• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

2008 Sözleşme Hazırlıkları Başladı.

2008 Sözleşme Hazırlıkları Başladı.
SGK Başkanlığının çağrısı üzerine 2008 yılında sağlık kurum ve kuruluşlarından sağlık hizmeti alınmasına ilişkin sözleşmenin hazırlanmasına yönelik çalışmalar başladı. Bu kapsamda 26.10.2007 tarihinde SGK Başkanlığında GSS Genel Müdürü Sayın Dr. Sami TÜRK

SGK Başkanlığının çağrısı üzerine 2008 yılında sağlık kurum ve kuruluşlarından sağlık hizmeti alınmasına ilişkin sözleşmenin hazırlanmasına yönelik çalışmalar başladı. Bu kapsamda 26.10.2007 tarihinde SGK Başkanlığında GSS Genel Müdürü Sayın Dr. Sami TÜRKOĞLU\'nun Başkanlığında Sağlık İşletmeleri Federasyonu Genel Başkanı ve Özel Hastaneler Platformu Derneği Genel Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ ve Yönetim Kurulu üyeleri ile diğer bazı özel sağlık sektörü temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı yapılmıştır.

Sağlık İşletmeleri Federasyonu ve Özel Hastaneler Platformu tarafından hazırlanan "Özel Sağlık İşletmelerinden Sağlık Hizmeti Alınmasına İlişkin Sözleşmede Yaşanan Sorunlar" başlıklı bir rapor toplantıda SGK Başkanlığına sunulmuştur.

Toplantı, tarafımızca hazırlanan rapor içeriği üzerinde gerçekleşmiştir.

Toplantıda ele alınan konuları ve ayrıntılarını siz değerli üyelerimizin ve kamuoyunun bilgilerinie sunuyoruz.

1. Yarı zamanlı hekim tanımında hekimin kamuda çalışıp çalışılmadığına bakılmaksızın herkes yarı zamanlı olabilecek.

Ayrıca hem hastane hem kamu hem de muayenesi olan hekimler için (şu anda sağlık bakanlığı olmaz diyor) kamuda çalıştığına dair parttime belgesi istenmeyecek ve tabip odası kaydı aranmayacak.

 

2. 65 yaş konusuna sıcak bakılmamakla birlikte konunu yeniden değerlendirileceği belirtilmiştir.

 

3. Fatura inceleme sürecinde kontrol amaçlı olarak hastaların araması uygulamasının içeriğinin ve niteliğinin yeniden belirlenmesi konusunda fikir birliği oluşmuştur. Uygulmanının yöntemiyle ilgili olarak Federasyonumuzun çalışma yapması talep edilmiştir.

 

4. Hekim bildirimlerinde yaşaşan sorunların ve gecikmelerin ortadan kaldırılması için Federasyon tarafından sunulan öneri kabul görmüştür. Personel bildirimlerinde yaşanan gecikmeler nedeniyle sağlık kurum ve kuruluşlarına verilen para cezalarının ortadan kaldırılması için hekim bildirimlerinin medula üzerinden yapılmasında mutabakat sağlanmıştır.

 

5. Hekimlerin kurumla sözleşme yaptığı tarihten itibaren hasta bakabilmesine imkan tanıyacak bir düzenlemeye gidilmesi benimsenmiştir.

 

6. Hastane ve tıp merkezlerinde ilgili hekimin bulunamaması halinde uygulanmakta olan branş iptali konusunun mevzuatla çakıştığı ifede edilmiştir. Bu konuda ortak çalışma yapılması kabul edilmiştir.

 

7. Sözleşmenin ceza hükümlerini düzenleyen maddelerinin yeniden düzenlenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştır. Sorunun çözümü konusunda SGK ve Federasyonumuz tarafından hazırlık yapılması benimsenmiştir.

 

8. İllerde SGK temsilciliklerinin yapmış olduğu fatura kesintilerinin nedenlerinin mutlaka Derneklere ve/veya Federasyona iletilmesi talep edilmiştir. Tanı-tetkik uygunsuzluğu, yeterli tetkik yok gibi nedenlerle yapılan ve tarafınızca haklı nedene dayanmadığını düşündüğünüz kesintilere mutlaka itiraz edilmesinin yerinde olacağı ifade edilmiştir.

 

9. Acil hasta başvuruları ile ilgili sözleşme maddelerinde düzenleme yapılması gerektiği tarafımızdan belirtilmiştir. Konunun ayrıntılı olarak ortaya koyulması amacıyla bir araştırma yapılarak ortaya çıkan tabloya göre çözüm üretilmesi benimsenmiştir.

 

10. Ameliyat öncesi tanıya yönelik hizmetlerin faturalanması konusunun yeterince açık olmadığı düşünüldüğünden taramızca konunu ayrıntılandırılması talep edilmiştir. Kurum tarafından bu konuda özel sektörün çalışma yapması talep edilmiştir.

 

11. Sözleşmeden kaynaklanan para cezalarının il müdürlükleri yerine Kurum Başkanlığınca uygulanmasının isabetli olacağı ifade edilmiştir. Konunun yeniden değerlendirileceği ifade edilmiştir.

 

ÖZEL HASTANELER PLATFORMU

Bu haber toplam 2061 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim