• BIST 9822.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 19 °C

Yüz erkekten yirmi ikisi kısır!

Yüz erkekten yirmi ikisi kısır!
Erciyes Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı ögretim üyesi Prof.Dr. Oğuz Ekmekcioğlu, çocuk sahibi olmak için hastanenin Androloji Polikiliği’ne başvuran 100 erkekten 22’sinin menisinde,..

Erciyes Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı ögretim üyesi Prof.Dr. Oğuz Ekmekcioğlu, çocuk sahibi olmak için hastanenin Androloji Polikiliği’ne başvuran 100 erkekten 22’sinin menisinde sperm olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Erkek kaynaklı çocuksuzluğun bilinenin aksine kadınlardan çok olduğunu söyleyen Prof.Ekmekçioğlu, "Kulaktan dolma sözlere kanıp, şu bitki, şu ot diye kapı kapı dolaşmayın" diyerek çocuk sahibi olmak isteenleri uyardı.

Prof. Dr. Oğuz Ekmekçioğlu, doğal yollarla çocuk olmaması çiftleri ve çevrelerini fazlasıyla üzen ve sıkıntıya sokan bir durum olduğunu, çocuk sahibi olamamanın ana sorumlusunun kadın olduğu düşünülmesine karşın erkeklerdeki sorunlyarının daha fazla olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ekmekçioğlu, şuhları söyledi:

"Aslında kadına bağlı nedenlerin çoğu tedavi edilebilir olmasına rağmen erkeğe bağlı nedenlerin tedavisi güçtür. Çocuk sahibi olmada çiftin ve hekimin en çok istediği şey doğal yoldan gebelik elde edilmesidir. Ne yazık ki bu durum her zaman elde edilemez. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Androloji Polikliniğine çocuk sahibi olamama nedeniyle başvuran 100 erkeğin 22’sinde menide hiç sperm bulunamamaktadır. Bu durum sadece doğal yoldan çocuk sahibi olma şansını engeller. Günümüzde yardımcı üreme teknikleri kullanılarak bu erkeklerin yarısından çoğunda kendi spermi elde edilebilmektedir. Sperm elde edilebilen erkeklerin de yarısına yakını bebek sahibi olabilmektedir. Dışarıya sperm çıkışı olmayan erkeklerde genel sağlığı tehdit edebilecek ciddi sağlık sorunları buluna-bilmektedir. Bu nedenle çocuksuzluk konusunda uzman kişilerin muayenesinden geçilmesi çok önem kazanmaktadır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4117 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim