• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

TEİS :''Eczanelerimizde sahte ilaç bulunmaz''

TEİS :''Eczanelerimizde sahte ilaç bulunmaz''
Basında yer alan “sahte ilaç” operasyonu haberleri vatandaşların eczanelerden ilaç alırken, endişelenmesine yol açtı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlarımızın eczanelerden aldığı ilaçlar hakkında endişelenmelerine gerek olmadığını bildirdi.

Saydan açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Basında yer alan sahte ilaç operasyonunu bizler de üzüntüyle izledik. Ancak vatandaşlarımız müsterih olsunlar, endişelenmesinler çünkü eczanelerimizde asla 'sahte ilaç' bulunmaz. Şöyle ki, ülkemizde ilaçlar, üretiminden veya ithalinden vatandaşlarımızın eline ulaşıncaya kadar takip edilmektedir. Her bir ilacın, vatandaşlarımızın sahip olduğu TC kimlik numarası gibi ayrı bir kimlik numarası bulunmaktadır ve her bir kutu ilaç ayrı ayrı takip ve kontrol edilmektedir.

Basında yer alan ilaçlara gelecek olursak; bunlar içlerinde ilacın etken maddesi olmayan, ucuz katkı maddeleridir. Bu sahte ürünler internet üzerinden ve eczane dışında satılmak üzere ortamı müsait, talebi olan ülkelerde sahtekarlıkla kolay para kazanmaya çalışan kişilerce üretilmektedir. Böyle sahtekarlar talep ortamı olan ülkeleri seçerler. Ama bizim vatandaşlarımız, ilaçlarını ister kimyasal, ister bitkisel olsun SADECE ECZANELERİMİZDEN alacak olurlarsa, sahte ilaçlarla asla karşılaşmazlar.

Ülkemizin tek sağlık otoritesi olan Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan İlaç Takip Sistemi sayesinde eczaneler dışına (bakkal, market ve benzinlik vs) ilaç verilememektedir. Eczane dışındaki yerler sahte ilaç üreten sahtekarlara ortam yaratmaktadırlar. İlaçları vatandaşlarımızın bakkaldan, benzinlikten veya internetten almasını eczacılar olarak anlamakta zorlanıyoruz.

ECZACIYA DANIŞMADAN İLAÇ KULLANMAYIN
TEİS olarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz; Eczane dışındaki yerlerden asla ilaç almayın. Biz eczane eczacıları 7 gün 24 saat sizlere hizmet veriyoruz ve sizlere çok yakınız. Bizlere danışmadan asla ilaç kullanmayınız. İnternette yapılan süslü reklamlara asla inanmayınız. Sizi SAĞLIĞINIZ ÜZERİNDEN KANDIRMAK, zayıf ve hassas olduğunuz konularda sömürmek istiyorlar. İlaç sadece eczanelerden ve eczacı danışmanlığı ile alınması gereken bir üründür. İlaçları en iyi eczacılar bilmektedir. Eczanelerimize gelerek, en ufak bir şüpheye düşmeden ilaçlarınızı alıp, bizlerin söylediği şekilde kullanarak tedavi olabilirsiniz. Lütfen ilaç gibi bir konuda sizi kandırmaya çalışanlara itibar etmeyin.

Bu haber toplam 2928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim