• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Suudi hastaneye rekor tazminat

Suudi hastaneye rekor tazminat
Türk babadan sonra Suudi baba da bebekleri karıştıran Suudi hastanesini mahkemeye verdi. Baba El Müneccim hastane aleyhine 17 milyon YTL'lik rekor tazminat davası açtı.

Türk babadan sonra Suudi baba da bebekleri karıştıran Suudi hastanesini mahkemeye verdi. Baba El Müneccim hastane aleyhine 17 milyon YTL'lik rekor tazminat davası açtı.

Suudi Arabistan'ın Necran kentinde bir hastanede 4 yıl önce doğum sonrası yapılan hata sonucu bebeklerin karışmasına, Türk aileden sonra Suudi aile de tazminat davası açtı. Açılan davada talep edilen tazminat miktarı 50 milyon Riyal yani 17 milyon YTL. Suudi babanın hastaneden talep ettiği 17 milyon YTL'lik rekor miktardaki tazminat talebi karşısında gözler bu davaya çevrildi. Geçen hafta 100 bin YTL'lik tazminat davası talebinde bulunan Türk babanın da bu miktarı artırması bekleniyor. İki aile de yaşanan karışıklık yüzünden zor günler yaşadıklarını dile getiriyor.

BU KADAR ACIYI KİMSE HAKETMEDİ

Türk baba Yusuf Cüce'nin çocukları karıştıran hastane aleyhinde açtığı davanın dosyası hazırlanırken Suudi baba Muhammet El Müneccim'in açtığı dava Necef'te görüşülmeye başlandı. İtfaiye eri Muhammet El Müneccim, “İki ailenin bu kadar acı çekmesi ve yıpranmasının tek sorumlusu, Necran Melik King Halid Hastanesi'dir” diyerek, sağlık kuruluşuna, maddi manevi tazminat davası açtı.

Müneccim iki ailenin yıkım aşamasına getirildiğini ifade ederek sorumluluğun hastanede olduğunu söyledi. Türk baba Yusuf Cüce'nin dava dosyası, Suudi avukatı Katib Saad El Şemmari tarafından yürütülüyor. Geçtiğimiz hafta vekaleti alan avukatın bu hafta içinde davayı açması bekleniyor.

 

SUUDİ BABA TAŞINMIYOR

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ailelelere tam destek vermeye başladı. Sağlık ekipleri, düzenli psikolojik ve sağlık yardımı yapmaya başladı. Her iki aileye de Suudi yetkililer tarafından, birbirine yakın müstakil iki ev verildi. Suudi makamları, Türk ailenin verilen eve yerleştiği, Arap ailenin eve taşınmak istemediği belirtildi. Yusuf Cüce, yetkililerden yan yana iki ev istemişti.

 

Medya çocuklara geniş yer ayırdı

Türk aile ile Suudi ailenin başına gelenler, sadece Türkiye'de değil, Suudi Arabistan'da büyük yankı uyandırdı. Olayın başından bugüne kadar gelişmeleri sayfalarına taşıyan Suudi gazeteleri, bakanlık ve diğer resmi makamları da göreve çağırarak dramın bir an önce bitmesi yönünde haberler yapıyor. Türk yetkililere göre, Suudi Arabistanda yayın yapan gazeteler, Türkiye'deki gazetelere göre olayı çok daha fazla önemsiyor.

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim