• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Tam Gün Yasası nedeniyle 8 şef tam gün emeklisi

Tam Gün Yasası nedeniyle 8 şef tam gün emeklisi
Kamu hastanelerinde çalışan hekimlerin mesai dışında muayenehane açmalarını ya da herhangi bir kuruluşta çalışmalarını yasaklayan ...

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 8 klinik şefi, Tam Gün Yasası' nedeniyle emekliliğini istedi. Doktorlar, törenle uğurlandı...

Kamu hastanelerinde çalışan hekimlerin mesai dışında muayenehane açmalarını ya da herhangi bir kuruluşta çalışmalarını yasaklayan 'Tam Gün Yasası', İstanbul'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden ayrılan doktor sayısını 193'e çıkardı. Yasa sonrası istifasını isteyenlerin yam sna, emeklilik süresini dolduran doktorlar da yıllardır hizmet verdikleri hastanelerinden ayrılıyor.

VEDA TÖRENİ
İstanbul'un en eski ve hasta yoğunluğu en çok olan hastanelerinden biri olan Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 8 klinik şefi de Tam Gün Yasası nedeniyle emekliliğini istedi. Doktorlar, dün, törenle uğurladı.

Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen veda törenine katılan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, daha önce başhekimlik yaptığı hastanedeki mesai arkadaşlarını uğurlarken, Tam Gün Yasası sonrası İstanbul'daki kamu hastanelerinden ayrılan hekim sayısının 193 olduğunu söyledi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Suat Turgut ise Tam Gün Yasası sonrası hastaneden ayrılan hekim sayısının 40'a ulaştığını ifade etti. Şişli Etfal'de yıllarca hizmet verdikten sonra emekliliğini isteyen doktorların isimleri şöyle: Prof. Dr. Ünal Kuzgun (1. Ortopedi ve Travmatoloji), Prof. Dr. Yunus Aydın (Beyin ve Sinir Cerrahisi), Doç. Dr. Kaan Karamustalioğlu, (Ruh Sağlığı Hastalıkları), Prof. Dr. Naide İnci Davaz (2. Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği), Opr. Dr. Nimet Göker (1. Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği), Doç. Dr. Hulki Folta (Nöroloji Kliniği), Prof. Dr. Erbil Ergenekon (1. Üroloji Kliniği), Prof. Dr. Adil Baykan (1. Genel Cerrahi Kliniği)

2013'TE TAŞINIYOR

İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, törende, 2015 yılının sonuna kadar İstanbul'daki tüm hastanelerin yenilenerek depreme dayanıklı hale getirileceğinin müjdesini de verdi: "Hastanelerin yenilenmesi için 3 milyar 750 milyon lira bütçe ayrıldı. Aslında her hastanenin yıkılıp yeniden yapılması taraftarıyız. Şişli Etfal, 40 yıllık bir hastane. Seyrantepe'deki hastane inşaatının yüzde 35'i tamamlandı. Ağustos 2013'te bitmesi planlanan Seyrantepe'deki hastaneye taşınacak ancak taşınacak olması, bu bölümlerin modernize edilmesini engellemez."

ACİL SERVİS MODERNİZE EDİLDİ

ŞİŞLİ Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün bir de açılış gerçekleştirildi. 1 milyon TL'ye yenilenen acil servisin açılışı yapıldı.

Başhekim Prof. Dr. Suat Turgut, "Yalnızca erişkin acili değil çocuk yoğun bakım bölümünü de yeniledik. Reanimasyon servisindeki modernizasyonun bitmesiyle bu servis Acil Merkezi'ne dönüşecek. Acil radyoloji servisi de kurduk. Bu serviste doppler ve ultrason çekilebilecek. Günde 1500 acil hastaya müdahale ediyoruz" dedi.

Şükran ÖZÇAKMAK
[email protected]
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4348 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim