• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları İsyan Etti

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları İsyan Etti
İzmir Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları isyan etti. Müdürlük tarafından dağıtılan kıyafetlerin kalitesiz olduğunu belirten 112 çalışanları, kurum içinde de adeletsiz atamaların yapıldığını öne sürdü.

SES İzmir Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, İzmir 112 Sağlık Hizmetleri çalışanlarını sorunları masaya yatırıldı. Açıklamada, “Kurum içi atamaların adaletsizliği” , “112 kıyafetlerinin kullanışlı olmaması” , “112 araçlarının kaskolarının yapılmaması” gibi sorunlara değinildi.

112 kurum içi atamalarda adaletsiz atamalar yapılmaktadır

Atama ve yer değişikliği mevzuata uygun yapılmalıdır. 112’de ek ödeme ve performans dağıtımın adaletsizliği her geçen gün daha da artmaktadır. Pandemide tavandan ek ödeme kapsamında yapılan ödemelerde ambulansta çalışan üç kişiden biri olan sürücüler kapsam dışı bırakıldı. 24 saat yan yana çalışanların ekip barışı bozulmuş oldu. Pandemi devam ediyor ama ödemeler sona erdi, ödemelerin tavandan verilmesine devam edilmeli ve 112’nin hiçbir emekçisi ve birimi dışarıda bırakılmamalıdır. Birçok ilde 112 istasyonlarının yaşam/dinlenme alanları sağlıklı ve güvenli olma noktasından çok uzak bir durumdadır. 112 istasyonlarının başka kurumların kıyı köşelerine sokulmadan kendine özel binaları olmalı, bu binalar deprem, sel baskını ve diğer olağanüstü durumlarda 112 emekçilerinin sağlık ve güvenliklerinin en üst düzeyde korunduğu güvenlikli alanlara kurulmalıdır. Binaların içinde her çalışan için ayrı dinlenme odası, mutfak ve banyo bulunmalı, temizlikleri düzenli yaptırılmalıdır. İstasyon noktaları güvenlik açısından 24 saat kamera sistemiyle takip edilmelidir. İstasyon alanında vakaya hızlı çıkış- hızlı ulaşım ve de yaz ve kış aylarında ısı düşüş ve yükselişlerine bağlı olarak arka kabinde yer alan ilaçların bozulmasının engellenmesi için ambulansların kapalı otoparkı bulunmalıdır.

112 Acil yardım hizmetlerinde kullanılan taşıtların kaskoları yapılmıyor

112 Acil yardım hizmetlerinde kullanılan motorlu taşıtların kaskoları daha önceleri her ilin kendisi tarafından yapılmakta iken sermayenin tekelleşmesi için 81 ildeki tüm araçların kaskoları bakanlık tarafından yapılmaya başlanmış ve bu karardan sonra araçların kaskolarının yapılmamasından ötürü başta sürücüler olmak üzere ekiplerde güvensizlik oluşmasına neden olmuştur. Ayrıca araçların bakım onarımlarında aksaklıklar yaşanmakta, bu aksaklıklar görev esnasında araçların yolda kalması ile sonuçlanıp bu durum da 112 ekiplerini mağdur edip, kendilerine şiddet olarak geri dönmektedir. Ayrıca sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşları mağdur etmektedir. Gebeliğin ilk dönemlerinde sürekli araç içinde ve hızlı sürmeden ve coğrafi koşullardan kaynaklı mide bulantılarının sık olması nedeniyle kadın sağlık emekçilerine pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır. Ambulans temizliği için sağlık emekçilerinin işini kolaylaştıracak teknolojilerin ya da mühendislik önlemlerinin sağlanması gerekmektedir. Hastane acillerinde hastayı teslim edecek muhatap bulunamamakta, tartışmalar yaşanmaktadır. Bu nedenle hasta teslimlerinde görev ve sorumluluklar netleştirilmelidir. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim