• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Yeni doğan ünitesinde katliam

Yeni doğan ünitesinde katliam
Humus kentine yönelik saldırılarını sıklaştıran Beşar Esad'a bağlı ordu güçlerinin bugün 18 bebeğin ölümüne neden oldukları iddia edildi.

Suriye ordusunun Humus kentine başlattığı saldırılarda beşinci güne girilirken son 24 saat, en kanlı bilançoların ortaya çıktığı dilim olarak dikkat çekti. Ordu birliklerinin saldır ıları sonucunda Humus kentinde şu ana kadar en az 67 sivilin öldüğü bildirildi.   
  
HASTANENİN ELEKTRİĞİNİ KESTİLER; 18 BEBEK ÖLDÜ  

Ancak BBC'nin haberine göre, Esad'a bağlı ordu birliklerinin ne kadar acımasız oldukları nı bir kez daha gözler önüne serdi. Humus kentini 5 gündür topçu ateşi altına alan birliklerin bugün bir hastanenin elektriklerini kestiği, bu nedenle prematüre doğan ve kuvöze bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalan 18 bebeğin öldüğü ifade ediliyor. Bu rakamlarla birlikte ölü sayısının 80'i aştığı belirtiliyor.  
  
SURİYE VE ÇİN, ESAD'I İYİCE CESARETLENDİRDİ  

Rusya ve Çin'in geçen hafta, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Suriye'yi kınamaya yönelik tasarısını reddetmesi, Beşar Esad'ı daha çok cesaretlendirmiş ve Suriye ordusu saldırılarını arttırmıştı.   

Uzmanlar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye'ye yaptığı ziyaret ve Beşar Esad'la görüşmesinin ise Esad'ın daha da cesaretlenmesine zemin hazırladığı görüşünü  savunuyorlar.  

19 ÇOCUK BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Cuma gününden bu yana şiddetli operasyonlara sahne olan Humus kentinde operasyonlarda sürekli havan topu kullanıldığı, operasyonların genel olarak Halidiye bölgesinde yoğunlaştığı ve Bab Amro'ya yakınCami bölgesine 120 mm havan topları ve roketlerle saldırı düzenlendiği belirtildi.  Ayrıca Bab Amro ve El İnşaat bölgelerinde de havan topu ve roketlerle saldırılar düzenlendiğini ve muhalifler bazı roketlerin nereye düştüğünü tespit edemediklerini söylüyor.

Telefonla bilgi veren Humus'lu aktivist Muhammed Kusve, günde sadece 50 kişinin operasyonlar neticesinde öldüğünü, Safil bölgesindeki Sünni ailelerin bölgeyi terk ettiklerini, bu bölgede bazı ailelerin Şebihalar tarafından öldürüldüğünü belirtti.  Kusve, "Şebihalar çocuk yaşlı demeden buradakileri bıçakladı, bug ün sadece 19 çocuk bıçaklanarak öldürüldü. Bu olay daha daha önce Kerm El Zeytun bölgesinde de gerçekleşti" dedi.  Sebil bölgesindeki Turkani Gantni ve Zamelei ailelerinin hepsinin Şebihalar tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü aktaran Kusve, "Hula kentinde havan topu ve roketlerle saldırılar düzenlendi. Askerler, rejime destek veren köylerde konuşlanarak Sünni köylerini top ateşine tuttular. Lübnan sınırındaki bazı köylerde de durum aynı. Saldırılarda halk hedef alınıyor, silahlı kişiler değil. Saldırılar rastgele yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kusve sözlerine şu şekilde devam etti: "Operasyonlarda hedef Özgür Suriye Ordusu olsaydı, birçok ayrılıkçı asker ölürdü. Ama ölen hep çocuklar ve masum insanlar. Bu bölgeler Özgür Suriye Ordusu'na destek verdiği için top ateşine tutuluyor."  Üç gün önce, İnşaat bölgesinde, yaralıların tedavi edilemediğini, hastanedeki doktorların ameliyattaki doktorları bırakıp kaçtığını, ameliyatta olanların hepsinin öldüğünü anlatan Kusve, kentte elektriklerin genelde kesik olduğunu ve rejimin aktivistlerin çalışmasını, internete videolar yüklemelerini engellemek için bu kesintileri gerçekleştirdiğini aktardı.

Esad'ın Hama olaylarını Humus ve çevresinde tekrarlamak istediğini aktaran aktivist Kusve, yönetimin Hama, Humus, Deyr Ez Zor ve İdlib'te insanları öldürerek kurtulmak istediğini, ancak ölene kadar savaşacaklarını, dış m üdahale istemediklerini, sadece Özgür Suriye Ordusu'na yardım talebinde bulunduklarını belirtti.

Kusve, şunları kaydetti: "Biz ölürken dünya seyrediyor, Rusya ve Ç in gibi ülkeler de sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. Dünyaya sesleniyoruz, eğ er askeri müdahalede bulunmayacaksanız bize silah verin. Rusya bütün dünyanın gözü önünde silah dolusu gemi gönderdi. Biz isteyince mi kötü oluyoruz? Hizbullah rejime her türlü desteği sağlıyor. İran da aynı şeyleri yapıyor. Bizim ordumuzda ağır silah yok bu yüzden pek bir şey yapamıyor. Başka ülkelerden bize silah geldiği yalanı nı söylüyorlar. Eğer silah girseydi Özgür Suriye Ordusu güçlü olurdu ve bu kadar masum insan ölmezdi. Biz bu yüzden silahlandırılmak istiyoruz. Bizi sadece Rusya ve Çin değil, bütün dünya öldürüyor."  Dünyanın neden bu yönetime karşı sessiz kaldığını anlamadıklarını, bazı devletlerin çıkarlarının kurbanı olduklarını belirten Kusve, bölgede İsrail'in korunmak istendiğini de kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3879 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim