• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Zayıflamak aç kalmak değildir

Zayıflamak aç kalmak değildir
Zayıflamak isteyen pek çok kişi, işkence gibi diyetler yapması gerektiğine daha sonrada formunu korumak için de hep aç yaşamaları gerektiğine inanır.

Zayıflamak isteyen pek çok kişi, işkence gibi diyetler yapması gerektiğine daha sonrada formunu korumak için de hep aç yaşamaları gerektiğine inanır. Bunun sonucunda da ya tehlikeli, kısa sürede sonuç verecek zayıflama yöntemlerine baş vurur ya da aç kalma korkusuyla vaz geçer.

Eğer siz de zayıf olmayı aç kalmakla eş değer görüyorsanız size iyi bir haberim var YANILIYORSUNUZ. Size bu konuyla ilgili yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.

Yıllar önce yeni tanıştığım, oldukça kilolu bir aile tarafından yemeğe davet edilmiştim. Yemek masasının donanımını gördüğümde ailede kilonun genetik bir yaşam tarzı olduğunu hemen anladım. Neredeyse günün üç öğününü bir arada bulmak mükündü. Yemek başladığında herkese ekmek sepeti dolaştırılırken ben '' es'' geçildim. Şaşkınlık içindeydim, niye bana kimse ekmek vermek istemiyordu. Tam o sırada birisi, yüzünde bana muhteşem bir jest yapma gülücüğüyle iki tane grisini uzattı. '' Bunları senin için aldım, seversin diye'' dedi ve arkasından diyet cola veya diyet ayran isteyip istemediğimi sordu. Anlaşılan sofra daha çok benim içindeğil, kendileri için hazırlanmıştı, benim içinde her türlü diyet alternatif sağlanmıştı.

Onlara göre zayıf ( bana göre formda) olmamın sebebi, grisini ve diyet ürünlerle beslenerek aç kalmamdı. V e bu acı bir şeydi, zevksiz hatta çoğu insan için korkutucu bir durum. Kim ister böyle yaşamak, acı çekerek ideal kiloda kalmak. Onlar tamamen buna inanmışlardı, sorgusuz sualsiz benim grisini ve diyet yemeklerle beslendiğimi kabul etmelerinin sebebi buydu. Onlar için ideal kiloda olmanın sırrıydı bu. Kendileri de bu yüzden asla kilo vermeyi istemiyorlardı çünkü onlar için bu çok acı bir şeydi. Zayıf olmayı, ince olmayı '' açlığa ve acıya '' bağlamışlardı. Tek dilekleri daha fazla almadan ve hastalanmadan yaşamaktı ( tabiiki uzun vadede bu mümkün değil). Benim sırrım ise sadece bedenimin ihtiyacı kadar sağlıklı beslenmek ve yeteri kadar hareket etmekti. Ve bu benim dağal halimdi yani yaşam tarzım. Bunun için bir çaba harcamama gerek yoktu, akış böyleydi ( hala da öyle).

Kilolu olmanın sebebi nasıl zihinde yatıyorsa ince ve formda olmanın da sebebi zihinde yatıyor. İdeal kilonuza ulaşmak ve orada kalmaya devam etmek için siz de aç kalmanız gerektiğine inanıyorsanız bu düşüncenizi bir an önce değiştirin. Eğer bunun böyle olmadığını görmek isterseniz, etrafınızda pek çok örnek görmeye başlarsınız. Bu arada '' ama onların metabolizması hızlı, benimki yavaş'' diye bir şeyler mırıldanıyorsanız, bu da değiştirmeniz gereken olumsuz bir inanç. Yeme ve hareket alışkanlıklarınızı değiştirerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Sonuç olarak etrafınızdaki, yıllardır ideal kiloda olan insanları inceleyin, dikkatlice bakın, aç kalmadıklarını göreceksiniz.

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2966 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim