• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Tıp dünyası Türk cerrahı konuşuyor

Tıp dünyası Türk cerrahı konuşuyor
Plastik cerrah Tunç Tiryaki Londra’daki kliniğinde prensesleri ve dünya sosyetesini güzelleştiriyor. Tiryaki karın germe ve kas oluşturma tekniklerini anlattığı kitabıyla da adını duyurdu


Türk plastik cerrah Tunç Tiryaki karın germe ve kas yapma konusunda bir ilke imza attı. ABD’de basılan Tiryaki”nin “Inverse Abdominoplasty” (Karın germe ve kas oluşturma) tekniğini anlatan kitap tüm dünyada satışa sunuldu. İngilizce olarak yayınlanan kitap Springer tarafından yayımlandı. Böylece uluslararası arenada bir Türk plastik cerrahı tarafından yazılmış tek tıp kitabı unvanını da elde etmiş oldu. Londra’da geçen  yıl estetik kliniği açan Tunç Tiryaki ile kitabını ve estetikteki son gelişmeleri konuşmak üzere buluştuk. Tunç Tiryaki kitabını nasıl kaleme aldığı sorusuna üzerine , “Springer beni aradı ve bu konuya ilişkin yazmamı istedi” dedi.

Tıp dünyasında TT!

Doktor Tiryaki 20 yılı aşkın sürede 5 bin hastasını ameliyat etti. Eğitmen, konuşmacı ve katılımcı olarak dünyanın dört bir yanından kongre ve konferanslara davet edilen Tiryaki’nin ayrıca birçok bilimsel yayın içeren kitaplarda plastik cerrahi hakkında yazıları yayımlanmış.

Kitabında hiç acı duymadan karın germe ve kas yaratma tekniğini anlatan Tiryaki’nin bir de sloganı var: “Çarşamba karın ameliyatı, Perşembe ev, Cuma kuaför, Cumartesi parti”. Tıp dünyasında “TT” olarak anılan Dr. Tunç Tiryaki ameliyatlarında gelişmiş en son teknolojiyi kullanıyor. Ayrıca hastalarına minimum anestezi, minimum iz, minimum acı, minimum ameliyat ve en hızlı iyileşme süresini vaat ediyor. 

Son 1.5 yıldır Londra, Sloane Square’deki kliniğinde hastalarını kabul eden Dr. Tiryaki, Earls Court Hastanesi’nde de ameliyatlarını yapıyor. Türkiye’deki ilk kök hücre merkezini (Cellest) kuran Tiryaki şimdi de liposuction tekniği ile hastanın fazla yağlı bölgelerinden aldığı dokuları özel bir teknikle ayrıştırarak, kök hücreyle zenginleştirip boyun, dekolte, yüz ve ellere kök hücre tedavisi yapıyor. Fazla yağlarından kurtulan hastalar bir yandan da kendi hücreleri ile yenileniyorlar.

Tiryaki gazetemize yaptığı açıklamada, “Yüz germe ameliyatları insanların sadece yüzünü değil, ruhlarını da gençleştiriyor. Yaşlanma parametrelerini geriye çekiyor” dedi.

Savaş mağdurlarına bedava ameliyat

Tiryaki ayrıca Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği (ISAPS) İnsani Yardım Misyonları Direktörü. ISAPS-LEAP Acil Yardım Ekiplerinin kurucusu, tüm dünyadan plastik cerrahların dünyanın çeşitli ülkelerinde gönüllü rekonstrüktif ameliyatlar yapmalarını organize ediyor. Tiryaki, “Örneğin ben Van ve Suriye’ye gittim. Orada yaralanan çoçukları ameliyat ettik” dedi.  

Nevsal Elevli | LONDRA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5460 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim