• BIST 9645.02
  • Altın 2410.746
  • Dolar 32.6001
  • Euro 34.7717
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Türk hekim dışarı gidiyor da peki biz niye getiremiyoruz

Türk hekim dışarı gidiyor da peki biz niye getiremiyoruz
Sağlık Bakanı Akdağ, yurtdışından gelecek hekimlere denklik uygulanacağını söyledi. Akdağ, Aile Hekimliği’ sistemine yardımcı olacak ‘Aile Ebeliği’ sistemi ...

Sağlık Bakanı Akdağ, yurtdışından gelecek hekimlere denklik uygulanacağını söyledi. Akdağ, Aile Hekimliği’ sistemine yardımcı olacak ‘Aile Ebeliği’ sistemi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, yabancı hekim istihdamının ayrıntılarını STAR’a anlattı. Eleştirilere, “Türk hekimleri gidip dışarıda çalışırken kimsenin sesi çıkmazken yurtdışından hekim getirelim diyoruz herkes bir şeyler söylüyor” diye yanıt veren Akdağ, 200 bin hekime ihtiyaç olduğunu, ancak hepsini yurtdışından karşılamayacaklarını kaydetti. Türkiye’deki hekim sayısının yetersiz olduğuna vurgu yapan Akdağ, yurtdışında işini iyi yapan bir doktorun Türkiye’ye gelmesinin neden engellendiğini anlamadığını söyledi. Akdağ, “Aslında yurtdışına beyin göçü yapılırken herkesin sesinin çıkması lazım”dedi. Daha önce Türkiye’de tıp fakültesi bitiren bir yabancı doktorun bile çalıştırılamadığını vurgulayan Akdağ, “Şu anda Türkçe bilen ve Türkiye’de çalışan yabancı hekim sayısı 3 bin civarında” dedi.

‘Aile Ebe’liği sistemi gelecek

Türkiye’de görev yapacak yabancı hekimlerin Türkçe öğreneceklerini, fakülteyi yurtdışında okuyan hekimler için de bir denklik sistemi getireceklerini anlatan Akdağ, “Nasıl ki Türk hekimler yurtdışında denkliğe tabi tutuluyor biz de öyle yapacağız” diye konuştu. Akdağ, Aile Ebesini, Aile Hekimliğini tamamlayıcı bir unsur olarak geliştirmeyi düşündüklerini söyledi. Akdağ, gemi hastane üzerinde hala çalıştıklarını vurgulayarak “Arkadaşlarımız çalışmalarını tamamlamak üzere. Yakın bir zamanda bununla ilgili adımları atacağız. Ama önce uçak ambulans ekibine 3 uçak ambulans daha ekleyerek toplam sayısını 5’e çıkaracağız” dedi.


SAĞLIK AİLESİNİN BÜYÜK GURURU

UMKE ekiplerimiz depremde harika işler başardı


VAN’DAKİ 7.2 şiddetindeki yıkıcı depremde Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) büyük başarılar sağladığına dikkat çeken Akdağ, “UMKE ekibinin hepsi harika işler başardı. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Aslında biz bunu sağlık ailesi olarak başardık” dedi. Akdağ, UMKE ekibi sayısının 5 bin 100 civarında olduğunu ifade ederek, “Bu sayıyı artırmayı düşünmüyoruz. Ama bu sayıyı korumak istiyoruz. Zaman zaman ekipten ayrılanlar var. Onların yerine almayı düşünüyoruz. Çünkü bu gönüllülük işidir. Belki biraz daha artırılabilir” şeklinde konuştu. Bakan Akdağ UMKE ekibini sağlık eğitimi almış kişilerden oluşturduklarını dile getirerek, “Afetlerde ne yapacaklarını en iyi bilenler olmalıdır” diye konuştu.

Fahri sağlık gözlemcileri işbaşına

SAĞLIK Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de Fahri Sağlık Gözlemcisi’nin de olduğunu aktaran Akdağ, “Bu gözlemciler sağlık hizmeti alırken gözlemledikleri olumlu ya da olumsuz şeyleri bize rapor edecekler. Ama gözlemci şunu yapmayacak özellikle hastaneye gidip gözlemlemeyecek. Sadece hastanede sağlık hizmeti aldığında gözlem yapacak” diye konuştu.

AHMET FATİH ERTURAN ANKARA
STAR GAZETE

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim