• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

10. OHSAD Kurultayı başarıyla tamamlandı

10. OHSAD Kurultayı başarıyla tamamlandı
Kamu, özel sektör ve üniversitelerin sağlık profesyonellerini bir araya getiren OHSAD Kurultayı, 18-20 Nisan 2019 tarihleri arasında 10. kez, Antalya’da yoğun bir katılımla tamamlandı.

Kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık sistemi ile sağlık sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirmek, sektörün sorunlarını masaya yatırıp ortak çözümleri konuşmak üzere onuncu kez sektör profesyonellerini ağırlayan 10. OHSAD Kurultayı’nda sağlık finansmanında reform arayışları konuşuldu.

Sunuculuğunu Gonca Ertuğrul’un yaptığı Kurultay, Kamu’dan Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyeleri Dr. Sema Ramazanoğlu, Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Dr. Ümmü Gülşen Öztürk ve Zülfiye Füsun Kümet ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Abdülvahit Sözüer, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı gibi üst düzey yönetici ve bürokratların katılımı ile tamamlandı.

Ortak Akıl Toplantısında Sağlık Finansmanı Masaya Yatırıldı
“Sağlık Finansmanında Reform Arayışları Ortak Akıl Toplantısı” sektör paydaşlarının katılımı ile tamamlandı. Toplantı, 10. OHSAD Kurultayı’nın hazırlık gününde (17 Nisan 2019, Çarşamba), Memorial Sağlık Grubu Genel Direktörü Uğur Genç ve Üniversite Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Haluk Özsarı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Toplantıda, sağlık finansmanı alanında yapılan reform çalışmaları ile dünyada örnek gösterilen ülkemizde toplumun ve sektörün artan ve değişen ihtiyaçlarına göre bu alanın yeniden gözden geçirilmesi gereğinden hareketle sağlık finansmanı alanında reform arayışları tartışıldı. Başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve SGK temsilcileri olmak üzere kamu, özel sektör ve üniversite yöneticilerinin biraraya geldiği toplantının sonuçları Kurultayın açılış günü (18 Nisan 2019, Perşembe) moderatörlerin sunumu ile katılımcılarla paylaşıldı.

Dr. Uğur Baran’ın sunumu ile OHSAD hakkında bilgi paylaşıldı
10. OHSAD Kurultayı, OHSAD Genel Sekreteri Dr. Uğur Baran’ın OHSAD Sunumu ile başladı. OHSAD’ın amaç ve hedeflerinden bahseden Baran, 2004 yılından bu yana derneğin çalışmalarından bahsederek 1 Ağustos 2018 tarihi itibarı ile faaliyetlerine başlayan OHSAD Akademi hakkında bilgi verdi.

Özel sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu “Sağlık Hizmeti Sunumu”, “Sağlık Finansmanı” ve “Sağlık Meslekleri” konularında eğitimlerin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren OHSAD Akademi’nin yapılan ve yapılacak eğitimlerini ile ilgili bilgi paylaştı.

OTURUMLAR SON GÜNE KADAR YOĞUN BİR KATILIMLA DEVAM ETTİ

Ortak Akıl Toplantısının da konu başlığı olan “Sağlık Finansmanında Reform Arayışları Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın açılışı günü (18 Nisan 2019, Perşembe), OHSAD Genel Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Soru cevap şeklinde interaktif olarak devam eden oturumda, T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Dr. Sema Ramazanoğlu ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Abdulvahit Sözüer yer aldı. Ortak Akıl Toplantısı’nın çıktılarının değerlendirilerek soru-cevaplarla katılımcıların bilgilendirildiği oturumda sağlık alanı geniş bir çerçeveden ele alınarak gündemi Sağlıkta Dönüşüm Programının 2. Fazından sağlık hizmet payına, sağlık turizminden SUT’a kadar “sağlık finansmanı” oluşturdu.

10. Yılında Genel Sağlık Sigortası Değerlendirildi
“10. Yılında Genel Sağlık Sigortası Değerlendirmesi Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ilk günü (18 Nisan 2019, Perşembe), T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Ümmü Gülşen Öztürk ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk Özsarı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti.

GSS’nin bugüne kadarki uygulamasının sonuçlarına ilişkin görüşlerin paylaşılarak, geleceğe yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı oturumda, SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol, Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) adına Sağlık Sigortası İnceleme ve Araştırma Komitesi Üyesi Hamdi Erişkon, Sağlık Endüstrisi İşverenler Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Genel Sekreter Yardımcısı Tunç Köksal ve Acıbadem Sağlık Grubu Genel Müdürü Tahsin Güney konuşmacı olarak yer aldı.

Sağlıkta Gelecek Bilgi Teknolojileri İle Gelecek
“Geleceğin Hastaneleri Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ilk günü (18 Nisan 2019, Perşembe), T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin moderatörlüğünde gerçekleşti. GE Türkiye Sağlık Bölümü Genel Müdürü Yelda Ulu Colin, Pusula Yazılım Genel Müdürü Fatih Çiftçi, Çapa Medikal Proje Direktörü Serdar Ağalar, Bilgi Sistemleri CEO’su B. Sami Nalbantoğlu ve Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Dr. İlker Köse konuşmacı olarak yer aldı.

Bina merkezli sağlık hizmetlerinden hasta merkezli sağlık hizmetlerine yapay zeka ve bilgi teknolojileri ile sağlıkta gelecek, geleceğin hastanelerinde teknoloji ve tıbbi tedarik ve lojistik yönetiminde gelecek konularına değinildi.

Dijital Teknolojinin Etkin Kullanımı Nasıl Sağlanmalı?
“Sağlıkta Dijitalleşme ve Dijitalleşen Hastaneler Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ilk günü (18 Nisan 2019, Perşembe), T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin moderatörlüğünde gerçekleşti. Dijital arşiv, entegrasyon, kalite ve karlılıkta dijital teknolojinin etkin kullanımı gibi konulara değinildi. Hastanelerin dijitalleşme uygulamaları hakkında bilgi verilen oturumda, Siemens Healthineers Genel Müdür Yardımcısı Gürdal Şahin, Acıbadem IT Direktörü Kemal Kaplan, BİZMED Genel Müdürü Kadir Çıkrıkçı, MLPCARE İş Geliştirme, Planlama ve Performans Yönetimi Müdürü Mehtap İgaç Kestek ve SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Uzmanı Emre Kendircioğlu yer aldı.

Türkiye hizmet sektöründeki başarısını ihracata taşımalı
“Sağlık Turizminde, Öncelikler, Beklentiler, Hedefler (USHAŞ) Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci günü (19 Nisan 2019, Cuma) TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nüket Küçükel’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturumda konuşmacı olarak USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Alperen Kaçar ve DEİK Sağlık İş Konseyi Başkanı Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı yer aldı.

Kamu, Özel Sektör ve Akademisyenler Afiliasyon ve İşbirliği için Biraraya Geldi
“Sağlık Hizmetlerinde Stratejik İşbirliği ve Afiliasyon Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci günü (19 Nisan 2019, Cuma), Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Oturumda, Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Özel Sağlık Platformu Derneği Başkanı Dr. Mehmet Altuğ ve OHSAD Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat konuşmacı olarak yer aldı.

Sağlık Bakanlığı Mevzuat ve Uygulamaları Konuşuldu
“Sağlık Bakanlığı Mevzuat ve Uygulamaları Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci günü (19 Nisan 2019, Cuma), Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturumda konuşmacı olarak, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin ve Doç. Dr. Mehmet Gündüz, S.B. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Sağlık Tesisleri Daire Başkanı Ecz. Ahmet Aydınlı, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aydın ve OHSAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayhan Arslan yer aldı. Sağlıkta planlama, yatırım planlaması, insan gücü planlaması gibi güncel konuların gündeme taşındığı oturumun ikinci bölümü soru-cevap şeklinde tamamlandı.

Şehir Hastaneleri İşletmeciliğinde Özel Sektörün Rolü Nedir?
“Şehir Hastaneleri İşletmeciliğinde Özel Sektörün Rolü Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın üçüncü günü (20 Nisan 2019, Cumartesi), OHSAD Danışmanı Hüseyin Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Şehir hastanelerinin mevcut sorunları ve yeni açılımların tartışıldığı oturumda, T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Mustafa Kotanoğlu, AKFEN İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kılınç ve Kayı Holding İnşaat, Sağlık İşletmeleri Grup Başkanı Özgür Demirçivi yer aldı.

Sağlık Sektöründe Güncel Konular, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Konuşuldu
“Sağlık Sektöründe Güncel Konular, Sorunlar, Çözüm Önerileri Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın üçüncü günü (20 Nisan 2019, Cumartesi), T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin moderatörlüğünde gerçekleşti.

Oturumda konuşmacılar ve konu başlıkları;
• İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş (SGK uygulamaları)
• Hisar Intercontinental Hospital Medikal Direktör Yardımcısı ve Başhekimi Dr. Nurettin Demirkol (Acil ve yoğun bakım sorunları)
• TÜMSAD Genel Başkanı Dr. İrfan Başpınar (Tıp merkezleri ve küçük ölçekli hastaneler)
• Allianz Sigorta Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, (Özel sağlık sigortalarının gelişimi ve teşviki), şeklinde yer aldı.

GSS Uygulamaları Gündemdeki Yerini Aldı
“SGK, GSS Oturumu”, 10. OHSAD Kurultayı’nın üçüncü günü (20 Nisan 2019, Cumartesi), GSS Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol’un moderatörlüğünde gerçekleşti. Oturumunda konuşmacı olarak GSS Genel Müdür Yardımcısı Dr. Emre Aydın, TOBB Sağlık Sektör Meclisi Başkanı Dr. Seyit Karaca, OHSAD Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Serin, SGK Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Fethiye İnce ve SGK Tıbbi Cihaz Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem yer aldı.

SGK, GSS Oturumu’nın ikinci bölümünde MEDULA konuşuldu
SGK MEDULA ve Bilişim Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Gökhan Tuna’nın moderatörlüğünü yaptığı SGK, GSS Oturumu’nda, SGK Sağlık Yazılımları Daire Başkanı Özlem Ergun, MEDULA ve Bilişim Uygulamaları Dairesi Şefi Hakan Alkan, Bilişim Uzmanı Emre Kendircioğlu, Bilişim Uzmanı Tuncay Turan ve Şube Müdürü Ülkü Çoban konuşmacı olarak yer aldı. Oturum devamında soru-cevaplara yer verildi. GSS uygulamalarının konuşulduğu oturumun ikinci bölümü soru-cevap şeklinde tamamlandı.

SEKTÖR TOPLANTILARI, ODAK GRUP TOPLANTILARI VE EĞİTİMLER İLGİYLE İZLENDİ


Tedarik Sektörü ve Sağlık Sektörü İşbirliği Toplantısı Sektörü Buluşturdu
“Tedarik Sektörü ve Sağlık Sektörü İşbirliği Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın üçüncü günü (20 Nisan 2019, Cumartesi), OHSAD Genel Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Kriz yönetimi, globalleşme, birlikte büyüme odağında tıbbi tedarik sektörü ile sağlık sektörünün tüm paydaşlarının işbirliği için yapılabileceklerin tartışıldığı toplantı, GSS Daire Başkanı Mehmet Akif Erdem ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, Acıbadem Sağlık Grubu Satınalma, Lojistik ve Biyomedikal Hizmetler Direktörü Hakan Evsine, Memorial Sağlık Grubu Satın Alma ve Süreç Geliştirme Direktör Doğan Tatari, Medicalpark Tedarik Zinciri Direktörü Mustafa Işık, Medipol Sağlık Grubu Satınalma Müdürü İsmail Hızlı ile birlikte OHSAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve dernek üyesi hastanelerin satınalma yetkilileri, hastane yöneticileri ve tıbbi tedarik firmalarının katılımı ile tamamlandı.

Tıbbi Tedarik Sürecini Kolaylaştırmak Üzere Taraflar Biraraya Geldi
“Tıbbi Tedarik Sürecini Kolaylaştırma ve Sorun Çözme Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci gününde (19 Nisan 2019, Cuma), T.C. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Abdulvahit Sözüer ve OHSAD Danışmanı Hüseyin Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Özel sağlık kuruluşlarının satınalma sorumluları ve sponsor firma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Hastane İşletmesinde Büyümek Mi, Karlılık Mı? Ölçek Mi, Dinamizm Mi?
“Hastane İşletmesinde büyümek mi, karlılık mı? Ölçek mi, dinamizm mi? Odak Grup Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci günü (19 Nisan 2019, Cuma), OHSAD Genel Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Hastanelerde doğru ve yeterli yönetim stratejileri geliştirirken hangi önceliklere odaklanmak gerektiğinin ve şirketlerin geleceğini ve evrimlerini nasıl şekillendireceğinin tartışıldığı toplantıda konuşmacı olarak OHSAD Genel Sekreteri Dr. Uğur Baran ve Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Banu Küçükel yer aldı.

Sürdürülebilir Bir Finans Yönetimi Her Geçen Gün Daha Fazla Önem Kazanıyor
“Finansçı Gözüyle Hastanelerde Bütçe ve Finans Yönetimi Odak Grup Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci gününde (19 Nisan 2019, Cuma), İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Yanık, Medical Park ve Liv Hastaneler Grubu CFO’su Burcu Öztürk’ün katılımı ile yapıldı. Toplantıda, hastanelerin bugünü ve yarını, mali dengeler içinde var olması, ekonomik açıdan en uygun düzeyde kalması ve sürdürülebilir bir finans yönetimi konularının gündeme geldi.

Kamu-Özel Ceza Uygulamalarında Hakkaniyet Konusu Konuşuldu
“Sağlık Hukuku Odak Grup Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın üçüncü günü (20 Nisan 2019, Cumartesi), Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’un moderatörlüğünde gerçekleşti. Katostrofik cezalar, tüketici mahkemeleri, Kamu-özel ceza uygulamalarında hakkaniyet, sağlık ihtisas mahkemeleri konuları ile kişisel verilerin korunması konularının gündeme geldiği toplantı, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilişimi Mevzuatı Geliştirme Birimi Sorumlusu Av. Esat Berktaş, Medical Park Sağlık Hukuku Danışmanı Yrd. Doç Dr. Nezih Varol, Medical Park Danışmanı Önder İnce ile Nazalı Hukuk ve Vergi’den hukuk danışmanları Metin Pektaş ve Av. Ülkü Solak’ın katılımı ile düzenlendi.

İnovatif Yaklaşımlar Hemşirelik Hizmetlerine Değer Katıyor
“Hemşirelik Hizmetlerinin Değer Yaratmada Yeri ve Önemi Odak Grup Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın hazırlık gününde (17 Nisan 2019, Çarşamba), OHSAD Akademi Koordinatörü Güler Tosunoğlu’nun koordinatörlüğünde yapıldı.

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi ve SANERC Müdürü Doç. Dr. Emine Türkmen, İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Yeliz Doğan Merih ve Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Uzm. Saliha Koç Aslan’ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda hemşirelik hizmetlerinde inovatif yaklaşımlar, hemşirelik yönetimi ve hemşirelik eğitimi gibi konulara değinildi.

Nitelikli Ürünlerde Satınalma Teknikleri Konuşuldu
“Tedarik Yönetiminde Yeni Trentler, Uygulamalar Odak Grup Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın birinci gününde (18 Nisan 2019, Perşembe), S.B. Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Abdulvahit Sözüer’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Nitelikli ürünlerde satınalma teknikleri ve Sağlık Market uygulamasının konuşulduğu toplantıya Acıbadem Sağlık Grubu Satınalma Lojistik ve Biyomedikal Hizmetler Direktörü Hakan Evsine, Memorial Sağlık Grubu Satın Alma ve Süreç Geliştirme Direktör Doğan Tatari, Medicalpark Tedarik Zinciri Direktörü Mustafa Işık, Medipol Sağlık Grubu Satınalma Müdürü İsmail Hızlı gibi sektörde deneyimli satınalma yöneticileri katıldı. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden Mustafa Barış sunumu sponsor sunumu ile toplantıda yerini aldı.

Hastanelerin tanıtıma yönelik faaliyetlerinde yasal belirleyiciler nedir?
Reklam kurulu kararları ışığında özel sağlık kuruluşlarında tanıtım mevzuatı ve uygulamalarının konuşulduğu “Sağlıkta Tanıtım Mevzuatı ve Cezaları Odak Grup Toplantısı”, 10. OHSAD Kurultayı’nın birinci günü (18 Nisan 2019, Perşembe) yapıldı.

Toplantıda konuşmacı olarak S.B. Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. M. Ertuğrul Eğin, EMSEY Hospital Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Züleyha Balcı ve Dünya Göz Hastaneler Grubu Hukuk Müşaviri Av. Burcu Koçak yer aldı. Hastanelerin tanıtıma yönelik faaliyetlerinde yasal belirleyiciler, hastanelerin ödediği reklam cezalarının irdelenmesi, reklam kurulu kararları ışığında özel sağlık kuruluşlarında tanıtım mevzuatı ve uygulama örnekleri konuları gündeme geldi.

Turquality Bilgilendirme Semineri yapıldı
Turquality Bilgilendirme Semineri, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci gününde (19 Nisan 2019, Cuma), OHSAD Danışmanı Hüseyin Çelik’in ve T.C. Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Alperen kaçar tarafında yapıldı. Seminerde, global Türk markaları oluşturmak amacıyla hayata geçirilen, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan ve artık sağlık hizmet sektörünü de kapsayan “Turquality” konusunda bilgi verildi.

Hastane Satınalma ve Tedarik Yöneticileri ÜTS Konusunda Bilgilendi
Hastanelerde satınalma ve tedarik yöneticilerine yönelik hazırlanan “Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Eğitimi”, 10. OHSAD Kurultayı’nın ikinci günü (19 Nisan 2019, Cuma) TİTCK Daire Başkanı Aydın Kaplan ile birlikte TİTCK’den Gönül Ercan ve Pınar Kubaşık tarafından verildi.

Uluslararası Pazarlamada Süreç Yönetimini İyi Kurgulamak Gerekiyor
“Sağlık Turizminde Uluslararası Pazarlama Eğitimi”, MLPCARE Uluslar arası Marketing ve İş Geliştirme Direktörü Murat Ercan’ın eğitmenliğinde 10. OHSAD Kurultayı’nın hazırlık gününde (17 Nisan 2019, Çarşamba), gerçekleşti. Eğitimde sağlık turizmi ve yabancı hastaya sağlık hizmeti sunma hedefine yönelik olarak uluslararası pazarlama alanında planlama, tanıtım ve satış teknikleri konusunda bilgilendirme yapılarak süreç yönetiminde dikkat edilmesi gereken konulara yer verildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

 

OHSAD Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu
OHSAD Onur Ödülleri Hüseyin Bozkurt ve Eray Kapıcıoğlu’na verildi. Son dönemde sağlıkta en büyük büyümeyi gerçekleştiren Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozkurt adına ödülünü Medicana İzmir Hastanesi Genel Müdürü Ulvi Ünal aldı.

Branş hastanesi bazında en büyük sağlık turizmi çalışması gerçekleştirmesi ve Türkiye markasından Dünya markasına geçişi nedeniyle Dünya Göz Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu adına ödülünü Grup Hukuk Müşaviri Av. Burcu Koçak aldı.

10. Yıl Sponsor Kuruluşlar Özel Ödülleri Sahiplerini Buldu
ÇAPA MEDİKAL – Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Avşar
HONNES – Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Ağlar
DELTA TRADE COMPANY – Türkiye Proje Direktörü Okan Özdemir
ACENDİS – Türkiye Genel Müdürü Gürkan Köroğlu
GE HEALTHCARE – Türkiye Genel Müdürü Yelda Ulu Colin
SIEMENS HEALTHINEERS – Kurumsal Müşteriler Pazarlama Yöneticisi Nesrin Kalay Bozpınar
SESA ELEKTRONİK – Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Erdoğan
EMS MOBİL SİSTEMLER – Pazarlama Müdürü İsmail Hakkı Anaç
BİLGİ SİSTEMLERİ – Satış Müdürü Ahmet Kılcı
MEDDATA BİLİŞİM – Yazılım İş Analisti ve Proje Uzmanı Gürkan Akıncı
SİMEKS TIBBİ SİSTEMLER – İş Birimi Direktörü Halis Çimli
ÖZCAN KARDEŞLER – Genel Müdürü Akın Özcan
MESİTAŞ MEDİKAL – Satış Müdürü Ali Çuhadar
PHILIPS – Satış Müdürü Alper Kendir
ARTER İNŞAAT – Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Onur Eraydın
PROMEDİS GRUP – Yönetim Kurulu Başkanı Onur Arslanoğlu
DOĞSAN CERRAHİ DİKİŞ MALZEMELERİ – Satış Pazarlama Müdürü Egemen Köse
BERK SAĞLIK ÜRÜNLERİ – Genel Müdürü Meliha Berk
MTS MEDİKAL – Genel Müdürü Sedat Gül

OHSAD Kurultayı sürekli katılımcılarına Teşekkür Belgeleri verildi
OHSAD Kurultayı’na son 5 yıldır katılan katılımcılara Teşekkür Belgeleri verildi.

OHSAD Kurultayı 10. Yılında Teşekkür Belgesi Alan Sağlık Yöneticileri Listesi

Dr. Ali KayıkçıoğluHatice TaşlıÖmer Kurnaz
Bilal YıldırımHayati OdabaşıPınar Bayramgürler
Can Deniz UrluHıdır ArslanPınar Canlar
Cengiz GülDr. H.Hüseyin Semih AydınPınar Yıldız
Cengiz KonuksalHüseyin MutluSedat Pars
Cenk Turgut ÖztürkMehmet Ali GölgeliSedat Şımşek
Op. Dr. Cevdet ErsoyMehmet Erman YücelSelami Ercehan Güngör
Ersin ÖzçelikMevlüt BiricikUzm. Dr. Selim Bodur
Dr. Ethem DabanıyastıMurat TunçdemırSerdal Serin
Feza ŞenDr. Mustafa Enis ArabacıSerdar Kirmit
Fidan Uzpak NakirMutlu Koçman Servet Ateş
Uzm. Dr. Gökmen KurtNamık BadalUzm. Dr.Süleyman Şahin
Gülay KardaşUzm. Dr. Nevzat FilizŞaban Semis
Uzm. Dr. Gürkan AlagözOsman KaraoğlanUğur Nural
Hakan SağlamOzan GüngörVahit Kurtuluş
Bu haber toplam 10290 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim