• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 28 °C

Türk Sağlık-Sen:"Sağlıkta şiddete caydırıcı ceza gelsin"

Türk Sağlık-Sen:"Sağlıkta şiddete caydırıcı ceza gelsin"
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ambulanslarda görevli sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin adeta rutinleştiğini kaydetti.

Ambulanslarda görevli sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin adeta rutinleştiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Sağlıkta şiddet acil servislerden sonra en fazla şiddete ambulanslarda görevli sağlık çalışanları maruz kalıyor.  Hastanın yanına ulaşmak için korna çalan ambulans şoförü dövülüyor, hastaya müdahale eden ambulans çalışanlarına hasta yakınları saldırıyor. Son dönemlerde Bursa, İstanbul, Samsun'da yaşanan şiddet olaylarına son olarak geçtiğimiz günlerde Kocaeli Gebze'de 3 ambulans görevlisi hasta yakınları tarafından darp edildi. Artık yaşanan bu şiddet olaylarının bir an önce önüne geçilmeli, gerekli tedbirler alınmalıdır" dedi.

Hayat kurtarmaya giden ambulansta görevli her çalışanının artık kendi hayatında endişe duyarak görev yaptığı tuhaf bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Kahveci " Ambulansa acil bir hastaya giden her sağlık çalışanı şiddete uğrar mıyım kaygısı taşıyor, Can kurtarmaya giden, hayata tutunmak isteyen bir insana yardım elini uzatmak için hizmet üretenlerin artık kendi canlarının güvenliğinden endişe eder hale geldiği tuhaf bir dönemi yaşıyoruz. " şeklinde konuştu.

Sağlıkta şiddetin sağlık çalışanının hizmet sunmasını engellediğini kaydeden Kahveci böylelikle hastalarında sağlıklarının riske atıldığına dikkat çekti.

Sağlıkta Şiddet Basit Bir Darp Olarak Görülmemeli

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin normal bir darp olayı olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Kahveci " Sağlık çalışanına uygulanan şiddet vatandaşın sağlık hizmeti almasını engelliyor. Bu yüzden insanların hayatı riske giriyor. Şiddet nedeniyle yapılamayan veya geciken bir müdahale nedeniyle hastalar hayatını bile kaybedebilir. Bu nedenle sağlıkta şiddet basit bir darp olarak değerlendirilmemeli, insan hayatına kast edilen bir saldırı olarak görülmelidir. Hukuksal açıdan yapılacak böyle bir değerlendirme eminiz ki sağlıkta şiddetin önüne geçmede caydırıcı olur." dedi

Sağlıkta şiddete yönelik cezaların arttırılması için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunması istedik. Bu amaçla Sağlık bakanlığı'na başvurumuzu da yaptık. Bakanlık şiddetin önüne geçmek üzere cezaların daha yaptırıcı hale gelmesi için mutlaka çalışma yapmalıdır. Ayrıca şiddetin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak çalışmalar yapmalı, kampanyalar düzenlemelidir. Umarız sağlıkta rutinleşen şiddetin önüne geçmek için gerekli adımlar atılır.

Bu haber toplam 1907 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim