• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Tamamlayıcı sağlık sigortası çalışmaları

Tamamlayıcı sağlık sigortası çalışmaları
Hazine Müsteşarlığı, sağlık sigortalılarının toplam nüfus içerisindeki payına bakıldığında, Türkiye’nin önemli bir potansiyelinin bulunduğuna dikkat çekti.

Tamamlayıcı sağlık sigortası konusunda yapılan çalışmaları sorduğumuz Hazine Müsteşarlığı, ferdi ve grup poliçeleri kapsamında özel sağlık sigortalarından faydalanmakta olan vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamına girmeyen veya belirli bir tutara kadar karşılanılan sağlık hizmetlerini tamamlayıcı sağlık sigortalarıyla tedarik edebilmesine yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda, sağlık hizmetleri ve yatırımlarından kaynaklanan kamu yükünün azaltılabileceği ve sağlık hizmetlerinin daha etkin bir şekilde vatandaşlarımıza sunulabileceğini belirten Hazine, çalışmalarda esnek bir model üzerinde hem sigorta sektörü hem de sağlık sektörü temsilcileriyle görüşmeler yaptıkların söyledi.

Sağlık sigortalılarının toplam nüfus içerisindeki payına bakıldığında, sağlık sigortacılığı açısından Türkiye’nin önemli bir potansiyelinin bulunduğunu belirten Hazine, “Bu noktada, yıllık poliçelerle sigortalıların sağlık harcamalarını finanse eden bir yapının yerine; kamu tarafından sağlanan sağlık hizmetlerinin kapsamını dikkate alan ve uzun süreli poliçelerin sunulduğu bir yapıya geçmek önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.

TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI ÇALIŞMALARI
Sağlık sigortacılığının gelişimi açısından en önemli parametrelerden birinin kamu tarafından sağlanan sağlık hizmetlerinin kapsamı ve yaygınlığı olduğunu vurgulayan Hazine Müsteşarlığı açıklamasında şunlara yer verdi: “Sigorta şirketlerince sunulan sağlık sigortalarının işlevi ve hedef kitlesinin belirlenmesinde bu parametreler çok önemli bir rol oynamaktadır. Diğer taraftan, devletlerin bütçesine büyük yük getiren kamu sağlık sistemlerinin açıklarının azaltılması ve aynı zamanda özellikle belirli alanlarda hizmet kalitesinin ve verimliliğin artırılmasında sigorta şirketlerince sunulan sağlık sigortaları etkin olabilmektedir. Bu sigortaların kamu tarafından verilen sağlık hizmetlerine yönelik işlevinin ne olacağı (tamamlayıcı, destekleyici sigortalar gibi) değerlendirilmesi gereken bir konudur. Bu çerçevede, ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu’nca 2007 yılında başlatılan ve alınan sağlık hizmetlerine ilişkin verilerin elektronik ortamda kaydedilmesine imkân sağlayan sağlık bilgi sistemi (MEDULA) projesi oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde faaliyet göstermekte olan Sağlık Sigortası Bilgi Merkezi’nce (SAGMER) sigorta ürünlerine ve sigortalılara ilişkin çeşitli bilgilerin elektronik ortamda toplanmasına ilişkin olarak yürütülmekte olan projeler de büyük önem arz etmektedir.”

Kaynak:sigortacigazetesi.com.tr

Bu haber toplam 3072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim