• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

13 Kişiye 195 Yıl Hapis Talebi

13 Kişiye 195 Yıl Hapis Talebi
Bursa'da, sağlıklı kişilerin karnelerine ilaç yazarak devleti binlerce TL zarara uğrattıkları iddia edilen, tutuklu bir eczacı İle Birlikte Toplam 13 kişi hakkında 195 yıla kadar talebiyle dava açıldı hapis.  

Bursa'da, sağlıklı kişilerin karnelerine ilaç yazarak devleti binlerce TL zarara uğrattıkları iddia edilen, tutuklu bir eczacı İle Birlikte Toplam 13 kişi hakkında 195 yıla kadar talebiyle dava açıldı hapis.  

Bursa'da, sağlıklı kişilerin karnelerine ilaç yazarak devleti binlerce TL zarara uğrattıkları iddia edilen, tutuklu bir eczacı ile birlikte 13 kişi hakkında toplam 195 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Olayla alakalı 7 doktorun dosyası memur oldukları için tefrik edilirken, 30 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildi.

Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce Eczacılar Odası'nın posta kutusuna bırakılan imzasız bir ihbar mektubundan yola çıkarak gerçekleştirdiği "Şifa" operasyonu kapsamında adı geçen eczaneyi takibe aldı. Hasta olmayan, sosyal güvenceli kişilerin sağlık karnelerine, son derece pahalı olan 'Bronşit' ve 'Astım' ilaçlarını yazarak devleti binlerce TL zarara uğrattığı öne sürülen kişiler için operasyon başlatıldı.

Kaplıkaya'daki bir hastane civarında faaliyet gösteren eczanenin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) tahsil ettiği 2 yıllık reçeteler incelendiğinde olayın boyutu gözler önüne serildi. Devletin 2007 ve 2008 yılları arasında binlerce TL zarara uğratıldığını belirleyen polis, daha önce eczacılık ruhsatı iptal edildiği iddia edilen N.S.A. ile eczacı kalfaları, sigortalı hasta ve mümessillerin de aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

1994 yılında diplomasına el konulan ve Ergenekon operasyonundan daha önce gözaltına alınıp serbest bırakıldığını ifade eden N.S.A., kendisine komplo kurulduğunu söylese de sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Diğer 12 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Usulsüzlükten dolayı diploması alındığı öne sürülen N.S.A.'nın boşanma davası olduğu eşinin tehditle diplomasını kullandığı ve onun eczaneye girmesini yasakladığı iddia edildi.

ŞÜPHELİLER MUAYENEDEN GEÇİRİLDİ
Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Savcılık, eczacı N.S.A.'nın ve yanında çalışan kalfalarının sağlık karnelerine de el koydu. Kendi sağlık karnelerine de sahte raporlarla ilaç yazdıkları belirlenen şüpheliler; gerçekten hasta olup olmadığının tespiti için tek tek Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Habersiz olarak karnesine ilaçlar yazılan N.S.A.'nın eşi de sağlık kontrolünden geçirildi. Muayeneye sevk edilen 15 kişiden 13'üne ait 22 ayrı hastalık için düzenlenen 17 adet ilaç kullanım raporundaki teşhislerin gerçeğe aykırı olduğu, eczacı ve diğer şüphelilerin iştirakiyle SGK'yı dolandırmak için sahte olarak hazırlandığı tespit edildi. Ayrıca söz konusu eczaneye, SGK tarafından 16 bin 644 TL haksız ödeme yapıldığı belirlendi.

Eczaneyi fiilen işleten N.S.A.(43) sahte rapor ve reçeteler düzenleterek, "Resmi evrakta sahtecilik ve kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" suçlarını müteselsilen işlediği, eczanede kalfa olarak çalışan F.Ö.(23), F.K.(32), E.K.(22), A.Ç.(30), N.S.(25), A.C.(27), ve İ.K.(39) ile işbirliği içinde olduğu gerekçesiyle, sigortalı hastalar H.F.(56), İ.B.(76) ve A.A.(58) ile ilaç mümessilleri O.K.(35) ve İ.R.Y.(30) hakkında da bu suça iştirakten 15'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Bu arada; menfaat karşılığı sahte sağlık raporu ve reçete düzenledikleri iddia edilen 7 doktorun dosyası, memur oldukları için tefrik edildi.

Öte yandan söz konusu eczanenin SGK'ya fatura ettiği ilaçların incelenmesi için kuruma yazı yazıldığı ve araştırmanın sürdüğü ifade edilirken, sağlık karneleri incelenen 30 hasta hakkında da ek takipsizlik kararı verildi. Düzenlenen 20 sayfalık iddianamede, toplam 195 yıla kadar hapisleri istenen şüpheliler önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

EBM Haber

Bu haber toplam 2054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim