• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Sık yapılan 5 sağlık hatası

Sık yapılan 5 sağlık hatası
Günümüzde artık herkes kulaktan dolma bilgilerle sağlıklı yaşamaya çalışıyor. Oysa kişilerden öğrendiğimiz bilgiler veya yanlış yönlendirme sağlığımızı olumsuz anlamda tehdit edebiliyor. İşte sık yaptığımız fakat farkına varmadığımız sağlık hataları!

1.Hızlı yemek                

Hızlı yemek, daha fazla insülin salgılanmasına sebep olur. Bu sayede yağın vücutta depolanmasına yol açar. Lokmaları çiğnemeden yutmak ise yemek borusunda spazmlara ve mide ekşimesine yol açar.

1.hizli-yemek.jpg

2.Bilinçsiz ilaç kullanmak

Kulaktan dolma bilgilerle veya çevrenizdeki kişilerin tavsiyeleriyle ilaç kullanmak vücuda zarar verir. Doktorlar kişinin hastalığına bakarak uygun ilacı verir. Teşhis konulmadan kullanılan ilaçlar iyi gelmek yerine zarar verebilir. Ayrıca çok sık ilaç kullanımı bir süre sonra kullandığınız ilaca karşı vücudunuzun bağışıklık kazanmasını sağlar ve fayda vermez.

2.bilincsiz-ilac-kullanmak.jpg

3.Yeterince su tüketmemek

Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketilmediğinde vücut kendisi için gerekli suyu kullanmaya ve metabolizmayı susuz bırakmaya başlar bu noktada metabolizmanın doğal işleyişinden uzaklaşır. Bu yüzden uzmanlar günde en az 1.5-2 litre su içilmesini öneriyor.

3.yeterince-su-tuketmemek.jpg

4.Duruş bozuklukları

Omuz sırt ve boyun ağrıları genellikle kötü duruş pozisyonlarından kaynaklanır. Otururken veya yürürken doğru pozisyonu kullanmamak hem ağrı yapar hem de vücudunuzun şeklini bozar.  Baş ağrısından sindirim sorunlarına kadar pek çok sorunun, bu sebeple tetiklendiğini unutmayın.

4.durus-bozukluklari.jpg

5.Bilinçli spor yapmamak

Spor çok sıcak yerlerde yapılmamalı havanın daha serince olduğu saatler seçilmelidir. Spor yapılmadan yarım saat önce yemek yenmemelidir. Ayrıca spor yaptıktan sonra da uzun süre besin tüketmemek hatalı olacaktır. Spor doğru beslenme ile desteklenmelidir.

5.bilincli-spor-yapmamak.jpg

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4369 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim