• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Tırnak mantarı kabusunuz olmasın

Tırnak mantarı kabusunuz olmasın
Tırnak mantarı kabusunuz olmasın. Tırnak mantarı tedavi edilebilir bir sağlık problemidir. İşte tedavi için yapılması gerekenler;

Birçok bayanın hayatının çeşitli evlerinde karşılaşabilecekleri bir sorundur tırnak mantarı. Birçok kadını hem sağlık hem de estetik yönden rahatsız etmektedir. Bu yüzden kadınlar bunlara bir an önce çözüm bulmak isterler. Öncelikle bu durumu yaşayan kadınlar varsa eğer, şunu belirterek içinizi rahatlatmak isteriz. Tırnak mantarı tedavisi olan bir tırnak hastalığıdır. Tıpta bir tür enfeksiyon olarak belirtilir. Bunu önleyen ilaçlar ile bu sorunun önüne geçilebilir. Tabi öncelikle bu durum ortaya çıktığında bir uzman doktora başvurulması gerekir. Kafanıza göre ilaçlar kullanmak yararın aksine size zarar verebilir.

Peki, siz tırnak mantarı olduğunuzu nasıl anlarsınız? Bunun birçok belirtisi vardır. Bazen kişi bunun farkına varamayabilir ama biz size belirtilerin neler olduğundan bahsetmek istiyoruz. Böylelikle sizin de farkına varamadığınız bir tırnak mantarınız var ise, size bu konuda yardımcı olmayı isteriz. Öncelikle tırnak renginde birtakım değişiklikler meydana gelmeye başlar. Yeşil ya da sarımtırak hale dönmeye başlayan tırnağınız kırılmaya meyillidir. Ayrıca acı ve hassasiyet hissetmeye başlarsınız. Bazen pul şeklinde dökülmeler meydana gelebilir ve tüm bunlara kötü bir kokuda dahil olur.

Tırnak mantarının belirtileri yukarıda belirttiğimiz şekillerde görülür. Tırnak mantarı oluşumuna neden olan birçok etken vardır. Tırnağın herhangi bir şekilde zedelenmesi, üzerine basılması, yanlış ayakkabı seçimleri, tırnak batması ya da steril olmayan ortamlardan enfeksiyon kapılması bunlara verilecek birkaç örnektir.

Kadınların tırnaklarına ne kadar önem verdiklerini hepimiz biliriz. Tırnaklarının güzel görünmeleri birçok kadın için vazgeçilmez bir unsurdur. Tırnaklarına bu kadar önem veren kadınların tırnak mantarı sorunu yaşaması bir talihsizlik olsa da unutmayın ki bu problemin tedavisi, doktorunuzun tavsiye edeceği ilaçlarla mümkündür.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5278 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim