 yıl boyunca günde 7 saat telefonla konuşan, telefonunu yatağının başucunda şarj eden ve kulaklık olmadan telefon kullanan şoförün “Cep telefonları beni hasta etti” açıklamasından sonra soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturma, cep telefonlarının sağlığı etkileyip etkilemediğine dair süregelen tartışmalar için bir ilk oldu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3096 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim