• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

2 doktorda daha kırım kongo

2 doktorda daha kırım kongo
Ankara'da 3 doktor ile 1 sağlık görevlisine bulaşan KKKA hastalığı bu kez Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 2 doktor ile 1 sağlık görevlisinde görüldü.

Ankara'da 3 doktor ile 1 sağlık görevlisine bulaşan KKKA hastalığı bu kez Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 2 doktor ile 1 sağlık görevlisinde görüldü.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 2 doktor ile 1 yardımcı sağlık personeli, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Bingöl'de bir süre önce rahatsızlandıktan sonra DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bir ailenin fertlerini tedavi eden 2 doktor ile 1 yardımcı sağlık personelinin, hastalık şüphesiyle kanlarının alınarak tahlil için Ankara'ya gönderildiğini bildirdi. Kubat, doktorların ve sağlık personelinin, hastalık şüphesiyle tedavi altına alındığını kaydetti. Bir süre önce Bingöl'de KKKA şüphesiyle Diyarbakır DÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edilen aileden baba A.B. hayatını kaybetmiş, eşi ve 2 çocuğu ise tedavi altına alınmıştı.

DOKTORLAR İYİLEŞİYOR

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Koç, KKKA hastalığı teşhisiyle tedavi altında alınan 3 doktor ile 1 sağlık görevlisinin durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Koç, hastalığın, bir hastaya müdahale sırasında sağlık personeline bulaştığını belirterek, "Tedavi altındaki 3 doktor ve 1 sağlık görevlisinin durumu iyi. 3-5 güne kadar taburcu olacaklar. Kanaması olan bir hastaya, ufak bir cerrahi müdahale yapılırken, hastadan kan püskürmesi esnasında görevli sağlık personelinin ağız içi ya da mukozasına kan bulaşması sonucunda meydana geldiğini sanıyoruz" dedi. Koç, hastalığın solunum yolu ile bir başkasına bulaşmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Konya'nın Beyşehir ilçesinden Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine, KKKA hastalığı şüphesiyle getirilen Mustafa Durna öldü.

Bu arada, Uşak'ın Banaz İlçesi Susuzköy'de 12 gün önce kenenin ısırdığı A.D, KKKA şüphesiyle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Vatandaş Ahmet kenelerin peşinde

Şanlıurfa'da Ahmet Baras isimli vatandaş, Hacı Bayram Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde bulduğu keneleri kağıda sararak belediyeye getirdi. Yetkililerden kenelerle ilgili bilgi alan Baras, kenelerin zararlı olup olmadığını öğrenmek için böyle bir şey yaptığını söyledi. Baras, evinde 5 kene bulduğunu belirterek, "Keneleri alıp belediyeye getirdim. Yetkili arkadaşlarımızla görüştüm. Onlar da gerekli çalışmayı yaparak incelemelerde bulunacak. Kenelerin zararlı olup olmadığını o zaman anlayacağım" dedi. Bu arada, yetkililer vatandaşları uyararak, bölgede görülen kenelerden korkmamalarını, bulunan kenelerin zehirsiz olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim