• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye'nin gülümseten basarısı dental turizm'den geldi

Türkiye'nin gülümseten basarısı dental turizm'den geldi
Türkiye’de zincir hastaneler, efsane doktorlar ve dünyayla aynı anda kullanılan yöntem ve malzemeler sağlık turizmine ilgiyi her sene katlanarak artırıyor. Tedavi amaçlı ülkemize gelen ...

Türkiye’de zincir hastaneler, efsane doktorlar ve dünyayla aynı anda kullanılan yöntem ve malzemeler sağlık turizmine ilgiyi her sene katlanarak artırıyor. Tedavi amaçlı ülkemize gelen turistler özellikle diş tedavilerine ilgi gösteriyor. Sebep: Türkiye’de diş tedavilerinin yurtdışı muadillerine göre % 50 daha ucuz oluşu. Yabancı sigorta şirketleri dahi diş tedavilerinde hastaları Türkiye için yönlendiriyor. Diş hekimliğinde malzemelerin markalı oluşu kaliteyi kıyaslamayı kolaylaştırıyor. Üstelik hasta malzeme karnesi ile tedaviye ülkesinde de devam edebiliyor.

Türkiye’yi az harcayan turistlerin gözdesi haline getiren tatil turizmindeki hatalar, sağlık turizminde tekrarlanmadı. Yurtdışında yaşayanların da aşina olduğu uluslararası kalite belgeli malzeme, etik yaklaşım,  yüksek konaklama ve personel standartları, Dünyaca kabul görmüş FDA ve CE onaylı cihazlar, Türk hekimlerinin başarısıyla birleşince Sağlık Turizmine ilgi giderek arttı. Türkiye’ye sağlık ve estetik turizmi çerçevesinde gelen kişi sayısı ( hasta ve hasta yakını) son bir yıl içinde % 15 artarak 360.000’e ulaştı.  Saç ekimi, göz hastalıkları gibi alanlarda yoğunlaşan sağlık turizminin yükselen yıldızı ise Diş tedavileri oldu. Bu ilginin sebebi ise; yurt dışında diş tedavi ücretlerinin Türkiye’den oldukça yüksek oluşu ve Türkiye’deki diş kliniklerinin dünya standartlarında hizmet vermesi.

Sağlık ve Estetik Turizmi hakkında DentSuadiye Kliniği’nden Protez Uzmanı Dr. İlker Arslan; ‘Hemen her branşta tedavi için gelen yabancı hastalar ve bu ülkelerde yaşayan gurbetçiler özellikle estetik cerrahi, göz ve diş konusunda tedavi olmak için Türkiye’ye geliyor.  Estetik Turizmi her yıl totalde % 15 artıyor. Tüm tedaviler içindeki en anlamlı artış ise % 20 ile diş tedavilerinde görülüyor’ dedi. Arslan diş tedavilerine artan ilgiyi ise sağlık turizmindeki en dramatik fiyat farkının dental sektörde gözlenebilmesine bağlıyor.

Yabancı sigorta şirketleri Türkiye’de diş tedavilerini destekliyor

Yurtdışında devletin ücretsiz sağlık hizmeti kategorisine girmeyen diş tedavilerinde özel sağlık sigortaları Türkiye’de diş tedavilerini bir seçenek olarak müşterilerine öneriyor. Burada ekonomik gerekçelerden öte kaliteli tedaviler uygulandığından dolayı rahatsızlığın tekrarlanmaması, dolayısıyla sigorta şirketinin de giderlerinin azalması söz konusu.

Diş uygulamalarında en çok gülümseme tasarımı, dental spa ve estetik lamina’lar tercih ediliyor

Yabancıların başta dolgu ve implant olmak üzere çeşitli tedaviler için kendilerine başvurduğunu söyleyen Dr. İlker Arslan bazı ülkelerden gruplar halinde hastaların gelip operasyon geçirdiğini 8-15 gün kadar tatil de yapıp ülkesine döndüklerini söylüyor. Dişte tedavi amaçlı yapılan uygulamaların yanı sıra dişin ömrünü uzatmak, gülüş estetiği kazanmak, daha beyaz dişlere sahip olmak ve geçmişte yapılan kötü görünümlü diş tedavilerine estetik bir görünüm kazandırma uygulamaları da yoğun talep görüyor. 

 

‘Dental Turizmi birden çok operasyonun yapılarak maliyetlerin düşmesi ve ardı ardına yapılan uluslar arası kongreler patlattı’

İlker Arslan; dental turizme artan ilgiyi hastaların hastanede yatırılmadan ya da daha çabuk evlerine yollanması, daha az tekrarlı ameliyatlar yapılması, dental spa, estetik dolgu ve diş beyazlatma gibi uygulamaların bir arada yapılabilmesi, hastaların izleme sürelerinin kısalması ve düşük maliyetin yanı Türkiye’ye artan ilgiyi uluslar arası kongrelerde Türk diş hekimlerinin başarılı çalışmalarına ve İstanbul’a hayranlıklarına bağlıyor.

Diş hekimliğinin sağlık turizmindeki en büyük avantajı kullanılan malzemelerin birçoğunun uluslararası kod ve referanslarla takip edilebilir oluşu

Diş hekimliğinin en maliyetli tedavileri olan ortadonti ve implant tedavilerinde kullanılan malzemelerin, beyazlatma ve porselen kaplamaların dünya standartlarında markalar kullanılarak dünyanın her yerinden tedavi kalitesinin ölçülebilir oluşu diş tedavilerine gösterilen ilgiyi artırıyor. Hasta kendisine uygulanan diş tedavisindeki malzemeleri ve sistemleri bildiği için dilerse tedavisine ülkesinde devam edebiliyor.

 Diş estetiğine yurt dışından gelen talepler doğallıktan yana

Türkiye’de işlem gördüğü belli olan ve inci gibi dizilmiş beyaz dişlerin aksine özellikle Avrupa’dan gelen hastalar doğallıktan yana. Genelde estetik yaklaşımları oldukça farklı olan Amerikalı ve Ortadoğulu turistlerin diş konusundaki tutumları ise oldukça benzer. Her iki coğrafyadan gelenlerin talebi de daha beyaz ve muntazam dişlere sahip olmak. Doğallık ikinci planda kalıyor.

Dental turizmde ‘One Minute’  etkisi sürüyor

Türkiye’nin dış politikasındaki tercihleri estetik turizmini etkilemeye devam ediyor. ‘One Minute’ çıkışı ve Mavi Marmara olaylarından sonra İsrail’den gelen talepler azalmasına rağmen devam ediyor. Buna mukabil Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelen estetik turisti hızla artıyor.  Dr. İlker Arslan; ancak tedavi süresince ve sonrasında disiplin ve gündelik yaşamda farklılaşma talep edilen tedavilerde kurallı yaşamayı pek sevmeyen bu ülkelerde sorun yaşayabiliyoruz. Yemek yemek, ikram etmek ve ikramı kabul etmenin birer sosyal değer olduğu doğu kültüründe yaptırılan dişlerin korunması daha güç oluyor. Bir farklılık da Avrupalılar yalnız ya da arkadaş grubuyla gelirken bu ülke insanları aileleriyle gelip kendilerine özel hizmet talep edebiliyor, diğer hastalarla karşılaşmak istemiyor. Bundan dolayı bu ülke hastalarına daha içe dönük bir hizmet ortamı oluşturmaya çalışıyoruz’ diyor.

 

KİMLER NE YAPTIRMAK ÜZERE GELİYOR

ABD: Estetik dolgu, diş beyazlatma, gülüş estetiği

İngiltere: implant, ortadonti, diş beyazlatma

Fransa: diş beyazlatma, dental spa

Almanya: estetik dolgu ve ortadonti

Hollanda: implant, estetik lamina

Irak: gülüş estetiği, estetik lamina

İran: gülüş estetiği, estetik lamina

          Rusya: implant ve diş beyazlatma

Azerbaycan: implant, diş beyazlatma

Bu haber toplam 4819 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim