• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Spiral ağrıya neden olmaz

Spiral ağrıya neden olmaz
Rahim içi araç veya halk arasında bilinen adıyla spiral; rahim içine sığacak büyüklükte tasarlanmış, T şeklinde bir alettir...

Eşimle ilişki sırasında canım acıyor. İdrarımı yaparken kaşıntı ve yanma oluyor. İki ay önce spiral taktırmıştım. Yaşadığım sorunlar bu yüzden olabilir mi? F.T./Mersin

Rahim içi araç veya halk arasında bilinen adıyla spiral; rahim içine sığacak büyüklükte tasarlanmış, T şeklinde bir alettir. Spiral, rahim içine yerleştirildiği andan itibaren yabancı bir madde olarak algılanır ve bu bölgede iltihabi bir reaksiyon oluşturur. Bu iltihabi reaksiyon, rahim içine ulaşan spermlerin etkisiz hale gelmesini sağlar ve gebeliği önler.


İLİŞKİYİ ETKİLEMEZ
Spiralin, cinsel yaşamı olumsuz yönde etkileyeceğine dair cinsel hurafeler vardır ama rahim içi araç ile cinsel ilişki arasında bir bağlantı yoktur. Spiral; rahim içine takılmaktadır. Cinsel ilişki sırasında erkeğin cinsel organı spiralin bulunduğu rahim içine kadar gidemediği için cinsel ilişki sırasında yaşanan ağrının nedeni bu olamaz.

ENFEKSİYON OLABİLİR
Sizin sorununuz genellikle idrar yolu enfeksiyonuyla ilişkilendirilir. İdrar yaparken yanma ve sızı, sık idrara çıkma, kasıklarda ağrı ve kötü kokulu idrarla kendini gösteren idrar yolu iltihapları; üreme sisteminde en sık görülen hastalıklardan biridir. Bu durumda; cinsel yaşamınıza ara vermenizde ve ihmal etmeden bir jinekoloğa muayene olmanızda fayda var.


***

İstek azlığında iletişim şart

25 yaşındayım, eşim 23 yaşında. İki yıllık evliyiz ve birbirimizi çok seviyoruz. Ancak eşimin cinsel arzuları çok düşük, bunu artırmak için ne yapmalıyız? B.C./Hatay

Kadınlar arasında en sık görülen cinsel sorunların başından gelen cinsel istek azlığı; partner ile ilgili olumsuz düşünce ve hisler, katı dini ve ahlaki inançlar, yaş, cinsellikle ilgili bilgi yetersizliği ve tecrübesizlik gibi nedenlere bağlı gelişir. Stres ve depresyon da kadında cinsel isteksizlik yaratabilir. Bu nedenle öncelikle eşinize cinsel check-up yaptırmanızı öneririm. Eşinizle açık bir iletişim kurmanız, cinsel yaşamdan beklentilerinizi paylaşmanız, ona sıcak ve sevgi dolu yaklaşmanız da son derece önemli.

BİRLİKTE BİLGİLENİN
Onun haz alacağı cinsel etkinliklere ağırlık vererek, cinsel hayatınızı renklendirmeniz fayda sağlayacaktır. Ayrıca, birlikte cinsel bilgi düzeyinizi artırıcı doğru bilgi veren yayınlar okumanız da sorununuzu çözmenize yardımcı olur.


***

Yeşil akıntı tehlike habercisi

Korunmasız bir ilişki yaşadım. Penisimden sarı renkli bir sıvı geliyor ve penisimin sol tarafında, içten diken gibi bir şey batıyor. Problemim ne olabilir? E.A./Giresun

Tek eşli olmayan kişilerin girecekleri korunmasız ilişki sonucunda ortaya çıkabilecek en önemli tehlikelerin başında; cinsel yolla bulaşan hastalıklar gelmektedir.

BEZELER OLUŞUR
Ağrılı idrar yapma, idrar yaparken güçlük, sık idrara çıkma, cinsel organlarda ağrılı veya ağrısız açık yaralar ya da kabarıklar bu hastalıkların belirtileridir. Kasıklarda şiş ve ağrılı bezeler, cinsel organlarda siğil ve uçuklar, cinsel organda karıncalanma hissi, kaşıntı ve akıntılar da korunmasız ilişkiler sonucu yaşanacak problemler arasında yer alır. Bu tip hastalıkların en önemli belirtisi ise penisten yeşil ya da sarı renkli akıntı gelmesidir. Sizin öykünüz de böyle bir hastalığa işaret ettiği için hiç vakit kaybetmeden bir hekime başvurmanız faydalı olacaktır.


CEM KEÇE

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3267 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim