• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

"Son yaşananlar Türkiye'nin bölgede güvenli liman olduğunun altını çizdi"

"Son yaşananlar Türkiye'nin bölgede güvenli liman olduğunun altını çizdi"
Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Genel Başkanı Zeynep Dereli, son gelişmelerin Türkiye'nin bölgede güvenli liman olduğunun altını çizdiğini kaydetti.

İSTANBUL (AA) - Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Genel Başkanı Zeynep Dereli, son gelişmelerin Türkiye'nin bölgede güvenli liman olduğunun altını çizdiğini kaydetti.

Dereli, basın toplantısında, Türkiye-ABD ilişkilerinin siyasi boyutundan çok ticari boyutunun önemli olduğunu, ticari ilişkilerin her geçen gün artmasına karşın henüz istenen boyutta olmadığını ifade etti.

Aynı zamanda uluslararası iletişim ve lobi şirketi olan Amerikan APCO Worldwide'ın Türkiye Genel Müdürü olan Dereli, APCO Worldwide olarak danışmanlık verdikleri şirketlerden kimsenin Türkiye'den çekilmediğini vurguladı.

Amerikan firmalarının Türkiye'ye büyük yatırımlar yapmak istediğine dikkati çeken Dereli, şöyle devam etti:

"Türkiye'den yabancı yatırımcının çekildiği doğru değil. Mesela danışmanlığını yaptığımız en büyük firmalardan birinin Türkiye'de çok büyük bir yatırımı var. Ekim ayında firmanın kurucularından biri Türkiye'ye gelecek ve Kayseri'ye gideceğiz. Özellikle KOBİ'lere yatırım yapmak istiyorlar. Ayrıca, Amerika Ticaret Bakanı Penny Pritzker, tekrar Türkiye'ye gelecek. Türkiye-ABD ilişkilerinin gündeminde bir de Transatlantik Yatırım ve Ticaret Ortaklığı (TTIP) var. Türkiye'nin bu sürece dahil edilmesi, dahil edilmeyecekse de bu sürecin dışında kalmaması için neler yapılabilir bunlar konuşuluyor. 14 Mayıs'ta Washington'da ortak yapılan Bakanlar Toplantısı'nda alınan kararlardan biri, Türkiye'ye danışılmadan bu konularda bir ilerleme yapılmayacağı, Türkiye hükümetinin her zaman konulardan haberdar edileceğiydi. Önemli olan Türkiye'nin ne kadar avantajlı olduğunu anlatmaya devam etmek."

TTIP'in getireceği en önemli farklılığın hizmetlerin karşılıklı olarak açılması olacağı öngörüsünde bulunan Dereli, bunun, hizmetlerin bütün Avrupa ülkeleri ve ABD arasında serbest şekilde transferi anlamına geldiğini söyledi. Avukatlıktan sağlık hizmetlerine kadar her hizmet dalında transferlerin gündeme geleceğine işaret eden Dereli, "Türkiye bu konuda ne yapabilir? Kendimizi buna hazırlamalıyız" dedi.

Komşu ülkelerde yaşanan gelişmelerden, Türkiye'nin avantajlı çıkacağı öngörüsünde bulunan Dereli, "Biz hep yabancı yatırımcıya, bölgede iş yapmak istiyorsanız, Türkiye bölgede ideal yer diyorduk. Hem insan gücü olarak hem de buradaki iş yapış ahlakı, siyasi istikrar açısından, son yaşananlar, Türkiye'nin bölgede güvenli liman olduğunun altını çizdi. Bu yüzden yabancılar yine bu pazarlara girmek için Türkiye'yi kapı olarak kullanacaklardır" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2624 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim