• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

15. Dr. Aysun ve Dr. Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri sahiplerini buldu

15. Dr. Aysun ve Dr. Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri sahiplerini buldu
Güven Sağlık Grubu tarafından tıp alanında bilimsel çalışmalara destek vermek amacıyla düzenlenen Dr. Aysun ve Dr. Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri 15'inci yılında sahiplerini buldu.

"Güven Sağlık Grubu Cumhuriyetin 100'üncü Yılı Bilim İnsanı Ödülü"nü Türk Fizik Mühendisi Dr. Canan Dağdeviren kazandı

Güven Sağlık Grubu açıklamasına göre, 2008'den beri düzenlenen Dr. Aysun ve Dr. Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri bu yıl, "Güven Sağlık Grubu Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Bilim İnsanı Ödülü", "Güven Sağlık Grubu Onur Ödülü", "En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü", "Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü", "Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Bakış Ödülü" olmak üzere 5 kategoride verildi.

Ödül töreninde, Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 11 ili etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları da unutulmadı. "Güven Sağlık Grubu Onur Ödülü" depremde yaşamını yitiren 103 hekimin anısına ithafen ailelerine gönderildi.

Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel "Güven Sağlık Grubu Cumhuriyetin 100'üncü Yılı Bilim İnsanı Ödülü"nü Forbes Dergisi'nin "30 Yaşından Genç 30 Bilim İnsanı" listesine girmeyi de başaran Türk Fizik Mühendisi Dr. Canan Dağdeviren kazandı.

"En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü"nü Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümün'den Dr. Cengiz Karaçin, "CDK 4/6 İnhitör Tedavisi Altında Hastalık Progresyonu Gözlenen Hormon Reseptörü Pozitif İleri Evre Meme Kanseri Tanılı Hastalarda Sonraki Basamakta Kullanılan Tedavilerin Etkililiği Araştırması" ile kazandı.

Yaptığı çalışmalarla Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü'nde 3'üncü, "Şizofreni Hastalarında Belirginlik Ağının Düzenlenmesinde Dopaminin Rolü ve Bunun Tedaviye Yanıt ile İlişkisi" konulu araştırmasıyla Başkent Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Dr. Yasemin Hoşgören Alıcı oldu.

Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü'nde 2'nci, "Konjenital Diyafragma Hernisinde Prognoz ve Risk Daha İyi Hesaplanabilir mi?" konulu araştırmasıyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalından Dr. Yasemin Ezgi Köstekçi oldu.

Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü'nde 1'inci ise "Teşhis Edilememiş Genetik Geçişli Nadir Hastalıkların Tüm Ekzom Dizi Analizi ile Araştırılması" ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Çocuk Metabolizma Bilim Dalından Dr. Merve Koç Yekedüz oldu.

"Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Bakış Ödülü" ise "Küçük Damar Hastalığı Tanı, Takip ve Risk Faktörü Belirlenmesinde Retina Vasküler Yapılarının Dijital Görüntüleme ile İncelenmesi İçin Yöntem Geliştirme Projesi" ile Güven Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümün'den Dr. Doğan Ceyhan'a verildi.

Ödül töreni, 100'üncü yıl konseriyle son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim