• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

'1.5 milyar dolar yatırdık, yasa çıkarsa batarız'

'1.5 milyar dolar yatırdık, yasa çıkarsa batarız'
Özel sağlık kurumları Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na karşı harekete geçiyor. Sektör temsilcileri, 'Yasa çıkarsa birçok özel hastane kapanmak zorunda kalacak' uyarısında bulundu.

Özel sağlık kurumları Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na karşı harekete geçiyor. Sektör temsilcileri, 'Yasa çıkarsa birçok özel hastane kapanmak zorunda kalacak' uyarısında bulundu.

Özel sağlık kurumları, SSK'lı hastalardan alınan ücret farklarının en fazla yüzde 20 ile sınırlandırılmasını öngören Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) Kanunu'na karşı çıkmak için olağanüstü zirve kararı aldı.
"Yasa çıkarsa birçok özel hastane kapanacak" diyen üst düzey hastane yöneticileri eylem planı hazırlamak için pazartesi günü İstanbul Eresin Otel'de toplantı yapacak.
SSK'lı hastalara da hizmet verebilmek için sektörün 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirten Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Genel Sekreteri Yaşar Yıldırım, "Yasa çıkarsa birçok özel hastane kapanmak zorunda kalacak. Sistemin değişmesi ile yılda 35 milyon muayene, 850 bin ameliyat ve 200 bin anjio yapan sektör çökecek. Bu yasa özel hastaneleri 20 yıl geriye götürecek ve hastaneleri kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak. Durumun vahameti küçümsenmemelidir" açıklamasını yaptı.
Referans Gazetesi'nin sponsorluğunda gerçekleşen "Özel Hastanelerin Geleceği” konulu konferansta konuşan Yaşar Yıldırım, 3 Aralık Pazartesi günü Eresin Otel'de sektör üst düzey yetkilileri ile bir araya gelip yeni düzenlemeyi masaya yatıracaklarını söyledi. Yıldırım, "Daha önce 240 hastaneyi temsilen 150 hastane yöneticisinin katıldığı bir toplantı yapmıştık. Şimdi de derneğimiz üyesi olan ve olmayan tüm özel hastane sahiplerini, yönetim kurulu üyelerini veya hastane adına imza atmaya yetkili üst düzey yöneticileri toplantıya davet ediyoruz" diye konuştu.
2007 yılı içinde SSK sözleşmesi ve sağlık sigortası yasasının son şeklini aldığını, özel sektörün de buna bağlı olarak yatırımlar yaptığını dile getiren Yıldırım, yeni düzenlemenin yaratacağı sıkıntıyı anlatmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istediklerini belirtti.
 
İyi planlama şart
Konferansa katılan ABD'nin önde gelen medikal danışmanlık şirketi HAYES Consultancy'den Dr. Larry Perin de "Hekimler İçin Modern Hastanecilik Örnekleri" konulu konuşmasında özel sağlık kurumlarının mutlaka kuvvetli vizyona sahip olması gerektiğini belirtti. Perin, "Ne tip yemek pişireceğinizi ve kimi davet etmek istediğinizi bilmelisiniz. Eğer sektörde kalmak istiyorsanız pazardaki konumunuzu iyi planlamalısınız. Eğer uluslararası bir pazara hizmet edecekseniz teknoloji sizin için çalışmalı" dedi.
Amerikan Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışmanı George Rountree, özel hastanelerin yabancı bir tıp fakültesi ile işbirliği içine girerek doktorlarını eğitmesinin fark yaratabileceğini ve uluslararası bir hastane eğitim programı uygulanması gerektiğini söyledi. Philips Medikal Sistemler Güneydoğu Avrupa Ülkeleri ve Türkiye Genel Müdürü Willem Theodoor Rozenberg, 60 yaş grubunun arttığına işaret ederek, 2050 yılında dünyada 2 milyar kişinin 80 yaşın üstünde olacağını belirtti. Türkiye'de kişi başı sağlık harcamalarının Almanya ve Hollanda'nın altıda biri kadar olduğunu dile getiren Rozenberg, yeni teknolojik gelişmelere de açık olunması grektiğini ifade etti.
 
BSK'dan Anadolu'da 3 yılda 100 milyon dolarlık yatırım
Esas ve Eren Holding'in ortak olduğu Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), Anadolu'daki bağımsız küçük ve orta ölçekteki hastaneleri bir şemsiye altında birleştirmek için yola çıktı. Ekim ayında kurulan BSK, şimdiden 20 hastaneden ortaklık teklifi aldı, 4 hastane ile niyet anlaşması imzaladı.

BSK CEO'su Dr. Murat Dayanıklı, 3 yıl içinde 100 milyon doların üzerinde bir yatırıma imza atacaklarını açıkladı. "Küçük veya büyük ortak olarak girerek hastanelerle hissedarlarının çalışanlarının ve hastalarının mutlu olacağı bir sistem yaratmayı hedefliyoruz" diyen Dayanıklı, şöyle devam etti: "Türkiye'nin en büyük ve coğrafi olarak en kapsamlı hastane zincirini oluşturacağız. Projeyi oluştururkan hedef kitlemizi 50 yatak ve üzerinde 28 ilde var olan 100'ün üzerindeki hastane olarak belirledik. 29 adet hastanenin bu sistemde ortak olmayı arzu ettiğimiz niteliklere sahip olduğunu gördük. Çok ciddi bir talep var. Gelecek kasım ayına kadar en az 10 ortağı olan bir sistem yaratmak, üç sene içinde 30 hastanenin içinde olduğu Türkiye'nin en yaygın hizmet ağına sahip bir sistem kurmayı amaçlıyoruz."

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim