• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Sigarayı bırak bel ağrısından kurtul! Bel şikayetlerinin çoğu onun yüzünden

Sigarayı bırak bel ağrısından kurtul! Bel şikayetlerinin çoğu onun yüzünden
Fizik Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Oğuz, sigara içmenin bel ağrısının nedenlerinden biri olduğunu, bu şikâyetle gelen hastalardan mutlaka sigarayı bırakmalarını istediklerini,..

Fizik Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Oğuz, sigara içmenin bel ağrısının nedenlerinden biri olduğunu, bu şikâyetle gelen hastalardan mutlaka sigarayı bırakmalarını istediklerini bildirdi. Konya’da özel bir fizik tedavi merkezinin de sahibi olan Prof. Dr. Hasan Oğuz, tüm romatizmal yakınmaların üçte birini bel ağrılarının oluşturduğunu söyledi.

Toplumun yaklaşık yüzde 80’inin yaşamlarının bir bölümünde bel ağrısı çektiğini, hastaların yüzde 70’inin 1 ay, yüzde 90’ının 2 ila 3 ay içinde iyileştiğini vurguladı. Sigara içenler ile uzun yol sürücüleri, uzun süre ayakta duranlar, pozisyon değiştirmeden uzun süre oturanların bel ağrısına yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirten Oğuz, “Sırt ve karın kasları zayıf olanlar da bel ağrısına daha yatkındır” dedi. Bel ağrısından kurtulmak veya bel ağrısına hiç yakalanmamak için uyulması gereken bazı kurallar olduğunu anlatan Prof. Dr. Oğuz, şunları kaydetti:

DOĞRULAR-YANLIŞLAR
“Dizleri kırarak sırt üstü veya yan yatmak, yataktan kalkarken önce yan dönmek sonra doğrularak oturmak ve ellerle destekleyerek ayağa kalkmak, dik oturmak, otururken beli desteklemek, dik durmak gerekir. Eğilerek yerden bir şey almamak ve eğilerek çalışmamak önemlidir. Yerden bir şey alırken ve ayakta çalışırken dizleri kırmak, yükü her iki ele paylaştırmak ve vücuda yakın olarak taşımak, yükseğe uzanarak iş yapmamak da bel sorunlarından kişiyi korur. Bel şikâyetlerinin önemli bir nedeni de sigara içmektir. Bel ağrısı şikâyetiyle gelen hastalardan, mutlaka sigarayı bırakmalarını istiyoruz. Çünkü sigara belde kan dolaşımını azaltıp ağrıya neden oluyor. Ayrıca sigara nedeniyle öksürük, fıtığa yol açabiliyor.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim