• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Sırada göz kapakları var

Sırada göz kapakları var
Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli yapılan ismi Turan Çolak, elleriyle iletişim kuruyor. Prof. Dr. Özkan, 'Bu nakil farklı. Kulak ve göz kapakları da nakledildi. Göz kapaklarına yeni operasyon olabilir'

Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli yapılan ismi Turan Çolak, elleriyle iletişim kuruyor. Prof. Dr. Özkan, 'Bu nakil farklı. Kulak ve göz kapakları da nakledildi. Göz kapaklarına yeni operasyon olabilir' dedi.

Akşamın haberine göre Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Ömer Özkan, Tevfik Yılmaz'ın (19) yüzünün nakledildiği Turan Çolak'la (34) ilgili bilgi verdi. Durumunun iyi olduğunu kaydeden Özkan, Uğur Acar'dan farklı olarak hem kulak hem göz kapaklarının da nakledildiğini söyledi. Göz kapakları hareket etmediğinde açık kalan gözleri kaybetme riski oluşabileceğini dile getiren Özkan, 'Gözde biri açan, biri kapatan kaslar var. Göz kapaklarına ikinci bir müdahale yapabiliriz. Gözü açıp kapaması bu dönem bizim kontrolümüzde olacak. Bir ay sonra ufak bir müdahale yapmamız gerekebilir'' dedi. Hastanın iç ve orta kulağının değiştirilmediğini, sadece kulağın kepçesini naklettiklerini anlatan Özkan, duyma ile ilgili sorun yaşamadığını söyledi. Doç. Dr. Murat Yılmaz ise Çolak'ın şuurunun açık olduğunu belirterek, 'Konuşuyoruz, bize elleriyle yanıt veriyor. Sorularımıza olumlu cevap verdi. Birkaç gün içinde normal servise alabileceğiz'' diye konuştu.

Kavdır'ın ailesi Özkan'ı suçladı
ÇİFT kol ve bacak nakli sonrası yaşamını yitiren Atilla Kavdır'ın ölümünde sağlık ekibi kusuru olmadığı yönündeki rapor, ailesinin tepkisini çekti. Aile, Prof. Dr. Özkan'ı 'tuzakla' suçladı. Baba Kavdır, bacak nakline karşı çıktığını, Özkan'ın zorladığını öne sürdü: 10 saat geçmeden 'Bacak organları zorluyor, deneyelim mi, keselim mi' dedi. Kesmesini istedim. 40 dakikada alacağını söyledi, 4 saat sürdü. 250 ünite kan yedi. Böbrekleri patlatmış. Bizi oyaladı, 1.5 ay sonra taburcu edeceğini söyledi. Taburcu ettikten hemen sonra çağırdı. Tuzak hazırlamış. Bu ölüm neden araştırılmıyor. Bacak nakline biz imza atmadık, oğluma attırmışlar. Hukuka başvuracağız..

Filize su dökmediler
UŞAK'ta yaşamına son veren ve organları 5 kişiye can olan Tevfik Yılmaz'ın (19) annesi Emine Yılmaz (44) oğlunun öğretmenlerine tepkili. Kız arkadaşından ayrılma korkusunun ölüme sürüklediğini belirten Yılmaz, 'Uşak Endüstri Meslek Lisesi'nden devamsızlık gerekçesiyle atıldı. Öğretmenlerinin tutumu da sebep oldu. Öğretmenleri topluma kazandırmak yerine rencide etti. Hap bile kullanıyor dediler. Tahlilleri yaptırdım, temiz çıktı. Filize su dökmediler, kuruttular. Oğlum 'Öğretmenlerin karşısına iyi bir meslek sahibi olarak çıkacağım' diyordu. En büyük destekçisi kız arkadaşı oldu. Evlenmek istiyorlardı. Okulunuzu bitirin dedik. Çok temiz bir kız. El ele sorunlarını aşmaya çalıştık' dedi. Yılmaz'ın annesinin de yıllarca böbrek beklediği, nakil olmayınca yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2491 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim