• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Yaşlanmaya neden olan madde bulundu

Yaşlanmaya neden olan madde bulundu
Cildinizin yaşlanması; gerginliğini veren kollajen ve elastin gibi liflerin gevşemesi, bölgenin kan dolaşımının dolayısı ile beslenmesinin azalması, yüzey epitelinin ...

Cildinizin yaşlanması; gerginliğini veren kollajen ve elastin gibi liflerin gevşemesi, bölgenin kan dolaşımının dolayısı ile beslenmesinin azalması, yüzey epitelinin kabalaşıp kalınlaşması ile açıklanabilir.

Ancak yapısal elementler de tıpkı bunlar kadar cildin parlak ve canlı görünmesinde çok önemli fonksiyonu olan özel bir maddenin tamamlanması ile başarılabilir. Bu "Hyaluronik Asit" olarak adlandırılan madde doğumdan itibaren azalarak yaşlanmanın önemli bir kısmında sorumlu olmaktadır.

Hyaluronik asit saf halde cildin içinde su tutulumundan sorumludur. Doğumda 8 gr kadar olduğu tahmin edilen bu molekül kendi kütlesinin 1000 katı kadar su tutabilir. Doğum sonrası büyüme ile yüzeyin genişlemesi ve yaşla birlikte bu maddenin vücutta eksilmesi ile birlikte cilt gittikçe canlılığını ve parlaklığını kaybetmektedir. Sigara ve düzensiz yaşamın bu yıkımı artırdığı bilinmektedir. Bu maddenin eksikliği nedeni ile cilt beklendiği gibi nem tutamamakta ve leke, kılcal damar ve gözenek sorunları ile başedememektedir.

Hyaluronik asit birkaç formda yerine konarak cildimizin olduğundan daha canlı ve parlak görünmesi, leke, kılcal damar ve gözeneklerle ilgili sorunlarımızın hafifletilmesi mümkündür. Hyaluronik asit kremlerin içerisinde, lokal enjeksiyonlar ve tabletlerle alınabilir. Ağız yoluyla alınan tabletler genellikle çok iyi sonuç verirler. Özellikle yaşlanma belirtilerini kollar , bacaklar ve dekolte gibi yaygın olarak yaşayan hastalarda çok işe yaramaktadır.

Daha çok yüzünde, dekolte, boyun ve ellerde sorun yaşayan hastalarda deri altına küçük enjeksiyonlar çok etkilidir.Bu uygulamalar genellikle vitamin uygulamalar ile karışmaktadır. Birkaç uygulama sorası 6-12 ay arasında belirgin şekilde etki görülür. Bu ürünlerin normal ve uzun süreli kontrollü salınımlı formları bulunmakta ve doğru ürün seçildiğinde başarı daha da arttırılabilmektedir.

Krem formlarında ise başarı hala tartışmalıdır. Çok büyük moleküler oldukları için porlardan içeri girmeleri güç görünmekte ve çoğu marka hayal kırıklığı yaratmaktadır. Yine de yeni geliştirilmekte olan lipozom teknolojisi gibi yeni penetrasyon stratejileri ileriye dönük olumlu beklentilerimizi artırarak iğneli uygulamalara alternatif olmaları beklenmektedir.

Kuru ve olgun ciltlerde parlak ve canlı bir cilt elde etmek için 3-4 uygulama yeterli olmakta ve diğer yaşlanma belirtileri varsa değerlendirilerek kombine tedaviler oluşturularak tamamlanmaktadır. Genç hastalarda da düzenli olarak koruyucu amaçla uygulanması yaşlanma belirtilerini geciktirmektedir. Kanama pıhtılaşma sorunu olan hastalar dışında herkese uygulanabilecek tedavi botoks, dolgular ve PRP gibi tartışmasız önümüzdeki yılların estetik uygulamalarında biri olacaktır.

Kaynak : İnternethaber

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3837 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim