• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

"20 bin uzman hekim açığı var!"

"20 bin uzman hekim açığı var!"
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlıkta en temel sorunumuz hastane yapmak ve teknoloji getirmekten ziyade hekim açığımız var. Şu anda sağlık bakanlığı olarak 20 bin uzman hekim açığı olan bir bakanlığı yönetiyoruz dedi.

Başakşehir Belediyesi’nin Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonunda düzenlediği “Bahçeşehir Sohbetleri” programının onur konuğu kendisi de bir Bahçeşehirli olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve davetliler katıldı.

Gençlere seslenen Bakan Müezzinoğlu, “Gençler için herkesin bir defa sana yapılmasını istediğin her güzelliği, iyiliği, her hoşuna gideni karşı tarafa yapabilmekten haz duyman lazım. Sana yapılan her yanlışı da bir başkasına yapmamakta hassas ve duyarlı olman lazım. Kendine saygı duymayı merkeze alman lazım” dedi.

Daha önceki yıllarda da gençlerle sık sık bir araya geldiklerini hatırlatarak gençlere nasihatler veren Bakan Müezzinoğlu, “Ben gençlerle il başkanlığı yaptığım dönemde İstanbul’da yaklaşık 480 salonda iki periyotta böyle salonlarda o bölgelerin gençleri ile bir arada oldum. Gençler buluşuyor geleceği konuşuyor diye. Ve gençlere şunu söyledim, bakın burada AK Parti politikası yapmayacağız size şu üç kelimeyi söyleyeceğim dedim. Bunun hakkını ne kadar verirseniz hayatınız o kadar anlamlı ve değerli olacak.

Söyleyeceklerimin üçü de öz ile başlıyor. Birinci öz değerleriniz, ikinci öz saygınız, üçüncü öz güveniniz olsun. Biz nesillerimizi ve bireylerimizi öz değerleri bu milletin tarihi, kültürü, değerleri ve zenginlikleri milletin ve kendisine ait. Ben bir bireyim.

Müslüman, Türk, Hristiyan, Yahudi, Musevi ne olursam olayım bir birey olarak ben öz değerlerimde dürüstlüğü, güvenilirliği ve çalışkanlığı kendi öz güvenim olursa, bunu kendime yerleştirdiysem, ister Japonya’da Japon olayım, ister Hindistan’da Hindu olayım hiç fark etmez. Birey olarak dürüst, güvenilir, çalışkan bir insan olmak için başarı merdivenleri gelir” diye konuştu.

Burada bir katılımcının Bahçeşehir’e hastane talebine de yanıt veren Bakan Müezzinoğlu, “Bizim bu milletin imkanlarını bu millete döndürmek gibi bir sorumluluğumuz var. Sağlıkta en temel sorunumuz hastane yapmak ve teknoloji getirmekten ziyade hekim açığımız var. Şu anda sağlık bakanlığı olarak 20 bin uzman hekim açığı olan bir bakanlığı yönetiyoruz ve 76 milyon insana da en iyi hizmeti 24 saat sunmayı planlıyoruz. Hekimlerimizden daha çok fedakarlık istiyoruz. Bir hastane yapmak için artık Türkiye’nin fiziki bir mekan yapma sorunu yok. Ama yetişmiş insan ve hekim sorunu var. O nedenle dışarıdan doktorlarımız gelsin, bizim arkadaşlarımız daha çok çalışsın” dedi.

"Başakşehir şehir hastaneminin temellerini atıyoruz" 

Bakan Müezzinoğlu, “Başakşehir Şehir Hastanemizin temelini atıyoruz 2 bin 700 yataklı. Bu ilçede, bu bölgeye dünya standartlarının ötesinde bir hastaneyi önümüzdeki 3 yılda kazandırmış olacağız. Bir tanede Bahçeşehir’de olsun bir tanede Ardıçlı Evlerde olsun dersek bu fiziki mekan değil buna yetişmiş insanımız yok” diye konuştu.

Gecenin sonunda Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, katılımlarından dolayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na bir plaket verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim