• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Türkiye’den 22 kuruluş Şikago Sağlık Turizmi Zirvesi’nde

Türkiye’den 22 kuruluş Şikago Sağlık Turizmi Zirvesi’nde
Türkiye’nin dev sağlık kuruluşları, bakanlıklar ve turizmciler dünyada Şikago'da bugün başlayan Dünya Medikal Turizm Kongresi’ne katıldılar.

Türkiye’nin dev sağlık kuruluşları, bakanlıklar ve turizmciler dünyada 400 milyar dolarlık Pazar payına ulaşan dünya sağlık turizmi için Amerika’nın Şikago şehrinde bugün başlayan Dünya Medikal Turizm Kongresi’ne katıldılar. Şikago şehrinde 25-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen (World Medical Tourism&Healthcare Congress) Dünya Medikal Turizm Kongresi’nde Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC 22 kuruluşla “Platinum sponsor” olarak katılıyor ve 34 stantla ülkemizi tek çatı altında temsil ediyor. Zirveye Türkiye’den Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türk Hava Yolları, DEİK, TÜRSAB, YÖK’e bağlı üniversitelerin rektörleri ve temsilcileri, çeşitli illerin valileri ile kaymakamları da yer alıyor.

Dünyanın sağlık turizmi zirvesi olarak bilinen 4.Global Dünya Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı’na bu yıl 87 ülkeden 2000 delege yer alıyor.

Şikago, Marriott Renaissance Schaumburg Convention Centre'da düzenlenen Dünya Medikal Turizm Kongresi (World Medical Tourism&Healthcare Congress) boyunca ülkeler sağlık turizmi konusunda kapasitelerini tanıtıyorlar. Katıldıkları fuarda ve workshoplarda ürünlerini sergiliyorlar.

Seminerlerde ülkelerinin sağlık turizmindeki kapasitelerini anlatıyorlar. Ayrıca özel odalarda sürdürülen10 bine yakın birebir görüşmede dünyanın bir çok ülkesiyle çeşitli anlaşmalar imzalama fırsatı buluyorlar. Dünyanın en büyük etkinliğinde 2000'e yakın katılımcı, 140 fuar katılımcısı , 400 alıcı kuruluş 10 bine yakın toplantıda buluşuyor.

THTDC: HEDEF SAĞLIK TURİZMİNDE YÜZDE 30 ARTIŞ
Amerika’nın 2014’e kadar yurtdışına 17 milyon vatandaşını tedavi amaçlı göndereceğini belirten Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi -THTDC kurucu başkanı Emin Çakmak sağlık turizmi ile kültür turizminin bir bütün olarak görülmeye başlandığını belirterek şunları söyledi:
“Daha önce Amerika’da katıldığımız kongreler sonrası Amerika’dan ve diğer ülkelerden Türkiye’ye tedavi amaçlı gelen sayısı yüzde 15-20 oranında arttı. Bu yıl artışın yüzde 30 civarında olacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin her köşesinde sağlık turizmini hedefleyen şehirlerimiz ve kuruluşlarımız var. Bu zirve onlar için büyük bir fırsat oluşturuyor.

THY’NİN UYGULAMALARINI AMERİKALI TURİST SEVDİ
Ayrıca THY’nin tedavi amaçlı gelenlere uyguladığı kampanyalar bu işi daha cazip kılıyor. Amerika’nın Joint Comission International-JCI kuruluşunun kendi vatandaşını tedavi edecek kuruluşlara Türkiye’de verdiği yetki belgesi sayısı ise 43’e ulaştı. Bu Türkiye’nin sağlık turizminde yıldızını parlatıyor. Tedavi amaçlı gelenler, tedavileri bittikten ülkemizi gezerek turizm hizmeti alıyorlar. Sağlık turizmi ile kültür turizminin işbirliğini sağlıyoruz.”

TÜRKİYE ZİRVENİN “PLATİNUM” SPONSORU
Dünyanın sağlık turizmi zirvesi olarak bilinen 4.Global Dünya Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı’na bu yıl 87 ülkeden 2000 delege yer alıyor. Türkiye zirveye 22 kurum ve kuruluşla “Platinum sponsor” olarak katılıyor ve 34 stantla ülkemizi tek çatı altında en iyi şekilde temsil etmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi -THTDC’nin organizasyonuyla yapılan ABD çıkarmasına Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Havayolları destek veriyor.

DELEGELERE TÜRK LOKUMU VE NAZAR BONCUĞU
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi -THTDC kurucu başkanı Emin Çakmak, her yıl olduğu gibi dünyanın en büyük sağlık turizmi pazarına 22 kurum ve kuruluşla katıldıklarını belirterek şunları söyledi. “Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kongre katılımcıları ve delegelerine dağıtılmak üzere, sağlık turizminde Türkiye’nin ulaştığı en son konumu ile sağlık turizminde büyük atılımlar yapan 13 sağlık şehrimizi tanıtan 98 sayfalık katalog hazırlandı. Şikago’ya dünyanın dört bir yanından gelecek delegelere Delegelere katalogla birlikte Türk lokumu ve nazar boncukları dağıtılacak. Geçmiş 5 yıllık faalliyetlerimde bize desteklerini esirgemeyen başta THY yönetimine, Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza son olarak aldığı kararla destek sağlayan Ekonomi Bakanlığı'mıza, şahsım ve konseyim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

TÜRKİYE KATILIMI
Şikago, 4.Global Dünya Medikal Turizm Kongresi ve Fuarı’na katılan Türkiye delegasyonunda yer alan kurum ve kuruluşlar şöyle:

Kültür ve Turizm Bakanlığı
Türk Hava Yolları-THY
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC
DEIK /SAIK
Anadolu Sağlık Grubu
Acıbadem Grubu
Dünya Göz Grubu
Memorial Grubu
Florence Nigthingale Grubu
Medicalpark Grubu
Medicana International Grubu
Güven Hastanesi
TOBB Etü Hastanesi
Kent Hastanesi
Şifa Kadıköy Hastanesi
Hisar International
Bayındır Hastanesi
İzmir Kalkınma Ajansı - İZKA
Balçova Termal Tesisleri
Kaya Termal Tesisleri
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Tedavi Merkezi
Oruçoğlu Thermal Resort & Spa
Antalya Ticaret Odası - ATSO
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi-Malatya
IMT Aracı Kurum
Yeditepe Üniversite Hastanesi
Yeditepe Göz Hastanesi
Bursa İl Yönetimi
Uludağ Üniversitesi Fizik Tedavi Merkezi
Doruk Sağlık Hizmetleri (Bursa)
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi

Katılımcı basın kuruluşları ve üyeleri

Turkiyeturizm.com
Zaman Gazetesi
Turkiye Turizm Konseyi –TTC
Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu-FİJET
Türkiye Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Derneği-ATURJET
Türkiye Seyahat ve Turizm Yazarları Konseyi- WTTTC
İstanbul Gazeteciler Derneği-İGD
Türk Basın Birliği (Turkish Pres Union) - TBB

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ŞİKAGO / AMERİKA

Bu haber toplam 5223 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim