• BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 20 °C

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmeti Alım Protokolü

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmeti Alım Protokolü
SGK tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu İle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında yapılan Sağlık Hizmeti Alım Protokolü yayımlanmıştır.

SGK tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu İle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında yapılan Sağlık Hizmeti Alım Protokolü yayımlanmıştır;

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ARASINDA SAĞLIK HİZMETİ ALIM PROTOKOLÜ

Amaç

Madde 1- 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği hazırlanan bu Protokolün amacı; genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri çerçevesinde sağlık yardımları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan kişilere, Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık hizmeti sunucularında verilen sağlık hizmetlerinin satın alma yönteminin ve sağlık hizmeti bedelinin ödenmesine ilişkin hususların belirlenmesidir.

Kapsam

Madde 2- Bu Protokol; Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık hizmeti sunucularından sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri çerçevesinde sağlık yardımları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan kişileri kapsar.

 

Taraflar

Madde 3- Bu Protokolün tarafları, Millî Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmeti Sunucularının Sağlık Hizmeti Giderlerinin Karşılanma Şekli

Madde 4- Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık hizmeti sunucularından sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri çerçevesinde sağlık yardımları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan kişilerden;

a)      04/01/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu (69 uncu maddesi b fıkrası 4 üncü bendi ve 70 inci maddesinde sayılanlar hariç olmak üzere) ile 10/3/2011 tarih ve 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık hizmet sunucularında tedavileri sağlananlar için; Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve bu kişilere protokolde belirtilen özel hükümler dışında herhangi bir ücret ödenmez. Bahse konu kişilerin sağlık hizmeti giderleri Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçelerinden karşılanır. Ancak bu kişilerin TSK sağlık hizmet sunucularındaki ayaktan ve yatarak tedavileri esnasında gerekli görülen ve TSK sağlık hizmet sunucularınca yapılamayan ve Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)'ne uygun olarak hizmet alımı yoluyla yapılmasına izin verilen sağlık hizmetleri bedelleri Kurumca sağlık hizmet sunucusuna ödenir.

b)     04/01/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri iç Hizmet Kanununun 70 inci maddesinde sayılanlar ve 04/01/1961 tarihli ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanununda sayılmayan ancak ilgili mevzuatta belirlenen kontenjan dahilinde Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık hizmeti sunucularından sağlık hizmeti alan diğer genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri çerçevesinde sağlık yardımları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılananlar için; Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetlerine 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesi esaslarına göre ödeme yapar.

c)     Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık hizmet sunucularından sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalıları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesi 8 inci fıkrasına istinaden Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kurum arasında "götürü bedel üzerinden hizmet alımı" sözleşmesi yapılabilir.

d)     Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı yurt dışındaki sağlık hizmeti sunucularında; genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlüsü olup 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası Kanununun 66 ncı maddesi gereği sağlanan sağlık hizmet bedelleri Maliye Bakanlığınca, Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı) aktarılan genel bütçeden karşılanır.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Hizmeti Sunucularında Sağlık Hizmeti Sunulmasının Usul ve Esasları

Madde 5- Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri ile 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanunun 73 üncü ve 78 inci maddeleri çerçevesinde yapılan Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesinde belirlenen usul ve esaslara göre sağlık hizmetlerini Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık hizmeti sunucularından satın alır ve bu Protokolün 4 üncü maddesi esaslarına göre ödeme yapar.

Bu Protokolün uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar ile kişisel bilgilerin aktarılması, gizliliği, korunması ve değiştirilmesi dahil olmak üzere diğer ayrıntılı düzenlemelerin belirlendiği Sağlık Hizmeti Alım Sözleşmesini yapmaya TSK Sağlık Komutanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilidir.

Mevcut Protokolün Yürürlükten Kaldırılması

Madde 6- Bu Protokolün yürürlüğe girdiği tarihte 14.10.2010 tarihinde imzalanan "Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Silahlı Kuvvetleri Arasında Sağlık Hizmeti Alım Protokolü" yürürlükten kaldırılmıştır.

Protokolün Yürürlük Tarihi ve Süresi

Madde 7- Protokol süresinin bitiminden asgari 30 gün önce taraflarca aksi yönde yazılı bildirimde bulunulmadığı takdirde protokolün süresi bir yıl daha uzatılmış sayılır.

01.01.2012 - 31.12.2012 tarihleri arasında geçerli olmak üzere bu Protokol tarafların mutabakatı üzerine müştereken imzalanmıştır.

..../..../….


 

İsmet YILMAZ                    İdris Naim ŞAHİN                    Mehmet ŞİMŞEK

Milli Savunma Bakanı       İçişleri Bakanı                          Maliye Bakanı 

 

 

Faruk ÇELİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim