• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

SGK’dan yerinde hizmet modeli

SGK’dan yerinde hizmet modeli
Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara İl Müdürlüğü’nün vatandaşa yerinde hizmet vermek için ...

Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara İl Müdürlüğü’nün vatandaşa yerinde hizmet vermek için açtığı sosyal güvenlik merkezleri ile vatandaşlar, şehir merkezine gitmekten kurtuldu.

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü’nün vatandaşa yerinde hizmet vermek için açtığı sosyal güvenlik merkezleri, bir yıl içinde bir milyona yakın işlem yaptı.

Merkezler sayesinde şehir merkezine gitmekten kurtulan vatandaşlar ile SGK işverenlerinin işlerini takip eden serbest muhasebeci ve mali müşavirler, hem maddi açıdan hem de zamandan tasarruf etmiş olduklarını ifade etti.

Bir yılda 1 milyon işlem

Merkezler, yaptığı işlemler sayesinde şehir merkezinin yükünü alırken, vatandaşlar da işlem yaptırmak için uzun mesafe yol gitmekten kurtuldu. Sosyal güvenlik reformu ile birlikte kurulan SGK Ankara İl Müdürlüğü’nün kısa süre içerisinde açtığı Beypazarı, Çubuk, Etimesgut, Kazan, Kızılcahamam Polatlı, Pursaklar, Sincan, Siteler, Ostim ve Şereflikoçhisar Sosyal Güvenlik Merkezleri, bir yıl içerisinde bir milyona yakın işlem yaptı. Açılan bu merkezler arasında en fazla işlem yapan merkez ise 220 bin 388 ile Sincan Sosyal Güvenlik Merkezi oldu.

Toplam 21 SGK Merkezi açtık

Vatandaşlara hizmet için çalışmalarına devam edeceklerini belirten SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, “Göreve geldiğimiz günden itibaren vatandaşlarımıza nasıl kesintisiz ve hızlı hizmet veririz düşüncesi ile çalıştık. Bu anlayışla kısa süre içerisinde şehir merkezi ve ilçelerimize toplam 21 tane sosyal güvenlik merkezi açtık. Personelimizin modern bir ortamda çalışmasını, vatandaşlarımızın kaliteli ortamlarda hizmet almasını sağladık.

Özveriyle çalışıyoruz

Açtığımız sosyal güvenlik merkezlerimiz profesyonelce hizmet veriyor. Merkez müdürlerimiz ve personelimiz kaliteli hizmet vermek için özveriyle çalışıyor. Merkezlerimizde emekli aylığı bağlama, e-bildirge, şifre verme, tescil, sağlık aktivasyonu gibi vermemiz gereken hizmetlerin yüzde 90’ınını yapıyoruz.

Önemli rakam

Çok yakında Gölbaşı, Mamak, Elmadağ ve Haymana Sosyal Güvenlik Merkezlerimizi de hizmete açacağız” dedi. Pekten, “Merkezlerimiz, vatandaşlarımıza hem maddi hem de zamandan tasarruf etmelerini sağladı. Açılan yeni soysal güvenlik merkezlerimizin, ne kadar önemli olduğunu istatistiklerden görüyoruz. Bir yıl içerisinde yapılan 980 bin işlem, 4 buçuk milyon nüfuslu bir kentte önemli bir rakam” dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4091 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim