• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

10 yıl sonra gelen 'yürüme' müjdesi

10 yıl sonra gelen 'yürüme' müjdesi
Uşak'ta doğuştan 'Serebral Palsi' (Beyin felci) hastası olan 10 yaşındaki Mehmet Buğrahan Satılmış için 'yürüme' müjdesi doktorundan geldi


Mehmet Buğrahan Satılmış'ın ameliyat olabilmesi için Uşak Valiliğinin izniyle yardım kampanyası başlatıldı. Aybey Mahallesi'nde oturan Ayşe ve Hulusi Satılmış çiftinin 2 çocuğundan biri olan Mehmet Buğrahan, 6 aylık doğdu. Buğrahan, belli bir müddet kuvözde kaldı. Yapılan incelemeler sonucu Serebral Palsi hastalığına ek olarak kalça çıkıklığı tanısı da konulan Buğrahan, küçük yaşlardan bu yana pek çok şehirde çeşitli operasyonlar geçirdi. Hastalığı sonucu yürüyemeyen minik Buğrahan için uygulanan tedavilerin sonuç vermemesi üzerine, Uşak Valiliğinden alınan izinle yardım kampanyası başlatıldı. 3. sınıf öğrencisi olan Buğrahan annesinin yardımıyla okula gidip geliyor. Derslerinde başarılı olan ve sınıf arkadaşları tarafından oldukça sevilen Buğrahan bir an önce yaşıtları gibi koşup oynamak istiyor. Maddi durumu yetersiz olan aile ise ameliyat masrafının yüksek olduğunu dile getirip, hayırseverlere seslenerek kendilerine destek olma çağrısında bulundu.

İnsanlarla iletişim kurmayı oldukça seven Buğrahan Satılmış, "Arkadaşlarımla beraber oynamak istiyorum, top oynamak istiyorum. Karateye gitmeyi ve boksa gitmek istiyorum. Sağlığıma bir an önce kavuşmayı istiyorum" dedi.

"YÜRÜYEBİLMESİ UMUDU DÜNYALARA BEDEL"

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen oğlunun yaşama tutunması için çabalayan anne Ayşe Satılmış, "Doğumundan itibaren çok ilerleme var. Uşak Valiliğimize bağış kampanyası yapılması için başvurduk. Valiliğimizden de gerçekten çok büyük ilgi ve yardım gördük. Oğlumun iyileşmesi adına bu şekilde bir yola çıktık. Öyle bir şey ki, Allah hiçbir anneyi babayı evladının hastalığı karşısında çaresiz bırakmasın. Doktorun bize söylediği, 'yürüyebilir' umudu bizim için dünyalara bedel oldu. Doktor, 'Eğer bu ameliyatı bir yıl içerisinde yaptırırsan bu çocuk yürür ama yaptırmazsan bu çocuk ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum kalır' dedi" diye konuştu.

"ÇOCUĞUMA 'OTUR ARTIK' DEMEK İÇİN DÜNYALARI VERİRDİM"

Çocuğunun iyileşmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını belirten anne Satılmış, umudunu hiçbir zaman yitirmediğini belirterek, "Okulda arkadaşlarıyla yürüyebilmesini düşünmek, arkadaşlarıyla koşup oynamasını düşünmek bile bize yetti. Gerçek olursa başka bir şey istemeyiz. Biz mesela eşimle akşam yattığımızda sürekli konuşuyoruz, 'sabah kalkınca evin içinde yürüyor olarak görsek ne yaparız acaba veya bir bakkala gitse nasıl olur' diye. Çocukları yaramazlık yaptığı zaman anneler 'bir otur artık' diyorlar ya, bir gün ben de diyebilir miyim diye düşünüyorum. Keşke onu diyebilsem. Bu duygunun tarifi yok yani" dedi.

"OĞLUMUN KOLTUK DEĞNEKLERİYLE YÜRÜMESİNE RAZIYIM"

Oğlunun ameliyat olabilmesi için seslerinin duyulmasını isteyen baba Hulusi Satılmış, "Görüşmelerimizdeki doktorların dediği kadarıyla olumlu sonuç alacağız, 'galiba iyi olacak' dediler. Doktor oğlumun ameliyattan sonra büyük ihtimalle, normal bireyler gibi olmasa bile en azından hayatını idame ettirebilecek şekilde kendini kurtarabileceğini söyledi. Tam yürüyemese bile en azından koltuk değnekleri ile yanımdan parka gitsek, markete gitsek bizim için yeterli" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim