• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

0 – 24 Ay Arasında Bebekler Nasıl Beslenmeli?

0 – 24 Ay Arasında Bebekler Nasıl Beslenmeli?
Bebeklerin doğum sonrasında gelişimlerine sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için beslenmelerine büyük önem verilmelidir. Özellikle 0 - 24 ay arası bebeklerde beslenme konusunun çok daha fazla önem taşıdığını söyleyebiliriz.

 

Bebeklerin doğum sonrasında gelişimlerine sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için beslenmelerine büyük önem verilmelidir. Özellikle 0 - 24 ay arası bebeklerde beslenme konusunun çok daha fazla önem taşıdığını söyleyebiliriz. Özellikle ilk 6 ay bebeklerin kesinlikle anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. Anne sütü bebeklerin onlarca farklı hastalıktan korunmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte bebeklerin günlük olarak ihtiyaç duyabileceği vitamin ve mineral gibi ihtiyaçlarını tamamının anne sütünde mevcut olduğu bilgisini aktaralım. Dolayısıyla ilk 6 ayı bebekler anne sütü dışında herhangi bir gıdaya ihtiyaç duymuyor.

6 aydan sonra şayet anne sütü azaldıysa ve doktorunuz da onay verdiyse ek gıdaya geçebilirsiniz. Ek gıda olarak mevsiminde olan taze sebzelerin püresini hazırlayabilirsiniz. Patates, kabak, havuç gibi sebzelerden hazırlayacağınız püreler bebekler için hem besleyici hem de doyurucu olacaktır. Ancak aynı zamanda az da olsa anne sütü vermenizde fayda olacak.

Süt ürünleri arasında en çok tercih edilen yoğurt oluyor. Bebeğinize bu dönemde doktora danışma kağıdıyla yoğurt verebilirsiniz. Yeni bir gıda verdiğinizde 2 gün beklemeniz bebeğinizi gözlemlemeniz çok daha doğru olacaktır. Bu iki gün içerisinde bebeklerin herhangi bir rahatsızlık duymaması durumunda aynı gıdayı vermeye devam edebilirsiniz. Kabızlık problemi durumunda yarım çay kaşığı zeytinyağı eklemeniz ve iyice karıştırdıktan sonra bebeğinize vermeniz bu problemi ortadan kaldırabilir.

Bebekler 1 yaşından sonra kendi kendilerine yemek yemeye başlayabilirler. Özellikle 18 aylık olan bebekler için kaşıkla yemek yemek çok daha kolay olabiliyor. Bu arada bebeklerin beslenmesi için hazır bebek maması çeşitlerinden de faydalanabilirsiniz. Bebeklerin kaç aylık olduğuna bağlı olarak hazırlanan bebek mamaları günlük ihtiyaçların büyük bölümünü karşılayabiliyor. Dolayısıyla anneler de gönül rahatlığı ile kalitesini kanıtlamış olan markaların bebek mamalarına yönelebilir.

Oldukça geniş bir bebek maması seçeneği sunan Hipp marka ürünleri internetten online olarak da satın alabilirsiniz. İnternet üzerinden sipariş verirken aynı zamanda uygun fiyatlarla karşılaşmak istiyorsanız yıl boyunca makul fiyat politikası uygulayan joker.com.tr adresine tıklayabilirsiniz. Bu internet sitesinde seçkin markalar tarafından üretimi gerçekleştirilen bebek maması çeşitleri ve aynı zamanda bebek bakım ürünleri yüz güldüren fiyatlarla kullanıma sunuluyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim