• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

Şişli Etfal'de yanık üniteleri hizmete açıldı

Şişli Etfal'de yanık üniteleri hizmete açıldı
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Total Parenteral Nütrisyon (TPN) ve çocuk yanık üniteleri hizmete açıldı. Açılışta konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yanık ünitesinin merkez halin

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Total Parenteral Nütrisyon (TPN) ve çocuk yanık üniteleri hizmete açıldı. Açılışta konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yanık ünitesinin merkez halinde açıldığını, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yanık ünitesini de merkez haline getirmek istediklerini belirterek, Haydarpaşa Numune, Şişli Etfal ile İstanbul eğitim ve araştırma hastanelerindeki yanık birimlerinin ise ünite halinde faaliyet göstereceğini kaydetti.

Göztepe ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanelerinde de yanık ünitesi açılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bakar, yoğun talep nedeniyle Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yanık merkezinin genişletilmesi gerektiğini söyledi.

-YENİ ÜNİTELERİN İŞLEVİ-

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu da, İstanbul'da toplam 15 yataklı fiilen çalışan 2 üniversite hastanesinin yanık ünitesinin bulunduğunu belirterek, geçen ay Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 yataklı yanık ünitesi açıldığını hatırlattı.

İstanbul'da büyük bir yanık yatağı eksiği olduğunu dile getiren Dokucu, bu ay itibariyle Avrupa yakasında kamu hastanelerinde 19 yataklı yanık ünitelerinin hizmete gireceğini kaydetti.

Dokucu, en çok rastlanılan yanık türünün kaynar su yanıkları olduğunu ifade ederek, her türlü yanık tedavisi için gereken donamına sahip olduklarını aktardı.

Ali İhsan Dokucu, TPN ünitesinde ağızdan beslenemeyen hastalar için damardan besleme solüsyonlarının ilaç endüstrisi koşullarına uygun bir ortamda hazırlanacağını belirterek, bu ünitenin büyüklük anlamında İstanbul'da bir ilk olduğunu bildirdi.

Dokucu, her solüsyonun devlete yükünün 35-38 YTL arasında olduğunu, ancak hasta sağlığı açısından optimal şartlar sağlandığını aktararak, yılda 3 bin solüsyon hazırlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Başka hastanelere de hizmet verebileceklerini anlatan Dokucu, online gelen sipariş üzerine hazırlanacak solüsyonların uygun şartlarda hastanelere taşınacağını kaydetti.
Dokucu, uygulamanın yeni doğana yönelik olduğunu, ancak yetişkinlere de solüsyon hazırlanabileceğini belirterek, ünitede TPN'de enfeksiyon riskinin en aza indirgendiğini söyledi.

Öte yandan, hastanenin konferans salonunda 17 Ağustosta İstanbul'da yapılacak Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 4. Ulusal Eğitim ve Tatbikatı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Bakar, tatbikatın 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümüne rastlamasının ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Bu haber toplam 9481 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim