• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Soğuk havalar kilo vermek için fırsat

Soğuk havalar kilo vermek için fırsat
Diyetisyen Mustafa Tilekli, soğuk havaların metabolizmayı hızlandırıcı özelliği sayesinde kilo vermek için bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte kıyafetlerin de kalınlaşmaya başladığını belirten Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Diyetisyeni Mustafa Tilekli, “Buna bağlı olarak eğer fazla kilolarımız varsa bu kilo algısı da kalın kıyafetlerle birlikte değişiyor. Kış mevsimi boyunca kendimizi olduğumuzdan daha hafif hissediyoruz. Bu duruma bir de hareket veya egzersiz kısıtlaması da eklenince hem kilo vermek yavaşlıyor hem de almak daha kolay hale geliyor. İnsanın doğası gereği kış aylarında vücudun yağ depolama eğilimi artıyor. Ancak bütün bunların yanı sıra soğuk havada vücudun kan akışı hızlandığı ve özellikle yağ dokusunun bu soğuk hava karşısında vücudun ısısını dengelemek için ekstra bir enerji harcama yoluna gitmesi dolayısıyla metabolizma hızında elle tutulur bir artış gözlemlenebilmektedir. Bu mevsimde bir yandan soğuk havanın getirdiği bu avantajı değerlendirirken diğer yandan soğuk algınlığından da korunuyor olmamız gerekir. Soğuk algınlığının en büyük sebebi soğuğun kendisi değil zayıflamış bir bağışıklık sistemidir” dedi.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi içini tavsiyelerde bulunan Tilekli, “Bunun için herkesin rahatlıkla tüketebileceği ve gayet güzel sonuçlar alabileceği birçok gıda mevcuttur. Güçlü bir bağışıklık sistemi güçlü bir bağırsak sistemiyle sağlanabilir. O yüzden bağırsak sağlığımızı düzenlememiz çok önemlidir. Bunun için ise doğal antibiyotik niteliği taşıyan soğan ve sarımsağı daha sık tüketmeliyiz. Probiyotik desteği kullanmak bağırsak sisteminin daha sağlam olmasına katkı sağlar. Zencefil zerdeçal ve kişniş baharatları vücutta biriken ve hastalık oluşturabilecek mikropların kırılmasında çok etkilidir. Özellikle soğuk algınlığı başlangıcı varsa boğazdaki enfeksiyon başlangıcı için adaçayı-papatya ve karanfil üçlüsü ile hazırlanmış bir çayın ılık olarak tüketilmesi veya gargara yapılması enfeksiyonun artma riskini düşürecektir. Soğuk havanın içerdiği oksijen miktarı da fazladır. Yağlar ise sadece oksijen varlığında yakılıp enerjiye dönüştürüldüğünden soğuk havada yapılan egzersizler sayesinde harcanan enerji ve yakılan yağ miktarı arttırılabilir” diye konuştu.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim