• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türkiye'de sağlık turizminin dopingi; lazer ameliyatlar

Türkiye'de sağlık turizminin dopingi; lazer ameliyatlar
Yaz ayları sağlık turizminde doping etkisi yarattı. Bu dönemde yabancı hasta sayısında yaşanan artış, sağlık gruplarının da yüzünü güldürdü.

Yaz ayları yalnızca deniz, kum, güneş turizmi açısından değil, sağlık turizmi açısından da oldukça verimli geçiyor. Bu dönemde Türkiye'ye gelen yabancılar hem tedavi oluyor hem de tatil yapıyorlar. En fazla uygulanan tedavi yöntemlerinin başında ise lazer göz ameliyatları geliyor.

Dünyagöz Hastaneler Grubu Strateji ve İş Gelişme Genel Müdür Yardımcısı / İcra Kurul Üyesi Selin Yıldırım Peker, yaz aylarında lazer göz ameliyatı için gelen yabancı hasta sayısında yüzde 70 oranında artış olduğuna dikkat çekti.

Yurtdışından gelen hastalara yönelik sağlık turizmi paketleriyle hem tedavi hem de 5 Yıldızlı otellerde tatil fırsatı sunduklarını belirten Peker, "Vizelerin kalkması ülkemize sağlık turizmi açısından da katkı sağladı.

Batı Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkas coğrafyasından gelen hasta sayılarında önemli artışlar var. Yabancı hastalar en çok lazer amaçlı ameliyatlar için ülkemize geliyorlar" dedi. Yurtdışından yılda ortalama 30.000 hastagöz tedavisi için Dünyagöz hastanelerine geliyor lazerden, şaşılığa, göz estetiğinden retina hastalıklarına gözün 19 branşında hizmet alıyorlar.

Sağlık turizminde ülkemizin tercih edilmiş olmasının nedeni eskiden sadece ekonomik fiyat idi. Bugün Dünyagöz hastanelerinde uyguladığımız en gelişmiş tedavi yöntemleri, refraktif cerrahide uzmanlığımız ve deneyimimiz ile en yüksek hizmet kalitesini sunuyoruz.

Selin Yıldırım Peker, şu bilgileri verdi; "Gelişmiş ülkeler de dahil birçok ülkede sağlık harcamaları arttığı için devlet bazı ameliyatların maliyetini üstlenmiyor. Böyle olunca hasta kendi ülkesinde çok fazla para harcayarak olabileceği bir ameliyat yerine sağlık turizminde sağlam alt yapıyı oluşturmuş Türkiye gibi ülkelere yöneliyor.

Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak güneydeki 5 Yıldızlı otellerle yaptığımız anlaşmalar sayesinde hastalar Antalya'da 5 Yıldızlı otel konforundaki hastanemizde ameliyat oluyor sonra da tercih ettiği otelde konaklayarak tatilini yapıyor. Fiyat, hizmet kalitesi, konfor ve doktor deneyimi burada hasta için çok önemli kriter. Türkiye bu kriterlere bakıldığında çok avantajlı durumda ve ciddi hasta çekiyor.

Bu haber toplam 3166 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim