• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

11 ayda 82 kilo verdi; 180'den 98 kiloya düştü

11 ayda 82 kilo verdi; 180'den 98 kiloya düştü
İZMİR -İHA- Teoman Yamalı, Türkiye'de sadece İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı (laparoskopik) yöntemle icrâ olunan bir ameliyatla, 180 kilodan 98 kiloya düşerek tam 82 kilo verdi.

İZMİR -İHA- Teoman Yamalı, Türkiye'de sadece İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapalı (laparoskopik) yöntemle icrâ olunan bir ameliyatla, 180 kilodan 98 kiloya düşerek tam 82 kilo verdi.

Pek çok yol denemesine rağmen fazla kilolarından bir türlü kurtulamayan 46 yaşındaki Teoman Yamalı, çareyi ameliyatla zayıflamakta buldu. Bir firmada şoför olarak çalışan Yamalı, 11 ayda 82 kilo vererek hayatında her şeyin değiştiğini söyledi.
Türkiye'de ilk kez Uz. Dr. Mehmet Görgün'ün uyguladığı laporoskopik yöntemi denemeye karar veren Yamalı, 180 kilodan 98 kiloya düşmenin mutluluğunu yaşıyor. Artan kilolarının giderek rahatsızlık ve hastalıklara yol açtığını söyleyen iki çocuk babası Teoman Yamalı, "Geceleri uyuyamıyordum, merdiven çıkamıyordum, 50 metre yürüdüğümde yoruluyordum hiçbir iş yapamıyordum ve son derece mutsuzdum. Hiç doymuyordum, bir oturuşta 4-5 tabak yemek 3 ekmek yediğimi biliyorum. Hiç kıyafet bulamıyordum çoğu zaman diktirmek
zorunda kalıyorduk. Eşim Serpil Yamalı bana bir şey olacak diye çok korkuyordu. Çocuklarımın veli toplantısına gidemiyordum beni gösterip gülüyorlardı ve çok ağırıma gidiyordu." dedi.
Çok araştırdığını ve sonunda Dr. Mehmet Görgün'ün bu ameliyatı yaptığını gazetelerden okuyup ameliyat olmaya karar verdiğini anlatan Yamalı, sözlerine şöyle devam etti: "Doktoru her gün telefonla arayıp yalvarıyordum beni bu durumdan kurtarması için. Ameliyat olduktan ve kilo vermeye başladıktan sonra hayata yeniden gelmiş gibi hissettim. Yaşamımda birçok şey değişti artık. İstediğim kıyafeti giyebiliyorum, önceden XXXL giyiyordum L bedene düşmek çok güzel bir duygu. Şimdi resmen sağlığıma kavuştum.
Kendime güvenim geldi. Doktorum Mehmet Görgün'e çok teşekkür ediyorum."

İŞTAHIN FRENLENMESİNİ SAĞLIYORUZ
Ameliyatı gerçekleştiren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Cerrahi Servisi Şef Yardımcısı Uz.Dr. Mehmet Görgün de, yapılan ameliyatın, "hastalık derecesinde şişmanlığı olan, bugüne kadar spor, egzersiz ve diyetle sonuç alamamış, zayıflayamamış kişilerde midenin küçültülmesi ve bypass işlemi yapılması" olduğunu söyledi.
Bu tür operasyonlar açık ameliyat şeklinde yapıldığında yüksek oranda solunum problemleri ve ameliyat sonrası yara açılması gibi sorunlar yaratabileceğini anlatan Görgün, şöyle konuştu: "Kapalı ameliyatla sadece birer santimlik beş küçük kesik açılarak yapıldığından bu sorun çok düşük oranlara inmektedir. Bu yöntemi uygulayabilmek için mezuniyet sonrası Fransa'da özel eğitim aldım."
Ülkemizde bu ameliyatın kapalı yöntemle ilk kez Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldığını anlatan Görgün, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yöntemle birçok hastayı zayıflatmayı başardık. Yapılan işlemde tokluk hissi yaratan bölümü koruyup küçük bir mide oluşturuyoruz. Bağırsağın bir bölümünü küçük mideye bağlayarak bu sayede iştahın frenlenmesini sağlıyoruz. Yenilen gıdalar devre dışı kalan sahalardan geçiyor, enerji veren gıdaların emilimi daha az oluyor ve bu sayede kişi kolaylıkla kilo veriyor. Çikolata, kola, şuruplu tatlıların tüketilmemesini istiyoruz. Ayda ortalama en az beş kilo veren hastalar iki yıl içinde kiloların yüzde 75'ini veriyor. Vermesi gereken kiloya geldiğinde de kilo verme olayı duruyor."



Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim