• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye Hekim Meclisi KHK ile mücadele için toplanıyor

Türkiye Hekim Meclisi KHK ile mücadele için toplanıyor
Türkiye Hekim Meclisi, 2 Kasım 2011’de yayınlanan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) karşı mücadele gündemiyle toplanıyor. Hekimler toplantıda ...

Türkiye Hekim Meclisi, 2 Kasım 2011’de yayınlanan 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) karşı mücadele gündemiyle toplanıyor. Hekimler toplantıda “Sağlıkta Kanun Hükmünde Kararname darbesi” diye adlandırdıkları KHK’nin neler getirdiği ve KHK’ye karşı taleplerin ne olacağını tartışacaklar.

Türkiye Hekim Meclisi, 12 Kasım 2011 Cumartesi günü 663 sayılı KHK gündemi ile toplanacak. Toplantı için tüm sağlık çalışanlarına çağrı yapan TTB Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, “AKP hükümetinin KHK çıkartma yetkisini Meclis’in iradesini hiçe sayarak, kanunsuz, hukuksuz ve keyfi bir şekilde kullandığını ve bundan en çok darbe alanın sağlık alanı olduğunu” kaydetti. Bilaloğlu, KHK ile serbest sağlık bölgeleri, yabancı hasta ithalatı, devlet hizmetlerinde yabancı uzman ve ithal hekim uygulaması, devlet hastanelerinin ticarethaneye dönüştürülmesi gibi uygulamaların başlatılmak istendiğine dikkat çekti. Bilaloğlu, devlet hastanelerinin kar-zarar hesabına göre çalıştırılacağını, dolayısıyla birer ticarethaneye dönüştürüleceğini ifade etti. Kamu sağlık kurumunun yöneticiliğine, özel sektörde iş tecrübesine sahip CEO’ların atanacağını kaydeden Bilaloğlu, KHK ile birlikte performans hedefini tutturamayan yöneticilerin de görevden azledilebileceğine dikkat çekti. KHK ile mevcut kamu sağlık yöneticilerinin görevlerine son verileceğini ve yerlerine 10 bin 300 sözleşmeli personel tayin edileceğini belirten Bilaloğlu, devlet hizmetlerinde IMF ve Dünya Bankası referanslı yabancı uzman ithalatı yapılacağını kaydetti.

TABİPLİK KAMU YARARINA DEĞİL Mİ?

KHK’nın, “sağlık ve hekimlik hizmetlerini piyasa gözlüğü dışında algılayamayan bir zihniyetin ürünü” olduğunu ifade eden Bilaloğlu, TTB’nin amaçları arasındaki “tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesini sağlamak” ibaresinin de kaldırıldığına dikkat çekti. Bilaloğlu hekimlere çağrısında şu ifadelere yer verdi: “12 Kasım 2011 Cumartesi günü yapacağımız toplantıda kamu sağlık kurumlarını ticarethaneye dönüştüren, mesleğimizin kamu ve kişi yararına olan insancıl niteliğini yok eden düzenlemelere karşı önümüzdeki dönem yürüteceğimiz mücadele programını hep birlikte oluşturacağız. Türkiye sağlık ve hekimlik ortamında olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bugünlerde toplanacak olan Türkiye Hekim Meclisi’ne tüm meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz.”

Siyasi parti, sağlık meslek örgütleri temsilcileri ve sendika başkanlarının katılacağı toplantıda, KHK’nın sağlık alanında ne gibi değişiklikle yol açacağı ve KHK’ya karşı sağlık örgütlerinin talepleri ile mücadele programlarının ne olacağı tartışılacak. Toplantı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Toplantı Salonu’nda 12 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak.

(Ankara/EVRENSEL)/evrensel.net

Bu haber toplam 2241 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim