• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Hastanelerde çalışan bilgi işlem personelleri kadro mağduru!

Sizden Gelenler

Taşeron işçiler sözleşme imzalamaya başladılar, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde çalışan bilgi işlem çalışanları ise isyanda!

Taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle bazı sorunlarda kendiliğinden geldi. Buna göre Sağlık Bakanlığına bağlı Hastanelerinde HBYS ihalesi üzerinden çalıştırılan binlerce personel bu haktan yararlanamayınca isyan ettiler.

Kadroya geçiş için yasal sürenin başlaması ile bu süreçte mağdur olan HBYS çalışanları; 24 Aralık 2017 tarihli 696 KHK 83. Maddesi 2. ve 3. Madde de, "Hizmet alım sözleşmesi kapsamında niteliği birbirinden farklı hizmet türlerinin bulunması halinde personel çalıştırılmasına dayalı olup olmama yönünden yapılacak değerlendirme her hizmet türü için ayrı ayrı yapılır. Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez." maddesi ile hastanelerin beyin takımı olarak nitelendirilen 7/24 esasına göre çalışan, tamamen kurumun menfaatleri doğrultusunda çalışan, çalışma şart ve koşulları kurum tarafından belirlenen, PERSONELE DAYALI HİZMET ALIMI KAPSAMINDA OLSA DAHİ bu kapsam dışına itilmeleri, bu şekilde çalışan sayıları 4.000'i geçmeyen nitelikli personeller açısından soğuk bir duş etkisi yapmıştır. Taşrada bir çok kurum amiri ve müdürleri dahi böyle bir şey olacağına KADRO dışı bırakılması gereken en son kişilerin bu Bilgi İşlem çalışanları olduğunu vurgularken Sağlık Bakanlığı büyük bir skandala imza atmıştır.

01 Ocak 2018 tarih 30288 sayılı Resmi Gazeten'in 4. madde 5. fıkrasında (Sürekli işçi kadrolarına geçirilmede dayanak alınan ihalenin, geçici 23 üncü maddedeki düzenlemeler ile bu Usul ve Esaslar çerçevesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olup olmadığının belirlenmesine ilişkin görev, yetki ve sorumluluk idarelere aittir.) olmasına rağmen idareler bu maddeyi uygulamaktan çekinmektedir.

Bu Personeller Hastanelerde kullanılan Hastane Bilgi Yönetim Sisteminde oluşan aksaklıkları gideren takibini yapan, hastanelerdeki tüm bilgisayar yazıcı barkot yazıcı vb. ürünlerin donanımsal ve yazılımsal işlerini yapan, network ve ağ sisteminin kurulması ve güvenliğini sağlayan, kamera sisteminin arızalarını gideren, kurumda bulunan sunucuların kurulum, bakım, onarım ve güncellemesini yapan ve HBYS (hastane otomasyon sistemi) haricinde olan yazılımlarda dahil olmak üzerine işlerini takip edip, Sağlık Bakanlığının entegre sistemleri olan Asos, Uss, Teletıp, Hastane web sayfası, E-Nabız, MHRS, Medula, MKYS, ÇKYS, E-Reçete gibi sistemlerinin takibi veri kontrollerini, bu sistemlerin entegrasyonlarını sorun tespit ve çözümünü yapıyor, kuruma 7/24 hizmet ve destek veren kritik bir niteliktedirler.

Daha önce hastanelerde personele dayalı sistem içerisinde çalışıp, 2013 yılında Sağlık Bakanlığı Genelgesi ile personel ve HBYS hizmet alımlarını ayırın talimatı ile personellerin fikri, görüşü ve onayı alınmadan kapsamı değiştirilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu haksızlığın düzeltilmesi için gerekli talimatları vermesini bekliyoruz.

T.C. Sağlık Bakanlığı Hastaneleri 
Bilgi İşlem Personelleri

Bu yazı toplam 28558 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim