• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Taban Aylığına 30+30 Verin Tutanağı İmzalayalım

Taban Aylığına 30+30 Verin Tutanağı İmzalayalım
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Sayın başbakan, taban aylığa 30 artı 30 lira artışı sağlasın, Türkiye Kamu-Sen olarak tutanağı imzalamaya hazırız'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2 milyon 400 bin kamu görevlisi, 1 milyon 800 bin memur emeklisi, dul ve yetimi ile bunların ailelerinin umut bağladığı toplu görüşme sürecine ciddiyet kazandırmak adına çaba sarf ettiklerini söyledi. Toplu görüşme masasının Türkiye Kamu-Sen dışındaki unsurlarının süreci etkisizleştirmek ve farklı mecralara çekmek için ''oyunlar oynadıklarını'' vurgulayan Akyıldız, kamu görevlilerinin haklarını korumak ve geliştirmek iddiasındaki sendikaların da bu oyunun içinde yer almasının düşündürücü olduğunu belirtti.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, ''toplu görüşmelerin başkanı olmadığını bildiği halde yetkisini aştığını, hukuk dışı bir tavır sergileyerek, toplu görüşme gündemini tek taraflı belirlediğini, toplantı gün ve saatleri ile toplantı sürelerini kendilerine sormadan sınırlandırdığını'' ifade eden Akyıldız, şöyle konuştu:

''Böyle bir uygulama, toplu görüşmelerin dar bir zamana sıkışması ve sorunların tam olarak dile getirilememesine neden olmuşsa da Türkiye Kamu-Sen, zamanı verimli kullanmak adına çaba sarf etmiştir. Bu süreçte sayın bakanın konfederasyon temsilcilerimize karşı yaptığı hakaret içerikli konuşmalar, zaman zaman gergin anların yaşanmasına neden olmuştur.

Bu gergin anlardan birinde sayın bakan, konfederasyonumuz heyetine dönerek, (başbakanın tozu bile olamayacağı) yolunda hakarete varan ifadeler kullanmış, bir diğerinde de (oruçluysanız, oruç tutmayın) gibi anlamsız bir cümle bile sarf etmiştir. Türkiye Kamu-Sen, böyle bir ortamda dahi bu konuları magazin malzemesi haline getirmeyerek, toplu görüşmelerin mecrasından sapmasına ve ciddiyetine gölge düşmesine engel olmuştur.''

Bazı sendikaların, siyasi iradeden aldıkları bilgiler dahilinde toplu görüşme taleplerini belirleyerek, pazarlık çıtasını aşağıya çektiğini ve hükümetin elini rahatlatmayı amaçladığını vurgulayan Akyıldız, şunları kaydetti:

''Bu durumda siyasi irade, memura yaptığı baskı neticesinde en çok üyeye sahip hale getirdiği konfederasyonun taleplerine yakın bir maaş artışı ile referandum öncesinde hem kendisi hem de yandaş konfederasyonuna prim kazandırmayı hedeflemiştir.

Başbakanın programları haftalar öncesinden belli olduğu halde, geçtiğimiz gün başbakanın iftar programına katılarak, yalnızca yandaş sendikaların imzaladığı tutanağın erdemlerini anlatması, oyunun toplu görüşmeler öncesinden planlandığının ve günler öncesinden tutanağa imza atılacağının başbakan tarafından bilindiğinin en açık göstergesidir. İftar yemeğinde suçüstü yakalanmışlardır.

Şimdi hükümetin ve yanlış bilgilendirilen bazı medya mensuplarının da desteği ile bu artışları abartarak kamu görevlilerini aldatmaya çalışanların gerçek yüzleri, Ocak 2011 geldiğinde ve makyajları aktığında ortaya çıkacaktır.''

Yapılan artışı yeterli görmedikleri için Uzlaştırma Kurulu'na başvurduklarını anımsatan Akyıldız, kurulun, kamu görevlilerinin bütününü kapsayan, emeklilerin de yüzünü güldürecek bir karar vermesini umduklarını söyledi.

Bircan Akyıldız, bir soru üzerine, Türkiye Kamu-Sen'in yetkili sendikalarının üye sayısının Memur-Sen'in yetkili sendikalarının üye sayısından fazla olduğuna dikkati çekerek, tutanak imzalamaya gerekçe gösterilen ''çoğunluk'' hesabını anlayamadıklarını söyledi.

Akyıldız, ''Sayın başbakan, taban aylığa 30 artı 30 lira artışı sağlasın, Türkiye Kamu-Sen olarak tutanağı imzalamaya hazırız'' dedi.
 

Türk Sağlık-Sen

Bu haber toplam 3444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim