• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Taksim Alman Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 6 hastane satışa çıkarıldı

Taksim Alman Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 6 hastane satışa çıkarıldı
Doktor Azmi Ofluoğlu ve 3 yabancı yatırımcının ortak olduğu hastanede, yabancı yatırımcılar Türkiye’den ayrılma kararı aldı. Hastanelerde 6 aydır çalışanların da maaşları ödenmiyor.

Biz gidiyoruz hastane satılık

Doktor Azmi Ofluoğlu ve 3 yabancı yatırımcının ortak olduğu hastanede, yabancı yatırımcılar Türkiye’den ayrılma kararı aldı. Hastanelerde 6 aydır çalışanların da maaşları ödenmiyor.

2011 yılında aralarında ünlü Taksim Alman Hastanesi’nin de olduğu Universal Hastaneleri’ne ortak olan yabancı konsorsiyum yıl sonuna kadar Türkiye’den ayrılacak. Uzun süredir hastanelerin yönetimi konusunda büyük sorunlar yaşayan konsorsiyum ve hastane ortaklarından Doktor Azmi Ofluoğu hastaneleri satın alacak şirket arıyor. 6 aydır çalışanların da maaşlarını ödeyemeyen şirket, çalıştıracak doktor bulmakta zorluk çekiyor. Maaşlarını alamayan birçok çalışan da şirket dava açarak haklarını talep ediyor. Universal Hastanelerinin kurucusu Doktor Azmi Ofluoğlu’nun da ortak olduğu 6 hastanenin satılık olduğunu ifade eden şirketin CEO’su Esat Erkuş, yabancı ortakların bu yatırımlarından zarar ederek çıkmayı göze aldığını söyledi. Ortaklık sonrası işlerin hep ters gittiğini dile getiren Erkuş, ADM Capital, PGGM ve Dünya Bankası kuruluşu olan IFC’nin hastaneler için 200 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini belirtti. Erkuş, “2016 yılına kadar Türkiye’de kalacaklardı. Ancak olmadı. 2013 sonunda konsorsiyum hastanelerden çıkmış olacak” dedi.

TAKSİM AMİRAL GEMİSİ

Toplamda 11 hastanesi bulunan Universal Grubu’nda 5 hastanenin Azmi Ofluoğlu’na ait olduğunu söyleyen Erkuş, 6 hastanede ise yabancı konsorsiyum ve Ofluoğlu’nun ortaklığının bulunduğunu belirtti. Erkuş, “Azmi Ofluoğlu hastaneler için yeni yabancı ortaklar alıyor. 200 milyon dolar verecek bulunursa hastaneleri komple devrederiz. Görüşmeler yapıyoruz. Amacımız komple devretmek. Tek tek de satabiliriz. En geç 15 Aralık’ta bu iş bitecek” dedi. Konsorsiyumun, Taksim Alman Hastanesi, Universal İtalyan Hastanesi, Universal Çamlıca Hastanesi, Ege Sağlık Hastanesi, Universal Manisa ve Universal Kuşadası hastanelerinde yer aldığını anlatan Erkuş, “Taksim Alman Hastanesi amiral gemimiz. Arazi de Alman Devleti tarafından hastane olması karşılığında verilmiş. Başka bir şey yapılamaz” dedi.

4 hastane kapalı

Azmi Ofluoğlu’na ait beş hastanenin dördünün geçici olarak kapandığının altını çizen Erkuş, “Ofluoğlu’na ait Diyarbakır Universal, Malatya Universal, Konya Ereğli Universal, Kadıköy Vatan Hastanesi ve Aksaray Vatan Hastanesi bulunuyor. Şu anda sadece Aksaray Vatan Hastanesi faaliyette. Diğer hastanelerde doktor sayısı azaldı ve mesul müdürler istifa etti. O yüzden lisanslar geçici olarak askıya alındı. Eğer Ofluoğlu isterse hemen hastaneleri açabilir. Mesul müdür ataması ve doktor işe alması halinde hemen hastaneleri faaliyete geçirebilir” diye konuştu.

CEO da maaşı için dava açmıştı

Esat Erkuş’tan önce şirkette CEO’luk görevini yürüten Mahir Turan’da Haziran 2012’de maaşını alamadığı gerekçesiyle dava açmıştı. O dönemde yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı: “Ben Medical Park’ta İcra Kurulu üyesi olarak çalışıyordum. Böylesine büyük ve içerisinde Dünya Bankası’nın da olduğu yabancı ortaklı bir kurumdan teklif alınca kabul ettim ve işe başladım. Ocak ayından itibaren maaş ödenmemeye başladım. Nisan ayının başı itibariyle ihtar çekmek zorunda kaldım ve sözleşmemi feshettim.”

Maaşları ödenmiyor

Universal Yatırım Sağlık A.Ş.’de çalışan bir yönetici de işten maaşını alamadığı gerekçesiyle ayrılanlar arasında. İsmini vermek isteyen eski yönetici, 5 aylık maaşının ödenmediğini ve şirkete dava açtığını ifade etti. Çamlıca’daki hastanede doktor kalmadığını belirten eski yönetici, “Şirket yetkilileri yaklaşık 2 ay önce bizleri topladı. Maaşları ödeyemeyeceklerini, isteyenlerin ayrılabileceğini bildirdiler” dedi.

Çalışanlar dava açtı

Şirkete karşı bir çok çalışan dava açtı. Esat Erkuş, “SGK, yapılan tedavilerin paralarını 60 gün sonra ödüyor. Bu da hastaneler için sıkıntılı bir durum. Ancak yabancı ortaklara ait olan hastanelerde çalışanların tüm hakları ödenecek. Sonuçta kazanılmış bir hak var. Zaten bazı çalışanlar da dava açtı. Ortaklar sonuçların belli olmasını bekliyor. Ancak Azmi Ofluoğlu’na ait hastanelerde yaşanan olaylarla ilgili ne olacak bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Burak COŞAN / Hürriyet

Bu haber toplam 22146 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim