• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

12 maddelik 'Torba Kanun' teklifi meclise geliyor

12 maddelik 'Torba Kanun' teklifi meclise geliyor
Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşecek -Genel Kurul'da, Yükseköğretim Kanunu ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapan "torba yasa" teklifi ele alınacak

Meclis, yılı hem yasama hem de iktidar ve muhalefet arasındaki görüşme dolayısıyla yoğun gündemle bitiriyor.

Yılın son haftasında Meclis, iktidar ile muhalefet arasında önemli görüşmeye ev sahipliği yapacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu; yeni anayasa, bütçe, reformlar ve TBMM İçtüzüğü konularında fikir alışverişinde bulunmak üzere, TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerinin liderleriyle bir araya gelecek. Davutoğlu, ilk görüşmeyi 30 Aralık Çarşamba günü önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacak.

TBMM Genel Kurulu'nda yılın son yasal düzenlemesi ise 12 maddelik "Torba Kanun" teklifi olacak. Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi, farklı alanlara yönelik düzenlemeler içeriyor.

Teklifle, 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecek olan "Öğretim üyeleri için öngörülen emeklilik yaşının, devlet üniversitelerinde görev almaları şartıyla 72 yaşını doldurduğu tarihtir" hükmü, 31 Aralık 2016'ya kadar uzatılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) sözleşmeli olarak istihdam edilen erbaş ve erlerin brüt asgari ücret esas alınarak belirlenen maaşları, subay, astsubay ve uzman erbaşlar dahil TSK'daki kamu görevlileri gibi memur aylık katsayısı esas alınarak belirlenmesi, teklifte yer alıyor.

Askeri öğrencilerin harçlıklarının artırılmasını öngören teklif, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarının hesaplanmasında esas alınan ve hala uygulanan gösterge rakamlarının yüzde yüz oranında artırılmasını içeriyor.

Teklifle; 2003 öncesi ve sonrası göreve başlayan astsubayların başlangıç derece kademeleri ile eğitim seviyelerine bağlı olarak yapılan intibak işlemlerinde paralellik sağlanıyor.

Kamu İhale Kanunu'nun, hizmet alımlarında ihale öncesi ilgili kurumlardan uygun görüş alınması ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarıyla ilgili sözleşmelerin uygulanması sürecinde yer alan görevlilerin sorumlulukları ve bunlar hakkındaki idari yaptırımları düzenleyen maddesinin ilgili fıkrasının bu yıl sonunda dolacak olan yürürlük tarihi, 30 Haziran 2016'ya kadar uzatılıyor.

Vakıfların, burs vermek için 31 Aralık 2016'ya kadar bağış alabileceğini de düzenleyen teklifle, Milli Eğitim Bakanlığı'na 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdas ediliyor.

TBMM Genel Kurulu, düzenlemeyi yasalaştırmak için 29 Aralık Salı ve 30 Aralık Çarşamba günü mesai yapacak, yılın son günü ise çalışmayacak.

Bu haber toplam 2617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim