• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Tanısı Konulamayan Hastadan Kolanjiyoskop Yöntemiyle Dokudan Biyopsi Alındı

Tanısı Konulamayan Hastadan Kolanjiyoskop Yöntemiyle Dokudan Biyopsi Alındı
Diyarbakır'da kanser şüphesi olan hastaya tanı konulamayınca kolanjiyoskop yöntemiyle dokudan biyopsi alınıp patolojik sonuca göre hastaya onkolojik veya...

Diyarbakır'da kanser şüphesi olan hastaya tanı konulamayınca kolanjiyoskop yöntemiyle dokudan biyopsi alınıp patolojik sonuca göre hastaya onkolojik veya cerrahi müdahale yapılacak.

62 yaşındaki erkek hasta, kentteki birçok hastanede hastalığına teşhis konulamayanınca Memorial Diyarbakır Hastanesine başvurdu. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç, bu hastanelerde klatskin tümörü denilen (safra yolları kanseri) şüphesi ile PTK dedikleri karın bölgesinden stent takıldığını söyledi.

"Ortada safra yollarının akışı sağlanmış yalnız tanısı olmadığı için hasta ne ameliyat edilebiliyor, ne de onkolojik tedavi kemoterapi alabiliyor" diyen Dr. Tunç, hastaya klanjiyoskopi dedikleri bir yöntem önerildiğini ifade etti.

Kolanjioskopi denilen tetkikin ileri işlemin de ilerisi denilen bir yöntem olduğunu aktaran Dr. Tunç, "ERCP dediğimiz hortumun kanalından geçirilen küçücük bir kateter ve bu kateter (hortum) ucunda küçük bir kamera mevcut bu şekilde yapılan bir işlem. Bu cihaz ile safra kanallarına giriyoruz, kamera ile görüntülüyoruz. Safra yollarını kamera ile görüntüledikten sonra içerideki tümörü görüp kolanjiyoskop dediğimiz cihazın içinden mikro düzeyde bir forses gönderip o dokudan biyopsi alabiliyoruz. Bu şekilde hastanın tanısı konulabilir. Cerrahi veya onkolojik tedaviye uygun hale getirilebiliyor" dedi.

Türkiye'de kolenjiyoskopi işlemi yapan merkez sayısının az olduğunu söyleyen Dr. Tunç, "Bu açıdan bölgemizde kolenjiyoskopi yapmamız bu hastalar için büyük bir avantaj. Kolenjiyoskopi yapılmasaydı hastanın tanısı konulmayacaktı. Hastamızın genel durumu kanser şüphesi olan bir hasta. Genel durumu çok iyi değildi. Biz, bu işlemle beraber hastanın tanısını koymayı, tanıyı koyduktan sonra en azında müdahale edilecektir. Hasta me hastalığı olduğunu bilecek, benim hastalığım budur diyecek. Kanser, iyi veya kötü bir kanser olduğunu bilecek. Ondan sonra hastanın kafasındaki soru işareti geçip ona göre tedavi yapılacak. Bu hastada safra yollarında kanser vardı. Kanser amacıyla safra yollarına girdik. O safra yollarından biopsi aldık. Patoloji sonucuna göre hasta onkolojiye veya cerrahiye verilecek" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim