• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

13 bebekten 6'sı enfeksiyondan öldü

13 bebekten 6'sı enfeksiyondan öldü
İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 saatte 13 bebeğin ölümü üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen heyet, ilk gün çalışmalarını tamamladı.

İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 saatte 13 bebeğin ölümü üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen heyet, ilk gün çalışmalarını tamamladı.

Ölen bebeklerden, ailelerine teslim edilen ve İzmir’de defnedilen 3’ü, otopsi için, Savcı Hastaoğlu’nun nezaretinde mezardan çıkarılarak İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İzmir Beydağ ile Manisa Akhisar’da defnedilen 2 bebeğin mezarlarından çıkarılması için ilçe savcılıklarına gerekli yazılar gönderildi. Henüz toprağa verilmeyen diğer 8 bebek de İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü’nden otopsi yapılmak üzere Adli Tıp’a gönderildi. Ölümlerle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nün ve savcılığın başlattığı adli ve idari soruşturmalar sürerken, bebeklerin aileleri de İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde ifade verdi. Ailelerden 5’i hastaneden şikáyetçi oldu. Adli Tıp Kurumu’nda otopsileri yapılan bebeklerden 5’i ailelerine teslim edildi.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ AİLEYİ YAKTI

Hastane hiç hijyenik değil

Buca’da yağ fabrikasında çalışan Suat Özcan, yüksek tansiyon hastası eşi Habibe Özcan’ın sezaryenle ilk çocuklarını dünyaya getirdiğini söyledi. Özcan, eşinin hastalığı nedeniyle yüksek risk taşıdığı için başka çocuk düşünmediklerini, bu durumda aynı zamanda son çocuklarını da kaybettiklerini anlattı. Oğullarına Ali adını vermeyi düşündüklerini söyleyen Özcan, "Çocuğumun ölümünü gazete ve televizyonlardan öğrendim. Hastane hijyenik değil. Sorumlulardan şikáyetçiyim" dedi.

Dördüncü de olmadı

İkisi de 33 yaşında olan Gülseven ve Ali Metin Doğan çifti, 23 günlük erkek bebeklerini kaybetti. Daha önce üç kez hamile kaldığını, ancak 3 çocuğunu da kalp rahatsızlığı nedeniyle aldırmak zorunda kaldığını belirten ev hanımı Gülseven Doğan, "Bebeğimi daha kucağıma alamadan kaybettim. Küçük yavruma Mert adını vermeyi düşüyorduk" dedi. Bir kargo firmasında kurye olarak çalışan Ali Metin Doğan hastane yetkililerinden şikáyetçi olacağını belirtti.

Acı haberi TV’den öğrendi

Musa Yaylak, eşi Bediha Yaylak’ın 17 gün önce Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde sezaryenle ikiz kız bebek dünyaya getirdiğini söyledi. Bebeklerin 7.5 aylık ve 1200’er gram ağırlığında doğduklarını anlatan Yaylak, "Bebeğimin ölümünü televizyondan öğrendim. Şu anda diğer bebeğimi de başka hastaneye götüremiyorum. Onun yaşama şansının da düşük olduğunu öğrendim. Sorumlulardan şikáyetçiyim" dedi.

Aynı hastanede ikizler 8 gün arayla öldü

Çocuklarını 8 gün arayla kaybeden çiftlerden Mehmet Ali Bilinmiş’in eşi Perişan Bilinmiş’in ikiz bebek dünyaya getirdiği, bunlardan birinin geçen 13 Eylül’de aynı hastanede öldüğü ortaya çıktı. Babaanne Rahime Bilinmiş, gözyaşları içinde ikizler için kurdukları hayalleri anlattı.

Bu haber toplam 1464 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim